Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 00:10:22

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Tuber -"Desert Overcrowded" (review)

 

Desert Overcrowded cover art

 

 Οι Tuber είναι ελληνικό συγκρότημα.Κυκλοφόρησαν το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Desert Overcrowded".

Παίζουν instrumental stoner, psychedelic,space,desert rock σύμφωνα με τα διάφορα sites του διαδικτύου.Επειδή απ’όλα αυτά στάνταρ ορισμό έχει μόνο το ‘instrumental’ και ο καθένας μας ερμηνεύει τα υπόλοιπα κατά το δοκούν,ακολουθήστε τη συνταγή:Παίρνουμε το riff από το ‘Fragile Dreams’ των Anathema,προσθέτουμε μια κουταλιά Kyuss,μια πρέζα Monster Magnet,ψιλοκομμένους Hawkwind,λίγο από Sabbath στο ‘Last Drop’ και γαρνίρουμε με ‘One of these Days’ (Pink Floyd).

Αυτό που θα προκύψει μοιάζει αρκετά με τη μουσική των Tuber.Δε μιλάω για αντιγραφή.Μιλάω για το γενικό αίσθημα που δίνει η μουσική τους.

Ο δίσκος μου έφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων.Αξίζει ένα μπράβο στα παιδιά.Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά τόσο σε συνθέσεις όσο και στην εκτέλεσή τους.Το "Desert Overcrowded" έχει έξι κομμάτια και γύρω στα 43 λεπτά διάρκεια.

Παρά το μέγεθος των τραγουδιών και την instrumental φύση τους,ο δίσκος δε γίνεται σε κανένα σημείο κουραστικός.Το αντίθετο!Για το ομώνυμο δεκάλεπτο μάλιστα δεν καταλαβαίνεις πότε τέλειωσε κιόλας (και πατάς repeat)!Μπορώ να πω πως μόνο το ‘The South Will Prevail’ δε μου άρεσε όσο τα υπόλοιπα.Θα το προτιμούσα λίγο πιο γρήγορο.

Το "Desert Overcrowded" διατίθεται από τη σελίδα του συγκροτήματος στο bandcamp (http://tuber.bandcamp.com/ ) σε ψηφιακή μορφή,σε κάθε τύπου αρχείο (audio, flac, mp3 κ.α.) και σε περιορισμένη έκδοση λευκού βινυλίου.


Tracklist


1. Desert Overcrowded
2. Sucker Punch
3. Firebird
4. Last Drop
5. Cause We Didn't Find Our Way
6. The South Will Prevail

Γ. Αμυγδαλάς