Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 01:29:26

Για την Roberta Delaude ή όπως γνωστή Morgana ,έχουμε αναφερθεί πολλές φόρες στο περιοδικό μας. Εχει γίνει μάλιστα εκτενές αφιέρωμα όπως επίσης συνεντεύξεις και κριτική του τελευταίου και πολύ κάλου δίσκου της "Rose of Jericho" το οποίο σηματοδότησε την θριαμβευτική της επαναφορα.

Η Ιταλίδα θεά του metal κυκλοφόρησε το πρώτο της demo με τους Hurtful Witch και το όνομα του ήταν Spectra. Κυκλοφορησε το 1985,σε μορφή κασσετας και είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεθεί!Βέβαια κυκλοφορούσε πολλά χρονιά σε μορφή bootleg σε διάφορους κύκλους traders και φυσικά είναι σχετικά εύκολο να βρεθεί σε μορφή mp3 μέσω του internet. Βεβαια ο ήχος από τις συγκεκριμένες πήγες δεν είναι και ο καλύτερος,άλλα μην ξεχνάμε ότι είναι από κασσετα του 1985 και ότι πιο πολύ σημασία έχουν τα κομμάτια του και η συλλεκτική αξία, παρά η καθαρή παράγωγη ήχου και από κομμάτια σκίζει!

Το 2013 κυκλοφόρησε από την Adromeda Relix Production το demo των Hurtful Witch με remastered και σε μορφή βινυλίου,με νέο εξώφυλλο και οπισθόφυλλο και σε περιορισμένη 300 κομματιων. Ο ήχος είναι πολύ καλύτερος και είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλους να αποκτήσουν αυτόν τον πολύ κάλο και συλλεκτικο δισκοδίσκο ,σε πολύ προσιτή τιμη. Ο δίσκος ξεκινάει με το "We 're fire" , ενα γρηγορο κομματι , σχεδον στα ορια του thrash metal , με ωραιες κιθαρες και πολυ καλα και σκληρα φωνητικα απο την Roberta. Το δεύτερο κομμάτι είναι το "Lost Angel" ένα βαρύ,σκοτεινό τραγούδι με μακάβρια και σπαρακτικά σε πολλές στιγμές φωνητικά .Το τρίτο και τελευταίο κομμάτι του δίσκου είναι το "Behind my eyes" , το οποίο ακολουθεί τις ταχύτητες του πρώτου τραγουδιού και κινείται στο ίδιο υφος.

Το βινύλιο έχει διάρκεια περίπου 17 λεπτα. Ο ήχος είναι ξερος αλλα ωραιος και ταιριαζει με το υφος της μουσικη τους,το οποιο αρκετα σκοτεινο ,με πολυ καλα κιθαριστικα μερη , αρκετα καλο rhythm section και δυνατα και ομορφα φωνητικα απο την Roberta ,οπου την ακουμε στα πρωτα βηματα.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το συγκρότημα μπορείτε να τους τσεκάρετε στο προφίλ τους στο Facebook εδώ https://www.facebook.com/HurftfulWitch και τον δίσκο μπορείτε να τον προμηθευτείτε από το site της δισκογραφικής εταιρίας εδώ http://www.andromedarelix.com/site/index.php?page=minishop&idpage=69&lingua=ita .

Γενικότερα είναι ένας δίσκος που αξίζει να αγοράσετε αν είστε fan του είδους .Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Roberta για την παραχώρηση του δίσκου, ώστε να είναι εφικτή αυτή η κριτική. Καλή ακρόαση!

Hurtful Witch – Spectra (Adromeda Relix Productions , 2013)

1. We 're fire
2. Lost angel
3. Behind my eyes

Λεωνίδας Σγούρδας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook