Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 02:04:24

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Black Label Society-Catacombs of the black Vatican (review)

Ο αγαπημένος «μούσιας» Zakk Wylde και οι Black Label Society επιστρέφουν δισκογραφικά με το "Catacombs of the black Vatican".
Ο νέος δίσκος τα έχει όλα.Κοφτερά riffs,Sabbath παιδεία,bluesy στοιχεία και απίστευτα solos από έναν master του είδους.Έχει κομμάτια που σου καρφώνονται με τη μία στο μυαλό(My dying Time,Empty Promises, Dark side of the sun) έχει και μπαλάντες(τέσσερις μάλιστα-Angel of mercy,Scars,Shades of grey,The nomad).Το άλμπουμ στο σύνολο του κυλάει αβίαστα και η λεπτοδουλειά του Zakk στις κιθάρες βγάζει μάτι.Τα heavy κομμάτια είναι ικανά να διαλύσουν το σβέρκο σου και οι μπαλάντες είναι καλοδουλεμένες χωρίς να γίνονται cheesy(με το Angel of Mercy να ξεχωρίζει κατά πολύ σε σχέση με τις υπόλοιπες).
Μοναδική μου ένσταση ο συνολικός αριθμός των κομματιών.Πιστεύω πως με 2-3 κομμάτια λιγότερα θα αναδεικνυόταν ακόμα καλύτερα το σύνολο.Οι Bls πάντως καταφέρνουν να σταθούν στο ύψος των προσδοκιών που δημιούργησαν με το «Order of the black» του 2009.
Τέλος θα σταθώ για λίγο και στο ρόλο του Zakk ως τραγουδιστή,ρόλο που με την πάροδο των χρόνων έχει εξελίξει.Υπάρχουν πολλά σημεία που εντυπωσιάζει με τις φωνητικές του ερμηνείες(στο Empty Promises λόγου χάριν) και δείχνει πόσα πολλά κέρδισε από την πολύχρονη συνεργασία του με τον Ozzy και σε αυτό το επίπεδο.
Καταλήγοντας,δεν πρόκειται για τον καλύτερο τους δίσκο σίγουρα αλλά είναι μια πολύ καλή δουλειά προσεγμένη σε όλα τα επίπεδα που εμένα προσωπικά πραγματικά με ικανοποίησε.

"Catacombs Of The Black Vatican" track listing:

01. Fields Of Unforgiveness
02. My Dying Time
03. Believe
04. Angel Of Mercy
05. Heart Of Darkness
06. Beyond The Down
07. Scars
08. Damn The Flood
09. I've Gone Away
10. Empty Promises
11. Shades Of Gray
12. Dark Side Of The Sun (bonus track)
13. The Nomad (bonus track)

Για το SouthernRock.gr Δημήτρης Μουργελάς