Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 16:15:28

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VISIGOTH - "The Revenant King" (2015)

visigoth

VISIGOTH
THE REVENANT KING
(2015)

 

Το “The Revenant King” είναι το ντεμπούτο full-length album των Αμερικανών Βησιγότθων, αυτή είναι η πρώτη τους κυκλοφορία με την ιστορική Metal Blade records.
Η μουσική είναι ως επί το πλείστον παραδοσιακό Heavy Metal, με έμφαση στην διαμόρφωση με εύλογα μεγάλα τραγούδια, που σε αρκετά σημεία θυμίζουν Grand Magus και Manilla Road. Η μουσική τους είναι συνήθως αρκετά μέσα στο κλασικό Metal ρυθμό, αλλά μερικές φορές κτυπάει και πολλά στοιχεία από το Power Metal. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα αυτού του μουσικού ύφους είναι το τραγούδι “Blood Sacrifice”, αλλά υπάρχει το αισιόδοξο και παραδοσιακό “Dungeon Master” που χωρίζει. Το “Dungeons & Dragons” είναι ένα πάρα πολύ cheesy για μερικούς ακροατές τραγούδι, στο ύφος των Visigoth. Η μουσική τους έχει ένα σοβαρό ύφος που πάει και προς την κατεύθυνση του Doom Metal.


Ο τραγουδιστής Jake Rogers έχει μια ισχυρή βαριά φωνή, που ταιριάζει αρκετά καλά με το old-school στυλ του συγκροτήματος, επίσης αν θέλετε κλασικά Heavy Metal riffs, θα τα έχετε σε αυτό το album σε πλήρη αφθονία. Ο ρυθμός του καλπάζων στυλ θα φέρει προφανώς το μυαλό σας, τους Iron Maiden.
Με ένα κορυφαίο επικό Ηeavy Μetal εξώφυλλο àla Cirith Ungol και πραγματικά αρκετά κάλο υλικό στο μεγαλύτερο μέρος του δίσκου, με πολύ καλό λυρικό τραγουδιστή και πολύ αξιοπρεπές συνθέσεις τραγουδιών. Επιπλέον ένα καλό στοιχείο, το ότι είναι περίπου μία ώρα σε διάρκεια.
Αυτό το προϊόν τελικά είναι, πράγματι καλό. Παραδοσιακό Heavy Metal με την κυριολεκτική έννοια της λέξης, με έντονο μπάσο και drums, ενώ η κιθαριστική δουλειά είναι πολύ καλή και μερικές φορές συναρπαστική.
Αλλά χωρίς, καμία αμφιβολία το αθάνατο Metal-ικό αίμα ρέει μέσα στις φλέβες αυτού του group, αφού περιλαμβάνει μια διασκευή στο κλασικό τραγούδι “Necropolis” των Manilla Road. Επίσης ξεχωρίζουν και αυτά τα τραγούδια “Mammoth Rider”, “Iron Brotherhood” και “From The Arcane Mists Of Prophecy”.

 

VISIGOTH: Jake Rogers - Vocals, Leeland Campana - Guitar, Jamison Palmer - Guitar, Matt Brotherton - Bass & Mikey T. - Drums.
THE REVENANT KING: “The Revenant King”, “Dungeon Master”, “Mammoth Rider”, “Blood Sacrifice”, “Iron Brotherhood”, “Necropolis”, “Vengeance”, “Creature Of Desire”, “From The Arcane Mists Of Prophecy”.

 

Για το SouthernRock.gr: Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού, έγινε κατόπιν αγοράς του φυσικού προϊόντος, έτσι ώστε να υποστηρίξουμε και το group αλλά και το Heavy Metal, αν θέλουμε να μείνει υγιείς και να μην πεθάνει.