Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 21:52:16

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Crashdiet - "Generation Wild" 2010 (review)

Image

'Εχει αναρωτηθεί ποτέ κανείς πως μια μπάντα που ξεκίνησε πριν μια δεκαετία (και μόλις 5 χρόνια στη μουσική βιομηχανία) έχει καταφέρει να διατηρήσει το όνομά της σε τόσο υψηλό επίπεδο, πόσο μάλλων μετά από τα κάμποσα εμπόδια και δυσκολίες που έχει περάσει? Το γεγονός είναι οτι οί Σουηδοί 'Crashdiet' κυκλοφόρησαν το 3ο τους άλμπουμ ονόματι 'Generation Wild', και το πρώτο με τον νεό τους frontman Simon Cruz (ex-Jailbait).
Ο ήχος του 'Generation Wild' ακούγετε
αφενός μεν φρέσκος και αφετέρου πολύ αναζωογονημένος, με το θεματολογία να παραμένει το ίδιο sleaze όπως και στους δύο προηγούμενους δίσκους. Πρώτο track μια εισαγωγή για να ακολουθήσει το δυνατό 'Armageddon'. Ή παραγωγή είναι 'τζάμι' και ο Simon Cruz δίνει σίγουρα μια νέα λάμψη και σταθερότητα στη μπάντα. Το 'So Alive' είναι χαρακτηριστικό Crashdiet κομμάτι, πεντακάθαρα 'γυαλισμένα' φωνητικά, πολλά δεύτερα και επιθετικά rythm sections (όπως και στα περισσότερα κομμάτια του δίσκου). Ακολουθεί το ομόνυμο 'Generation Wild' το οποίο fan σίγουρα θα το γουστάρει καθώς έχει όλα τα Crashdiet στοιχεία που χρειάζετε για ένα επιτυχημένο και καλογραμμένο hit-άκι για ένα τέτοιο άλμπουμ. Οι αρμονικές στα ρυθμικά του Martin Sweet έχει γίνει πλέων χαρακτηριστικό Crashdiet άκουσμα.

Το 'Rebel', το 5ο σε σείρα κομμάτι, είναι σίγουρα από τα πιο επιθετικά του άλμπουμ. Κομμάτι με έντονες Motley Crue πινελιές (καθώς πρέπει να τιμούμε τις επιρροές μας..). Πιό μελοδική κατεύθυνση, διακρίνοντας τη φωνητική γκάμμα του Simon Cruz, το 'Save Her', ένα κομμάτι το οποίο δεν πίστευα ποτέ πως θα ηχογραφούσαν, παρ'όλα αυτά είναι μία mid-tempo ευκολοάκουστη μπαλάντα. Το 'Down With The Dust' έχει το 'Riot In Everyone' vibe και όσο περισσότερο ακούω τον Simon, τόσο πιο πολύ μου θυμίζει τον Mike Tramp των White Lion. Ακολουθούν δύο 'βόμβες', το 'Native Nature' και το 'Chemical' τα οποία σίγουρα ξεχωρίζω. Είναι από τα κομμάτια που εκτοξεύουν το δίσκο στα ύψη και σίγουρα δεν μένουν απαρατήρητα (με προσωπικά αγαπημένο 'Chemical').

Το 'Bound To Fall' επιβεβαιώνει για άλλη μια φόρα πως οι Σουηδοί δεν είναι πλέον μια τυπική sleaze μπάντα. Το 'Generation Wild' έχει άλλο αέρα και vibe καθώς η 'ταμπέλα' έχει αφαιρεθεί και του μουσικά μονοπάτια είναι πλέων πιο 'φαρδιά'.

Ο δίσκος κλείνει με το 'Beautiful Pain', μια μπαλάντα με αέρα 'monster' μπαλάντας η οποία κι'αυτή δεν περνάει απαρατήρητη. Η μπάντα πάντα έδειχνε τις πολύ καλές μουσικές της δυνατότητες, από τα πρώτα demos μέχρι και στο 'Generation Wild', που την κάνουν ως τώρα μία απο τις καλύτερες hard rock μπάντες της τελευταίας δεκαετίας, και παρ'όλο που τα φωνητικά του Dave Lepard δεν θα αντικατασταθούν ποτέ, είναι μία μπάντα που αναφιμσβήτητα 'τό'χει' και προτίνω να τσεκάρετε.~~


Track List:

01. Armageddon
02. So Alive
03. Generation Wild
04. Rebel
05. Save Her
06. Down With The Dust
07. Native Nature
08. Chemical
09. Bound To Fall
10. Beautiful Pain

Label: Frontier Records

 
Παναγιώτης Κανέλλος