Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024, 09:53:17

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Γράμμα στον Dave Mustaine/Review:Megadeth - "Super Collider"

 

Αγαπητέ κύριε Mustaine,

Απευθύνομαι σε εσάς γιατί εσείς είστε ο ιθύνων νους των Megadeth.
Άκουσα το τελευταίο πόνημα του συγκροτήματός σας και δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε.Διαπίστωσα ότι ενώ έχετε ακόμη την ικανότητα να κάνετε καυστικές και συχνά αμφιλεγόμενες δηλώσεις,όταν έφτασε η ώρα να περάσετε αυτή την καυστικότητα επί βινυλίου,ρίξατε άσφαιρα.Η καινούργια σας δουλειά είναι επιεικώς μέτρια.Έχει όλες τις ιδιότητες ενός ευγενούς αερίου.Είναι άχρωμη,άγευστη και άοσμη.Μπορεί αυτές οι ιδιότητες να είναι καλές για ένα αέριο,δεν είναι όμως το ζητούμενο για ένα δίσκο των Megadeth.Θα γίνω αναλυτικότερος και τηλε-γραφικότερος.

1.Kingmaker-Καλό τραγούδι,τίποτα παραπάνω.
2.Super Collider-Δανείζομαι λόγια φίλου:Το καλύτερο Bon Jovi τραγούδι που δεν έγραψε ο Bon Jovi.
3.Burn!-Μέτριο αλλά με τσάτισε.Πιστεύω πως πρέπει να μπαίνει πρόστιμο σε όποιον στιχουργό χρησιμοποιήσει ξανά την ομοιοκαταληξία fire-desire.
4.Built for War-Εξίσου εκνευριστικό με το προηγούμενο,κυρίως στη μέση όπου αρχίζουν τα παρατεταμένα ‘οοοοοο!’
5.Off the Edge-Τραγούδι-στόκος για να γεμίζουν οι τρύπες στους τοίχους και τα κενά σε δίσκους.
6.Dance in the Rain-Επιτέλους ένα καλό τραγούδι μετά από 20 λεπτά ακρόασης.Το μόνο που επιβεβαιώνει τα προ μηνών λεγόμενά σας για πνεύμα ‘Killing is my business…’ στο δίσκο.
7.The Beginning of Sorrow-Ομοίως με Off the Edge.
8.The Blackest Crow-Ρε συ Dave!Πρωταπριλιά το έγραψες το τραγούδι;Μπάντζο και country  σε δίσκο Megadeth;Ας έκανες τουλάχιστον διασκευή το Sweet Home Alabama! Το τραγούδι είναι εντελώς fail.Και στο γράφει κάποιος που πετάει τη σκούφια του για τραγούδια που έχουν folk στοιχεία.
9.Forget to Remember-Άλλο ένα κομμάτι που σώζεται από το ναυάγιο.
10.Don’t Turn Your back-Ωραίο τραγούδι,κυρίως η blues εισαγωγή με το απότομο γκάζωμα που ακολουθεί.
11.Cold Sweat-Πολύ καλή διασκευή σε Thin Lizzy αλλά αν το καλύτερο τραγούδι του δίσκου είναι η διασκευή,τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα.

Σε γενικές γραμμές από το δίσκο λείπει ο τσαμπουκάς και η τσατίλα της φωνής σας,δεν υπάρχουν riffs που να μένουν στο αυτί,ούτε τα σόλα που θα σε καθηλώσουν.Ελπίζω στο μέλλον να τα καταφέρετε καλύτερα.

 

Φιλικά
Γ.Αμυγδαλάς