Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024, 18:29:45

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Jeff Scott Soto - Damage Control 2012 (review)

Image

Line up:

Jeff Scott Soto: vocals

Various artists: instruments

 

Track list:

1.        Give A Little More

2.        Damage Control

3.        Look Inside Your Heart

4.        If I Never Let Her Go

5.        Die A Little

6.        Tears That I Cry

7.        Bonafide

8.        Krazy World

9.        How To Love Again

10.     Afterworld

11.     Neverending War

Ο Jeff Sott Soto είναι γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός στη χώρα μας. Οι περισσότεροι τον έμαθαν μέσα από τους πρώτους δίσκους του Yngwie Malmsteen, άλλοι με το καταπληκτικο “Eternal Prisoner” του Axel Rudi Pell (ανάμεσα τους και εγώ), ενώ οι πιο «ψαγμένοι» στο μελωδικό hard rock με τους Talisman. Και αν σας φαίνονται πολλές οι δουλειές, που έχει συμμετέχει ο συμπαθής αμερικανό-αναθρεμμένος  Πορτορικανός ,μην πληκτρολογήσετε στο google το όνομά του. Πραγματικά πολύ μεγάλος κατάλογος album και συμμετοχών.

Παρόλα τα πολλά και ποικίλα projects, υπάρχει ένα σημείο αναφοράς πέρα από την υπέροχη φωνή του JSS, το οποίο είναι η μελωδικότητα. Το “Damage Control” δεν αποτελεί εξαίρεση. Στις έντεκα συνθέσεις του δίσκου, περιέχεται πολύ από το αμερικάνικο και ευρωπαϊκό μελωδικό hard rock και aor των ‘90s.

Το εναρκτήριο “Give A Little More”, το “Look Inside Your Heart” και το “How To Love Again” είναι τα πιο αντιπροσωπευτικά κομμάτια και πιστεύω πως εκφράζουν καλύτερα την άποψη του JSS για το σύγχρονο aor. Υπάρχουν και πιο «σκληρές» στιγμές όπως τα “Afterworld”, “Krazy World” και το metal-ικό “Damage Control” ,ενώ ένα cd μελωδικού rock που σέβεται τον εαυτό του δεν κυκλοφορεί ποτέ  χωρίς την μπαλάντα του (“Bonafide”) ,αν και ακούγοντας  την ροή των τραγουδιών δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι είναι περισσότερες από μία (αυτά τα refrain κάνουν τη «ζημιά»).

Ωραίος δίσκος, ευχάριστος και καλοκαιρινός. Και μιας που έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα που το καλοκαίρι διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο μπορούμε να ακούμε άφοβα το  “Damage Control”.

“I know but one freedom and that is the freedom of the mind”

  Λαμπρόπουλος Γιώργος

υ.γ. : θα πρότεινα σε όσους θέλουν να έχουν μια καλύτερη άποψη για τον Jeff Scott Soto να ακούσουν το live album “JSS Live at the Gods 2002”.