Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 19:14:23

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

White Wizzard - Over the top (review)

Image
Line up:
Wyatt “Screaming Demon” Anderson: vocals
John Leon: Bass
Jesse Appelhans: Drums
Eric Kluiber: guitars

Track list:
Over the top
40 Deuces
High roller
Live free or die
Iron Goddess of vengeance
Out of control
Strike of the viper
Death race
White wizard
Gates of Gehenna
Heading out to the highway

Οι White Wizzard είναι Αμερικάνοι οι οποίοι θα ήθελαν μουσικά να είναι Βρετανοί αλλά και να ζούσαν την δεκαετία 1979-1989. Σε αυτό το κλίμα αναβίωσης των κλασσικών αξιών στο hard rock – heavy metal, είτε με την κυκλοφορία album από νέες μπάντες σε πιο παραδοσιακά μονοπάτια (όχι μόνο στο heavy metal αλλά και στα άλλα είδη : thrash, power, death) ,είτε με τις ίδιες τις «μεγάλες» μπάντες των 80’s να θυμούνται τα παλιά με reunion και με live περιοδείες βασισμένες στους ιστορικούς δίσκους ,ήρθε το Over The Top .

Μουσικά έχουμε περίπου παρόμοια περίπτωση με τους Enforcer ,δλδ καλοπαιγμένο ,μελωδικό , 80’s heavy metal με δυνατή παραγωγή και παθιασμένες συνθέσεις , με τη διαφορά ότι οι Σουηδοί βασίζονται στο σύνολο του NWOBHM ως μουσικό στυλ , ενώ οι White Wizzard επικεντρώνονται στους Iron Maiden της χρυσής περιόδου 1982-1984.
Άρα έχουμε ένα μπασίστα, που είναι ο βασικός συνθέτης της μπάντας ,ένα τραγουδιστή που θυμίζει κάτι μεταξύ Dickinson(Iron Maiden) – Kimbal(Omen) –Wayne(Metal Church) , πολλές μελωδίες , ένα μεγάλο σε διάρκεια τραγούδι που είναι και το epic του δίσκου και  αρκετά heavy metal hits έτοιμα για μπύρες και air guitar.

Τα τραγούδια είναι σχεδόν όλα καλά με ίσως  ένα-δύο λιγότερο εμπνευσμένα ,αλλά δεν υστερούν στο γενικότερο άκουσμα  π.χ. τα τρία πρώτα που ξεκινούν το cd είναι από τα καλύτερα και κάνουν ένα δυνατό ξεκίνημα , ενώ το Iron Goddess of Vengeance που είναι το epic του δίσκου θα σας φέρει στο μυαλό μελωδίες του Powerslave και του Somewhere In Time .Ενώ ακολουθούν τα Out Of Control  και  Strike Of The Viper που άνετα στέκονται  δίπλα από γνωστούς ύμνους  στις δισκογραφίες μας , και ολοκληρώνουν το δίσκο με το ομώνυμο κομμάτι που είναι ένας φόρος τιμής στο us metal.
Επίσης κυκλοφορεί και άλλη μία έκδοση με δύο bonus tracks τα "Gates Of Gehenna" από Cloven Hoof και το "Heading Out Of The Highway" των Judas Priest .

Αυτή η 80’s αναβίωση έχει τους θιασώτες της (όσους ευχαριστιούνται, που η μουσική που μεγάλωσαν και τους έβαλε σε αυτό το χώρο επιστρέφει ,συναυλιακά και δισκογραφικά) και τους πολέμιούς της (δλδ εκείνους  που δεν βρίσκουν ουσιαστικό και ελκυστικό να αναπαράγεται αυτή η μουσική 30 χρόνια μετά), το που θα καταλήξει είναι κάτι που θα δούμε στην πορεία ,πάντως το heavy metal ,που όλοι ξέρουμε υπάρχει εκεί έξω και μας περιμένει.


“I know but one freedom and that is the freedom of the mind”

Λαμπρόπουλος Γιώργος