Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024, 18:27:57

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

ANNIHILATOR - "FOR THE DEMENTED" 2017

 
Αν υπάρχει ίσως ένα πράγμα για να θαυμάσετε από αυτόν τον εξαιρετικό κιθαρίστα από τον Καναδά, τον Jeff Waters είναι αν μη τι άλλο η ειλικρίνεια του, εκτός από την πολύ και old-school Heavy Metal μουσική του. Το συγκρότημα του οι Annihilator είχαν πάντα ποιοτικά και καλά albums, που μερικές φορές κυκλοφορούσαν λίγους μόνο μήνες μετά την προηγούμενη κυκλοφορία τους και μπορεί να παραδεχτεί κανείς ότι πότε η μουσική του κατεύθυνση δεν άλλαξε κατά πολύ, πάνω κάτω. Οι Annihilator ήταν ένα από αυτά τα groups του Thrash που μου άρεσαν από την αρχή της καριέρας τους, (χωρίς να είμαι ιδιαίτερα φίλος του Thrash κινήματος), όπως πάντα μου άρεσαν groups τύπου Speed/ Metal... όπως ας πούμε οι Metallica, οι Exciter, οι Anvil, οι Overkill, οι Anthrax και οι Megadeth, πχ.
Οι Annihilator είναι εδώ και πρέπει να πω ότι αυτό είναι ένα απόλυτο headbanger album, καθαρά 80’s feeling που μας πρότεινε ο Jeff Waters υπάρχουν όμως μερικά ταχύτερα, βαρύτερα τραγουδια και η συνολική ποιότητα των συνθέσεων είναι πραγματικά πολύ υψηλή. Δεν μπορώ να σκεφτώ ένα τραγούδι που δεν μου αρέσει και οι κιθαριστικές εμφανίσεις του Jeff, φυσικά είναι κορυφαίες. Σέβομαι τον χρόνο που πέρασε ο πρώην τραγουδιστής Dave Padden με το σχήμα, αλλά πιστεύω ότι ο Jeff είναι καλύτερος ως τραγουδιστής και αυτό είναι μια πραγματική επιστροφή στην old-school φόρμα τους συγκροτήματος.
Ο Jeff δεν ήταν ποτέ ντροπαλός για να δείξει τις τεχνικές κιθαριστικές δεξιότητες του, ακόμη και στο πιο απλό υλικό από την δεκαετία του ’90. Τα τραγούδια του “For The Demented” διαθέτουν πολλά εκτεταμένα οργανικά περάσματα και δομικές τροποποιήσεις που δεν ήταν τόσο συχνές σε προηγούμενα δισκογραφικά έργα του group. Μπορεί όμως και διατηρεί πραγματικά όμορφα τραγούδια όπως το “Twisted Lobotomy” και το “Phantom Asylum”, που είναι από τα καλύτερα του δίσκου και είναι διαφορετικά. Η παραγωγή έχει την υπογραφή του Waters, αλλά τα riffs και οι δομές των τραγουδιών είναι μια πρόοδος για τον σύνθετη, έχουν μια πιο δυσοίωνη αίσθηση σε σχέση με τις πρόσφατες δισκογραφικές προσπάθειες του σχήματος. Οι πιο βίαιοι στίχοι συμβάλλουν επίσης στην όλη ατμόσφαιρα, αλλά κυρίως στην μπαλάντα “Piece Of You”.
Το τελευταίο τούτο LP των Annihilator, έχει μια νοσταλγική και εκλεκτική προσέγγιση του αγνού 80’s Thrash, ένας είδος μουσικής που είτε το αγαπάς είτε το μισείς.
Το “For The Demented”, είναι για μένα μια ένδοξη επιστροφή των Καναδών, οπότε έτσι εκπληρώνει την υπόσχεση ν’ ακούγεται σαν ένα πραγματικό album, σε σύγκριση με κάποιες λανθασμένες προσπάθειες προηγούμενων ετών. Μπορεί για κάποιους αυτό το LP να μην είναι τίποτε καινούργιο, λυπάμαι παιδιά αλλά κανένας άλλος δεν θα είναι ποτέ ο κύριος στιχουργός των Annihilator, εκτός του Jeff.
Καλύτερες στιγμές “Twisted Lobotomy”, “One To Kill”, “Demon You Know”, “Phantom Asylum”, “Altering The Altar”.
Συνολικά, αν θέλετε ν’ ακούσετε κάτι όπως το παλιό 80’s Speed/ Thrash θα πρέπει να ελέγξετε αυτό εδώ το δισκογραφικό έργο. Το “The For Demented” φέρνει στις συνθέσεις του ένα ανανεωμένο, ώριμο και αποτελεσματικό αέρα, χαρίζοντας ενέργεια σ’ ένα συνοπτικό έργο για τους παλιούς οπαδούς του group, αλλά και ταυτόχρονα για τους οπαδούς της νέας γενιάς.
 
 
FOR THE DEMENTED: “Twisted Lobotomy”, “One To Kill”, “For The Demented”, “Pieces Of You”, “The Demon You Know”, “Phantom Asylum”, ‘Altering The Altar”, “The Way”, “Dark”, “Not All There”.
ANNIHILATOR: Jeff Waters – Vocal/ Guitar, Aaron Homma – Guitar, Rich Hinks − Bass & Fabio Alessandrini – Drums.
 
 
Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Heavy Metal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.