Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 17:53:06

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Mastodon-"Once More Round the Sun" (review)

Τι είναι για σένα οι Mastodon?Τους θεωρείς ακόμα το μέλλον του metal ή πρόκειται για μια μπάντα με ουσιώδες παρόν?Είναι sludge,stoner,doom κλπ κλπ η είναι απλά metal?Τι περιμένεις από αυτούς μετά από 5 άλμπουμ?
Για μένα οι Mastodon όχι απλά δεν έχουν βγάλει κακό δίσκο,αλλά κάθε ένας ξεχωριστά αποτελεί αριστούργημα.Και με το "Once more round the sun" συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία τους.Δεν θέλουν να γίνουν οι νέοι Metallica.Δεν αποζητούν να γεμίζουν στάδια 100.000 θέσεων.Το έχουν πει και οι ίδιοι άλλωστε.Αυτό που περιμένουν πλέον οι ίδιοι οι Mastodon από τους εαυτούς τους είναι καλλιτεχνική συνέπεια,να παίζουν τη μουσική τους και να περνάνε καλά.
Στα του δίσκου λοιπόν υπάρχει διάχυτη μία πιο vintage αισθητική στο ρυθμικό μέρος.Τα τύμπανα βγάζουν μία γήινη ζεστασιά και το μπάσο σμιλεύει ανεξάρτητο τα μέρη του «κάτω» από τις κιθάρες.Τα φωνητικά είναι πιο μελωδικά και πολύ δουλεμένα και οι κιθάρες άλλοτε παίζοντας βαριά riffs άλλοτε χτίζοντας καταπληκτικές μελωδίες είναι πραγματικά εξαιρετικές.
Η ροή και η συνέχεια μεταξύ των κομματιών δημιουργούν ένα συναρπαστικό ταξίδι πολλών συναισθημάτων.Δεν θα μπούμε σε track by track ανάλυση καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση δε θα είχε νόημα μιας και δίσκοι σαν και αυτόν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μία ενιαία οντότητα.
Ο δίσκος κυκλοφορεί από την Reprise Records σε παραγωγή του Nick Raskulinecz ενώ το εξαιρετικό artwork έχει επιμεληθεί ένας καλλιτέχνης από το Όκλαντ ονόματι "Skinner".
Για να μην τα πολυλογούμε...9άρι καθαρό.

"Once More 'Round The Sun" track listing:

01. Tread Lightly
02. The Motherload
03. High Road
04. Once More 'Round The Sun
05. Chimes At Midnight
06. Asleep In The Deep
07. Feast Your Eyes
08. Aunt Lisa
09. Ember City
10. Halloween
11. Diamond In The Witch House (feat. Scott Kelly of NEUROSIS)

Για το SouthernRock.gr Δημήτρης Μουργελάς