Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 21:18:47

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ace Frehley-“Space Invader” (review)

Μάλλον η μέχρι τώρα ιστορία των Kiss και των πολλών που έχουν ειπωθεί μεταξύ μελών και πρώην μελών έχει αναδείξει τον Ace Frehley ως ιδιαίτερα συμπαθητική «φιγούρα» ιδιαίτερα από τη στιγμή που πολλές φορές μάχεται λεκτικά με τον ιδιαίτερο και καυστικό Gene Simmons.Αφήνοντας λοιπόν την όλη ιστορία με το Rock n Roll Hall of Fame πίσω,ο Ace μας παρουσιάζει το νέο solο δίσκο του "Space Invader" μετά το "Anomaly" του 2009.

Πιο λεπτομερώς λοιπόν ο Frehley στο συγκεκριμένο άλμπουμ έπαιξε στα περισσότερα κομμάτια ο ίδιος κιθάρα και μπάσο(συμμετέχει και ο Chris Wyse στα "What Every Girl Wants" & "Starship") ενώ πίσω από τα τύμπανα κάθισε αυτή τη φορά ο Matt Starr(Burning Rain,Bang Tango κ.α).
Το ομότιτλο με το οποίο ξεκινάει το άλμπουμ σου δίνει την απαραίτητη «ώθηση» από νωρίς ενώ το «Gimme a feeling» που ακολουθεί είναι ένας συνδυασμός από Kiss και southern rock.
Ο δίσκος κινείται σε αρκετά υψηλά επίπεδα και στη συνέχεια του.Εκτός μερικών εξαιρέσεων θα βρείτε μέσα δυνατές συνθέσεις με όπως τα «Past the milky way», «Starship» κ.α.
Η κιθαριστική δουλειά είναι εξαιρετική και φανερώνει πως ο Ace βρίσκεται σε καλή κατάσταση και φόρμα ενώ σε μερικά σημεία εντυπωσιάζει και η δουλειά του στα φωνητικά.
Στα αρνητικά τώρα η παραγωγή είναι λίγο flat και μονοδιάστατη ενώ και οι στίχοι στα περισσότερα κομμάτια είναι ιδιαίτερα απλοϊκοί χωρίς πολλή φαντασία-ειδικά από τη στιγμή που ο τίτλος του άλμπουμ σε προδιαθέτει για στιχουργικά «ταξίδια».
"Toys, Toys,For big boys, boys,You'd be surprised the joy they bring"-ένα μικρό παράδειγμα των όσων λέω.
Τέλος δεν ξέρω για πόσους έχει σημασία αλλά και το εξώφυλλο θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο.

Συνολικά πάντως ο Frehley δείχνει να πατάει στα πόδια του και να προσπαθεί ανεπηρέαστος να γράψει τη μουσική του.Θεωρώ το "Anomaly" του '09 καλύτερο αλλά γενικά «κυλάει» άνετα σαν άκουσμα και περιέχει αρκετές καλές στιγμές.

Tracklist
01. Space Invader
02. Gimme a Feelin'
03. I Wanna Hold You
04. Change
05. Toys
06. Immortal Pleasures
07. Inside the Vortex
08. Past the Milky Way
09. Reckless
10. The Joker
11. The Starship

Για το SouthernRock.gr Δημήτρης Μουργελάς