Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 23:44:07

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Black Stone Cherry-"Magic Mountain" (review)

Οι Black Stone Cherry παίζουν μαζί ουσιαστικά από όταν ήταν έφηβοι.Δημιουργήθηκαν το 2001,

έχουν περιοδεύσει με τεράστια ονόματα του ροκ στερεώματος όπως οι Whitesnake,Def Leppard,AlterBridge κτλ και το "Magic Mountain" αποτελεί τον 4ο προσωπικό τους δίσκο.Σε αυτό το άλμπουμ οι BSC προσπαθούνε να διοχετεύσουνε στοιχεία από stoner,southern rock και heavy metal στο hard rock υβρίδιο τους.Τα καταφέρνουν καλύτερα από πολλές μπάντες στο είδος τους και έχουν δημιουργήσει ένα αρκετά προσωπικό τους ύφος.

Τα "Me and Mary Jane" & "Holding On... To Letting Go" ξεχωρίζουν ενώ συνολικά πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και στα σόλο.Οι μπαλάντες "Runaway" & "Sometimes" ειναι λίγο πιο cheesy από ότι εγώ θα ήθελά.
Υπάρχουν αρκετά ακόμα καλά κομμάτια μέσα στο σύνολο με κάποια όμως να μην καταφέρνουν να ξεχωρίσουν και να δώσουν στον ακροατή κάτι το ξεχωριστό.
Στιχουργικά κινούνται σε "τίμια" hard rock θεματολογία και ο frontman Chris Robertson ερμηνεύει όπως αρμόζει στο είδος.
Τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας συνεισφέρουν με δεύτερα φωνητικά τα οποία δημιουργούν τις απαραίτητες αρμονίες στα ρεφραίν.

Πάντως πρόκειται για ένα δίσκο που θα ακουστεί εύκολα,κάποια κομμάτια του θα παιχτούν σε πολλά rock clubs (του εξωτερικού φαντάζομαι,καθώς στην Ελλάδα δεν έχουν κάνει κάποιο ιδιαίτερο ντόρο) αλλά το γεγονός πως αρκετά τραγούδια ακολοθούν την πεπατημένη τον καθιστά σαν σύνολο κατώτερο από τους προκατόχους του.

"Magic Mountain" track listing:

01. Holding On...To Letting Go
02. Peace Pipe
03. Bad Luck & Hard Love
04. Me And Mary Jane
05. Runaway
06. Magic Mountain
07. Never Surrender
08. Blow My Mind
09. Sometimes
10. Fiesta Del Fuego
11. Dance Girl
12. Hollywood in Kentucky
13. Remember Me

Για το SouthernRock.gr Δημήτρης Μουργελάς

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook