Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 19:31:50

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

The Well-“Samsara” (review)

Σου αρέσει ο vintage ήχος στις σύγχρονες μπάντες?Οι fuzz-αριστές κιθάρες,τα ψυχεδελικά περάσματα και το stoner-άτο groove?Ψάχνεις να ακούσεις κάτι καινούριο πέρα από τα γνωστά?Τότε μάλλον πρέπει να δώσεις μια ευκαιρία στους The Well και στο άλμπουμ τους "Samsara".

Το γκρουπ είναι μια μίξη Black Sabbath,Sleep & Electric Wizard.Μου θύμισαν επίσης και λίγο από πρώιμους Witchcraft.Το power trio από το Austin παίρνει γνώριμα σε όλους (και αγαπημένα για αυτούς) στοιχεία και τα χειρίζεται υπό τη δική του προσέγγιση και το δικό του πρίσμα.Εδώ θα βρείτε blues σημεία,up-tempo ξεσπάσματα,stoner riffs και φυσικά όσα ανέφερα στον πρόλογο.Το μυστικό όπλο της μπάντας όμως είναι τα τύμπανα. Ο ντράμμερ Jason Sullivan είναι πραγματικό θηρίο.Δεν είναι ιδιαίτερα τεχνικός,δεν έχει παίξιμο «εντυπωσιασμού» αλλά καταφέρνει μέσα στα 7 κομμάτια του "Samsara" να δώσει στο υλικό δύναμη,χαρακτήρα και την απαραίτητη ώθηση.
Τα φωνητικά επίσης του τραγουδιστή-κιθαρίστα Ian Graham είναι αυτά που πρέπει και «μπλέκουν» όμορφα με αυτά της μπασίστριας Lisa Alley(της οποίας το μπάσο θα ήθελα λίγο ψηλότερα στη μίξη).

Το σύνολο δεν το χαρακτηρίζεις ποικιλόμορφο το δυναμικό όμως παίξιμο της μπάντας σε συνδυασμό με τον ήχο τους κρατούν το ενδιαφέρον σου αμείωτο.
Εάν έπρεπε να ξεχωρίσω μερικά κομμάτια θα επέλεγα το εναρκτήριο "Mortal Bones" που θέτει και την πορεία του υπόλοιπου δίσκου και το σχεδόν 9λεπτο "The eternal well".
Οι "The Well" βρίσκονται ακόμη στην αρχή της μουσικής τους πορείας και νομίζω πως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια τους.Προς το παρόν το "Samsara" βρίσκεται εκεί έξω ελεύθερο να το ανακαλύψεις.

The Well:
Ian Graham – Κιθάρα/Φωνή
Lisa Alley – Μπάσο/Φωνή
Jason Sullivan – Drums

Web– http://www.thewellband.com

Bandcamp– http://www.thewellaustin.bandcamp.com

Facebook – http://www.facebook.com/thewellband

"Samsara" tracklist

01. Mortal Bones
02. Trespass
03. 1000 Lies
04. Lucifer Sam
05. Refuge
06. The Eternal Well
07. Dragon Snort
08. I Bring The Light

Για το SouthernRock.gr Δημήτρης Μουργελάς