Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024, 19:11:20

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Savage - "Sons of Malice" 2012 (review)

Image
 Η μπάντα των Savage είναι μια παλία heavy metal μπάντα απο το Mansfield, της Αγγλίας. Ξεκίνησε το 1976 απο δύο νεαρούς τότε ο 15χρονος Chris Bradley τραγουδιστής και ο 18χρονος μπασίστας και τον Andy Dawson κιθαρίστας που μετά απο μια συναυλία το γκρούπ διαλύθηκε για να επανδραστηριοποιηθεί το 1980 όπου έγραψε και το πρώτο του demo.Τον επόμενο χρόνο κυκλοφόρησαν το "Scene of the Crime" και το πιο επιτυχημένο τραγούδι τους "Let it Loose" που ακροβατεί ανάμεσα στο speed και το thrash μέταλ αλλά ήταν και ενα τραγούδι που επηρέασε πολλές μπάντες  όπως και τους Metallica που έκαναν και διασκευή του τραγουδιού το 1982 .
Στην πορεία των χρόνων αλλάζουν κάποιες δισκογραφικές και σταματούν να γράφουν τραγούδια μετά το "Xtreme Machine"  Ας πάμε ομως στο παρόν μετά απο απουσία δέκα χρόνων το γκρούπ ξαναμπαίνει στο στούντιο και γράφει το σημερινό άλμπουμ "Sons of Malice" που πραγματικά δηλώνει με σαφήνεια τι σημαίνει αγγλικό χέβι μέταλ .
Μια δυνατή επανεμφάνιση με ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός πολύ σπουδαίου γκρούπ.
Στακάτο παίξιμο χωρίς υπερβολές, τα ντράμς και οι κιθάρες να πρωταγονιστούν ισοροπημένα τα σόλο και τα riffs μακριά απο ακρότητες δίνουν μια αίσθηση μαγνητισμού, σε προσκαλούν να ακούσεις και το επόμενο τραγούδι με πολύ ενδιαφέρον.Παλιό και μοντέρνο παίξιμο με ωραίες μελωδίες σε μια πολύ ωραία μίξη.
Τα φωνητικά σε φυσιολογικές γραμμές ανάλογα του είδους.
Η παραγωγή σε υψηλά επίπεδα δίνει στον ακροατή μια γενική εικόνα το τι παίζει η μπάντα. Η μόνη μας διαφωνία το εξώφυλλο που είναι απρόσεκτο και δεν δίνει την αίσθηση που πρέπει για μια τόσο σημαντική μπάντα και το περιεχομενό της

Η μπάντα είναι:

Chris Bradley – Vocals/Bass Guitars
Andy Dawson – Guitars
Mark Nelson – Drums
Kristian Bradley – Guitar

Track Listing:
01. The Rage Within
02. Black N Blue
03. Sons Of Malice
04. The Hanging Tree
05. Monkey On My Back
06. Junkyard Dogs
07. Blow
08. Waking The Dead
09. Choose Revolution
10. Now
11. Look At Yourself
12. Master Of War
13. Fallen Idols
 
Σάββας Συνοδινός