Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024, 20:13:51

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

devils train - "devils train" 2012 (review)

Image
Line up:
R.D. Liapakis: vocals
Jorg Michael: drums
Jari Kainulainen: bass
Lakis Ragazas: guitars

Track list:
01. Fire And Water
02.  Devil’s Train
03. Roll The Dice
04. To The Ground
05. Forever
06. Sweet Devil’s Kiss
07. Find New Love
08. Room 66-64
09. Coming Home
10. Yellow Blaze
11. The Answers
12. American Woman

Οι Devil’s Train είναι νέο αίμα στο hard rock/heavy metal  από όχι και τόσο νέα (στο χώρο) άτομα. Τα ονόματα των μελών είναι γνωστά κυρίως στο power metal (βλέπε Mystic Prophecy, Stratovarius, Evergrey κλπ) ,με τη διαφορά , ότι εδώ άφησαν προσωρινά τις metal καταβολές τους και επικεντρώθηκαν σε πιο rock ακούσματα.
Πράγματι, ο ιθύνων νους των Devil’s Train, ο «δικός μας» R.D. Liapakis κατάφερε και δημιούργησε την μπάντα που θα ακούμε το καλοκαίρι. Μουσικά ξεχάστε την προϊστορία των μελών και προετοιμαστείτε για απλό, σύγχρονο και δυνατό hard rock.
Από το εναρκτήριο “Fire And Water” ,που μου φάνηκε ότι άκουγα τη συνέχεια του “Let There Be Rock”(έστω στιχουργικά) μέχρι το χιλιο-διασκευασμένο “American Woman” (θα προτιμούσα μια έκπληξη) , ο δίσκος ρέει γρήγορα, ευχάριστα και πάνω απ’ όλα ROCK.

Σε μια πρώτη μουσική προσέγγιση, είναι φανερές οι επιρροές τους από αμερικάνικα hard rock  γκρουπ ,με ένα πιο 90’s ήχο. Π.χ. οι Y&T είναι μια καλή αναφορά : τραγούδι με τίτλο “Forever” , ίσως και η φωνή του Λιαπάκη με αυτή την χαρακτηριστική βραχνάδα, που φέρνει σε τωρινό Meniketti.
Βέβαια οι επιρροές σταματούν  στον ήχο, διότι οι συνθέσεις –εκτός της διασκευής- είναι πρωτότυπες, με προσωπικό στυλ πάντα μέσα στα στενά περιθώρια του σκληρού-μάγκικου-ευχάριστου hard rock.
“Fire And Water”, “Roll The Dice”, “Room 66/64”, “Coming Home”, “Forever” και το ομώνυμο είναι όλα το ένα πιο εύηχο από το άλλο, με τα υπόλοιπα να υστερούν σε καθαρά υποκειμενικά κριτήρια.

Το ντεμπούτο των Devil’s Train δεν θα ταράξει τα νερά στο σύγχρονο hard rock/heavy metal, αλλά με την ορμή του, θα τα διατηρήσει ταραγμένα.

“I know but one freedom and that is the freedom of the mind”
Λαμπρόπουλος Γιώργος