Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 17:28:26

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

ACCEPT- "Blood of the nations" review

Image

ACCEPT - BLOOD OF THE NATIONS


01. Beat the Bastards
02. Teutonic Terror
03. The Abyss
04. Blood of the Nations
05. Shades of Death
06. Locked and Loaded
07. Time Machine
08. Kill the Pain
09. Rollin' Thunder
10. Pandemic
11. New World Comin'
12. No Shelter
13. Bucketful of Hate

   Σύνθεση Συγκροτηματος

Mark Tornillo - Φωνητικά
Wolf Hoffmann - Κιθάρες
Herman Frank - Κιθάρες
Peter Baltes - Μπάσο
Stefan Schwarzmann - Ντράμς

Αυτός είναι ο νέος δισκος τον θρυλικών Accept,ενος εκ των κορυφέων συγκροτημάτων της Γερμανιας.Εχοντας 35 χρονια ιστοριας και με πάρα πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους,επιστρέφουν μετα απο 5 χρονια απουσιας με εναν δισκο πραγματικό δυναμιτη! 

Ο τελευταίος δίσκος του συγροτήματος ήταν ο "Predator" και ο δισκος αυτός είχε σημάνει την διάλυση του γκρουπ,για δεύτερη φορα,μετά απο ένα χρόνο περίπου απο την κυκλοφορία του.

Το 2005 έγινε μια επανένωση με τον UDO στα φωνητικά,πέρασαν μαλιστα και απο την χωρα μας,η οποια δεν κράτησε πολύ. Στα μεσα του 2009 βγηκε επίσημη ανακοίνωση απο την ιστιοσελίδα των Accept για την επαναδημιουργία του συγκροτηματος με την ιδια συνθεση του 2005 αλλα με αλλον τραγουδιστη, τον Mark Tornillo ,ο οποίος πριν ηταν στους ΤΤ Quick. Μάλιστα μετά απο λίγο καιρό ειχαν ανεβασει και 2 επανεκτελεσεις παλιών κοματιών τους που έκαναν μαζί.Οσοι τα άκουσαν πήραν μια ιδέα για τις εξαιρετικές του φωνητικές ικανότητες.

Στα μέσα του 2010 κυκλοφόρησαν ενα βίντεο κλιπ με ενα νέο κομμάτι τους απο τον επερχόμενο δίσκο τους.Το κομμάτι αυτό ήταν το "Teutonic Terror".Λίγο αργότερα κυκλοφόρησαν και άλλο ενα κομμάτι απο το site τους το "The Abyss" ,δείγματα του οποιου ειχαμε ακουσει και πιο πριν απο μια συνεντευξη τους στο www.blabbermouth.net 

Τα κομάτια αυτά ήταν πολύ καλά και πήραν πολυ καλές κριτικές απο τον τύπο και τους οπαδούς τους. Περισσοτερες πληροφοριες για τους Accept μπορειτε να βρειτε στο επισημο site τους www.acceptworldwide.com  .

Ο δίσκος αποτελείται απο 12 κοματια(13 για την βορειοαμερικάνικη έκδοση που εχει bonus track το "Time Machine") τα οποία ειναι πραγματικά κορυφαία!Ο ήχος είναι τους ειναι στα γνωστα μονοπατια των Accept,με τις ωραιες μελωδιες,τα συναυλιακα ρεφρεν,τις φοβερες κιθάρες και τα εξαιρετικα φωνητικα του Mark .

Ο Mark ειχε το μεγάλο βαρος του αντικαταστάτη του UDO αλλά τα κατάφερε μια χαρά και σε πολλά σημεία ειναι καλύτερος του κιόλας! Μιλάμε για έναν απο τους καλύτερους δίσκους που έβγαλαν ποτέ και προσωπικά για μένα αποτελεί κλασσικό δίσκο που μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα απο τα "Metal heart" και "Balls to the wall". Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο κομματι σαν highlight γιατί για μένα ολα τα κομμάτια είναι εξίσου πάρα πολύ καλά!

Πιστεύω οτι πρόκειτε για ενα απο τα καλύτερα reunion ολων των εποχών και για εναν δίσκο που μπορεί να αποδειχθεί ο δισκος της χρονιας!Ευχομαι να συνεχισουν ετσι και να τους δούμε και απο κοντα στην χωρα μας!

 

Λεωνίδας Σγούρδας