Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 20:28:53

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Accept - Life's Bitch (2019)

Μία κυκλοφορία των Accept είναι ευχάριστο γεγονός ακόμα και εάν πρόκειται για single. Το “Life’s Bitch” είναι μία ενδιαφέρουσα κυκλοφορία, όχι μόνο μουσικά αλλά και χρονικά. Λίγο πριν την κυκλοφορία της είχε σκάσει η είδηση βόμβα ότι το ένα κομμάτι του πυρήνα των Accept, ένα κομμάτι της μεταλλικής καρδιάς τους, αποχώρησε από το συγκρότημα και ο αντικαταστάτης του θα είναι Martin Motnik. Ο Peter Baltes μπασίστας και μερικές φορές τραγουδιστής της μπάντας, είναι πλέον παρελθόν. Η αποχώρηση έγινε σε φιλικό κλίμα και για προσωπικού λόγους. Πλέον ο Wolf Hoffman είναι το μόνο παραμένων ιδρυτικό μέλος. Σε κάθε αλλαγή ιδρυτικών ή χρόνιων μελών, υπάρχει πάντα η ανησυχία των υπολοίπων για την εύρεση κατάλληλου αντικαταστάτη και η ανησυχία του κατά πόσο θα είναι αποδεκτός από τους οπαδούς. Μουσικές αλλαγές μπορεί να υπάρξουν, αλλά σε αυτό δεν οφείλετε εξολοκλήρου το νέο μέλος. Στην περίπτωση των Accept δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στην μουσική, γιατί το μεγαλύτερο κομμάτι της γραφόταν και θα συνεχίζει να γράφεται από τον Hoffman. Όμως τον να μην βλέπεις την κλασσική μορφή του Baltes στο συγκρότημα και ιδιαίτερα στα live, θα είναι κάπως για τους οπαδούς. Αλλά ουδείς αναντικατάστατος και η ζωή προχωράει. Προσωπικά εύχομαι τα καλύτερα στον Peter και ανυπομονώ να ακούσω την νέα κυκλοφορία των Accept με την νέα σύνθεση, γιατί αυτό το single μου αύξησε περισσότερο την ανυπομονησία.

Το “Life’s Bitch” είναι ένα κομμάτι που μου θύμισε λίγο “Rich And Famous” φάση, αλλά και τα κομμάτια των πρώτων δίσκων τους όσο αφορά το ύφος του. Αρκετά έντονα στοιχεία AC/DC, που υπήρξαν μία από τις βασικές επιρροές τους ,στις αρχές ειδικά και γενικότερα το τραγούδι, ηχητικά, μου θύμισε εποχή “Objection Overruled”. Θα μπορούσε να είναι άνετα κομμάτι αυτού του δίσκου. Ο Hoffman για άλλη μία φορά δείχνει το μεγαλείο του, με τα καταπληκτικά μέρη της κιθάρας του και ειδικά το πανέμορφο σόλο. Σίγουρα οι κιθάρες του και τα κλασσικά φωνητικά του Mark Tornillio είναι για άλλη μία φορά το ατού της μπάντας. Όχι ότι οι υπόλοιποι πάνε πίσω, όλοι κάνουν καταπληκτικά τη δουλειά τους, αλλιώς δεν θα ήταν τόσο καλό το αποτέλεσμα, απλά σε κάθε συγκρότημα και κομμάτι κάποιοι ξεχωρίζουν περισσότερο.

Σαν ένα γενικό χαρακτηρισμό, το τραγούδι θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι ένα κλασσικό πιασάρικο τραγούδι με πιο κλασσική hard rock διάθεση, αλλά πάντοτε υπό την χαρακτηριστική ηχητική στάμπα των Accept.

Line Up :

Wolf Hoffmann - κιθάρα
Mark Tornillo - φωνητικά
Christopher Williams - ντράμς
Uwe Lulis - κιθάρα
Martin Motnik - μπάσο

Tracklist :

1. Life's Bitch

2. Restless and Wild (Live at Wacken 2017)

Official Site

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook