Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 01:37:36

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Motorhead-‘Bad Magic’ (review)

bad magic

Χρειάστηκε η εγκατάσταση απινιδωτή στο στήθος, η εμφάνιση διαβήτη και μερικές ακόμη επιπλοκές με την υγεία του για να καταλάβει ο Lemmy ότι τα χρόνια περνούν και πρέπει να ηρεμήσει (λίγο).Έκοψε (λέει) το κάπνισμα και άλλαξε την ημερήσια δόση Jack-Coca cola που έπινε με ίση ποσότητα βότκα-πορτοκάλι. Α, ναι!!! Κυκλοφόρησε και νέο δίσκο με τους Motorhead!!! O τίτλος αυτού:Bad Magic και το περιεχόμενο καλό.

Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Οι συνθέσεις κυμαίνονται από μέτριες ως πολύ καλές. Μην ψάξετε το νέο Ace of Spades ή το Orgasmatron II στο Bad Magic. Προετοιμαστείτε όμως για 45 λεπτά βρώμικο Rock ‘n’ Roll όπως μόνο οι Motorhead ξέρουν να παίζουν.

Ο δίσκος αρχίζει δυναμικά με τα Victory or Die και Thunder & Lightning, δύο απ’τα καλύτερα τραγούδια του Bad Magic. Μικρή κοιλιά στη συνέχεια με το Fire Storm Hotel. Ανεβαίνουμε λίγο με τα Shoot Out Αll of Your Lights και The Devil.

Ακολουθεί το Electricity, γρήγορο και τσαμπουκαλίδικο. Ακόμη καλύτερο το Evil Eye αλλά μετά η συνταγή χαλάει λιγάκι με τρία μέτρια κομμάτια (Teach Them How to Bleed, Till the End, Tell Me Who to Kill).

Το Teach Them… ενώ έχει τα φόντα, την ταχύτητα και το σαματά για να το γουστάρω, κάτι δε μου ακούγεται καλά. Το Till the End είναι η ‘μπαλάντα’ που μας έχει συνηθίσει ο Lemmy να γράφει που και που, αλλά ο ‘Θείος’ έχει συνθέσει και καλύτερες.

Το Tell Me… είναι ένα συνηθισμένο Motorhead filler. Το Choking on Your Screams ανήκει στη σχολή Orgasmatron/Nightmare και μου άρεσε ιδιαίτερα. Το When the Sky Comes Looking for You δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και ο δίσκος κλείνει με τη διασκευή του Sympathy for the Devil των Rolling Stones.Αξιοπρεπέστατη και Motorhead-ικότατη.

Κλείνοντας, το Bad Magic είναι μια καλή προσπάθεια με τις μέτριες, τις καλές και τις πολύ καλές στιγμές της.

Συνθετικά ο Lemmy δεν επιρεάστηκε από την περιπέτειά του αλλά δυστυχώς διαβάζοντας τα νέα από τις εμφανίσεις των Motorhead, στα live υπάρχει πρόβλημα. Δυστυχώς ο ‘Θείος’ ο οποίος γουστάρει αφάνταστα να περιοδεύει και να βγαίνει στη σκηνή, σωματικά πλέον δυσκολεύεται. Οι εμφανίσεις των Motorhead είναι λοταρία. Μπορεί να ακούσεις από 14 (στην καλύτερη περίπτωση) μέχρι 2 και κάτι τραγούδια, αναλόγως την κατάσταση του Lemmy. Επειδή το φαινόμενο είναι συχνό πιθανώς να αρχίσει και η γκρίνια από τον κόσμο.

Καλός και χρυσός ο Lemmy, αγαπημένο συγκρότημα οι Motorhead, αλλά όταν δίνεις 20 € εισιτήριο, περιμένεις κάποια πράγματα. Όταν ο καλλιτέχνης δεν μπορεί να σου τα δώσει ας κάτσει σπίτι του σε τελική ανάλυση.

Για το SouthernRock.gr: Γ.Αμυγδαλάς