Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 14:29:58

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

ONE DESIRE - "ONE DESIRE" (2017)

 
Οι One Desire είναι ένα εντελώς καινούργιο (για μένα), μελωδικό Hard Rock μουσικό σχήμα, που μας έρχεται από τη μακρινή και παγωμένη Φιλανδία. Πάντως από πολλούς χαρακτηρίστηκε ότι το εν λόγο album τους, έχει ισχυρές υποψηφιότητες για να είναι ένας από τους καλύτερος δίσκος της χρονιάς του 2017.
Το συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2012, έχει μια μελωδική Hard Rock γραμμή με ελαφρώς εμπορικό ήχο και μια ελαφρώς σύγχρονη μουσική και ηχητική προσέγγιση. Έχουν κάτι από τον μελωδικό Hard Rock ήχο που έχουν ας πούμε οι Eclipse, αν κι εδώ υπάρχουν κάποιες βαρύτερες στιγμές με κιθαριστικά riffs, ενώ μερικά από τα τραγούδια τους είναι αρκετά σαν των Eclipse. Ωστόσο όμως, το μεγαλύτερο μέρος του 1ου studio album τους “One Desire” είναι μόνον μελωδικό Rock, αλλά μ’ ένα μείγμα σύγχρονων, εμπορικών Hard Rock/ AOR στοιχείων.
Είναι πραγματικά ένα πολύ καλό album, που οι οπαδοί των 80's συγκροτημάτων όπως οι Def Leppard, οι Journey, οι Bon Jovi κλπ, θα ήθελαν (πιστεύω) το μουσικό είδος των 80’s μελωδικών Hard Rock σχημάτων να είχε αυτή τη σύγχρονη ηχητική εξέλιξη. Είναι μακρύς ο δρόμος του Rock ‘N’ Roll, τελικά οι επιρροές είναι αναπόφευκτες, η οικειότητα όμως και η απόλαυση της ακρόασης ενός παλιού αγαπημένου 80’s σκληρού ήχου, από νεαρούς Hard Rock/ Metal καλλιτέχνες, απλά δε συγκρίνεται. Η σκληρή μας μουσική πάντα έψαχνε, ψάχνει και θα ψάχνει για τους επομένους καλλιτέχνες που θα την αναζωογονήσουν μέσα από την μουσική τους. Αυτή είναι η μαγεία του ν’ ακούς ξανά τη μουσική με την οποία ανδρώθηκες, από νέα ελπιδοφόρα συγκροτήματα. Όλα αυτά τα καινούργια συγκροτήματα που έχουν ακούσματα από τα ένδοξα 70’s ή 80’s της σκληρής μουσικής, κοιτούν αλλά και πατούν πίσω στον κλασικό, γνήσιο ήχο, αναπαράγουν εκπληκτικά αυτό το εκρηκτικό μουσικό μοτίβο.
Δεν είχα ακούσει ποτέ πριν αυτό το μουσικό σύνολο, παρά μόνον όταν ήρθε στα χέρια μου το βινύλιο τους, συνήθως μου αρέσουν τα μελωδικά Hard Rock καινούργια συγκροτήματα και ανυπομονώ μερικές φορές ν’ ακούσω ένα εντελώς ολοκαίνουργιο group. Είναι πραγματικά συναρπαστικό ν’ ακούς ένα νέο σχήμα και να σου αρέσει κιόλας και εδώ οι νεαροί One Desire, με κέρδισαν αμέσως με την μουσική τους.
Το album είναι γεμάτο με πλήθος από μελωδικά πλήκτρα, μελωδική Hard Rock κιθάρα και σοβαρά κλασικά σκληρά Rock φωνητικά, πραγματικά συναρπαστικό είναι και τα χορωδιακά μέρη. Περιέχει και μερικά πραγματικά κλασικά AOR τραγούδια που προσπαθούν να χτυπήσουν τις υψηλές νότες, πάντως ο τραγουδιστής André Linman έχει κάνει κάποια μεγάλη φωνητική δουλειά εδώ, ενώ δεν πάει πίσω και η φαντασμαγορική πιασάρικη χορωδία.
Τώρα τελευταία η μελωδική Hard Rock σκηνή ακμάζει στη Σκανδιναβία, μ’ ένα ακόμη μεγάλο συγκρότημα να προστίθεται στον μεγάλο κατάλογο της όπως οι Treat, Eclipse, Talisman, Europe και πολλοί-πολλοί άλλοι. Αν σας αρέσει το καλό AOR, το μελωδικό Hard Rock, τότε σίγουρα θα σας αρέσει κι αυτό το δισκογραφικό έργο των Φιλανδών. Με υπέροχα φωνητικά, υπέροχες χορωδίες και φοβερό έργο από την κιθάρα, νομίζω πως είναι απαραίτητο για τους οπαδούς του είδους.
Εν πάση περιπτώσει, τα σημαντικότερα σημεία εδώ είναι τα τραγούδια… “Hurt”, “Turn The Back Time”, “Falling Apart”, “Do You Believe” και “Buried Alive”. Η μόνη πραγματική μπαλάντα εδώ είναι το “This Is Where The Heartbreak Begins”, φυσικά να μην ξεχάσω και τα δύο σκληρά τραγούδια τα… “Apologize” και “Love Injection”, άντε και το “Turn Back Time”.
Αυτοί οι νεαροί Φιλανδοί νομίζω πως έχουν μέλλον μπροστά τους, να μου το θυμηθείτε.
 
 
ONE DESIRE: “Hurt”, “Apologize”, “Love Injection”, “Turn Back Time”, “Falling Apart”, “Straight Through The Heart”, “Whenever I'm Dreaming”, “Do You Believe”, “Buried Alive”, “This Is Where The Heartbreak Begins”.
ONE DESIRE: André Linman – Vocals, Jimmy Westerlund – Guitars, Jonas Kuhlberg – Bass and Ossi Sivula – Drums.
 
 
Κριτική: Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Hard Rock/ HeavyMetal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.