Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 08:59:27

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VOODOO CIRCLE - "RAISED ON ROCK" (2018)

 
Οι Voodoo Circle είναι ένα μουσικό σύνολο που το ακούς πίνοντας κρασί και ακούγοντας το έχεις ένα mix από Blue Murder, Whitesnake, Great White και Scorpions. Εμπνευσμένο σκληρό Rock όμως και για τους οπαδούς των Rainbow και των Deep Purple, όπου μας παραδίδουν έναν μελωδικό Hard Rock ήχο εδώ και μια δεκαετία τώρα, πρόσφατα στο σχήμα υπέστη μια μεταμόρφωση, δηλαδή αλλαγή στον τραγουδιστή τους. Ο Herbie Langhans αντικαθιστά τον David Readman ως τραγουδιστής για αυτό το τελευταίο τους album το “Raised On Rock” και αισθάνομαι ότι το  group ακούγεται ακόμα πιο αυτόνομη, με τον Herbie στο μικρόφωνο. Ο Alex Beyrodt είναι ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, ιδρυτής και ο επικεφαλής συνθέτης, βιρτουόζος ως κιθαρίστας που σε συνδυασμό με τις καλές μελωδίες και τα αξέχαστα solos και riffs είναι μια ανακάλυψη, που σε συνδυασμό εδώ και πολύ καιρό ο Alex θυμίζει τον μέγα μαέστρο Ritchie Blackmore, είναι ένας ακαταμάχητος συνδυασμός και υπάρχουν πολλά και καλά τραγούδια και αρκετή ποιότητα μουσικής σε τούτο το LP.
Αυτοί οι Γερμανοί Hard Rockers έχουν εμπειρία σε πολλά και διαφορετικά συγκροτήματα, ο κιθαρίστας Alex Beyrodt έχει παίζει με τους Primal Fear, τους Silent Force και πρόσφατα με τον παντοδύναμο Jorn. Ο μπασίστας Mat Sinner από τους Sinner, αλλά και ο drummer Francesco Jovino προέρχεται επίσης από τους Primal Fear και τον Jorn, ενώ ο νέος τραγουδιστής Herbie Langhans από τους Sinbreed.
Αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό Hard Rock album, έδειξε ότι το group έχει μια λαμπρή και απίστευτη αγάπη για το Heavy Rock των 80’s μέσα από την μουσική φλέβα των Whitesnake και των Rainbow. Πάντως, η διαφορά βρίσκετε στα φωνητικά, η καθαρή, κλασσική φωνή του David Readman αντικαθίσταται από την πιο λυπημένη του Langhans. Είναι και τα τραγούδια που εδώ αντικατοπτρίζουν κάτι από τα ballsy 80’s Blues Metal, για παράδειγμα το “Dreamchaser” είναι καθαρά Rainbow όπως είναι και το “Unknown Stranger”, ενώ, το “Walk On The Line” έχει ένα drive από Whitesnake όπως και το “Crying In The Rain”. Η κιθάρα του Alex Beyrodt είναι αστρική με άριστες ακουστικές και ηλεκτρικές αποχρώσεις, φανταστικά solo και βέβαια τα riffs δουλεύουν υπερβολικά καλά όπως στο “Higher Love”. Ο κιθαριστικός δρόμος του Beyrodt εμπνέετε από τον John Sykes, όπως φαίνετε στα “Running Away From Love”, “Ultimate Sin”, “You Promised Me Heaven” και στην μπαλάντα “Chase Me Away”. Ο Langhans έχει μια φωνή που ταιριάζει τέλεια για αυτό το είδος του υλικού και οι οπαδοί του συγκροτήματος δεν θα πρέπει να ανησυχούν καθόλου για την απόδοση του σε τούτο το album. Εν τω μεταξύ, για όσους μπορεί να είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με τους Voodoo Circle, αλλά έχουν μια αγάπη για το όμορφο και μελωδικό σκληρό Heavy Rock, αυτό είναι ένα album που αξίζει τον κόπο να το ακούσετε.
 
 
RAISED ON ROCK: “Running Away From Love”, “Higher Love”, “Walk On The Line”, “You Promised Me Heaven”, “Just Take My Heart”, “Where Is The World We Love”, “Ultimate Sin”, “Chase Me Away”, “Unknown Stranger”, “Dreamchaser”, “Love Is An Ocean”, “Time For The Innocent”, “There's More To See”.
VOODOO CIRCLE: Herbie Langhans – Vocals, Alex Beyrodt – Guitar, Mat Sinner – Bass, Francesco Jovino – Drums & Alessandro Del Vecchio – Keyboards.
 
 
Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Heavy Metal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.