Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 17:33:19

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

WARRANT - "LOUDER, HARDER, FASTER" (2017)

 
Για εκείνους που δεν ξέρουν... το Hard Rock που κυριάρχησε στις ΗΠΑ στη δεκαετία του ’80 έληξε κάπου εκεί στις αρχές των 90’s, λόγω μιας νέας ηλίθιας τάσης που λεγόταν Grunge Rock, που πήρε τη θέση του καλού Αμερικάνικου σκληρού Rock. Ήταν ένα αρκετά σκληρό χτύπημα, επειδή πολλά εξαιρετικά μουσικά σύνολα έπρεπε να σταματήσουν τις δραστηριότητες τους, όμως, όπως πολλά απ' τα είδη της ανύπαρκτης μουσικής μόδας, έτσι και το Grunge κάποια στιγμή πέθανε και χάθηκε οριστικά. Έτσι το Hard Rock/ Glam μετά από πολλά χρόνια είναι ξανά πίσω για να μείνει και αρκετά από τα μεγάλα συγκροτήματα εκείνων των ημερών είναι ξανά εδώ μαζί μας. Για να αποδείξουν εάν έχουν ή όχι ακόμη πολλά να μας δείξουν και να μας δώσουν με την μουσική τους.
Οι Warrant από την πόλη των Αγγέλων, ήταν πάντα ένα καλό Hard Rock συγκροτήματα από τις ΗΠΑ, ενώ οι περισσότεροι τους θυμούνται και τους γνωρίζουν από την τεράστια εμπορική τους επιτυχία “Cherry Pie”. Στην πραγματικότητα, ήταν όμως κάτι παραπάνω από αυτό το hit-single, τα πρώτα songs που με προσέλκυσαν στον ήχο τους ήταν τα… “Sometimes She Cries” και “Heaven”, δύο πολύ τραγικά τραγούδια που έχουν απίστευτους στίχους. Αλλά, αυτά ήταν τραγούδια του μακαρίτη τραγουδιστή τους, Jani Lane (1964-2011).
Αλλά μην χάσετε το χρόνο σας, γιατί αυτά τα τραγούδια δεν είναι μόνον τα καλύτερα που μπορούν να προσφέρουν, έτσι λοιπόν, ακούστε και το τελευταίο τους album που ονομάζεται “Louder, Harder, Faster”. Ο πυρήνας του group αποτελείται από τα τέσσερα μέλη της κλασσικής original σύνθεσης (Joey, Erik, Jerry και Steven), αλλά με έναν νέο τραγουδιστή τον Robert Mason ο οποίος αντικατέστησε τον Jani.
Το μουσικό στυλ τους είναι ακριβώς το ίδιο όπως πίσω στα καλά 80’s, ένα πολύ καλό, ώριμο και βαρύ Glam Metal/ Hard Rock, που γίνεται πολύ προσβάσιμο ηχητικά με ωραίες μελωδίες και χορωδιακά φωνητικά, αλλά και με εξίσου ωραία δουλειά από στις δύο κιθάρες, αλλά και μ’ ένα στερεό και βροντερό έργο στο μπάσο και στα τύμπανα. Οι κιθάρες των Erik Turner και Joey Allen έχουν το εμπορικό σήμα κατατεθέν της μουσικής των Warrant όπως το γνωρίζετε.
Εντάξει, δεν θ’ ακούσετε επ’ ακριβώς την μουσική που έκαναν εκεί στα 80’s, αλλά οι Warrant είναι ακόμη άγριοι, η ποιότητα του ήχου τους είναι τέλεια, σφιχτή και βαριά, αλλά πάνω απ' όλα καθαρή και επιτρέπει ν’ ακουστούν όλες οι ελκυστικές μελωδίες τους. Έχουν μια άγρια ​​ροή ενέργειας και πολύ καλά τραγούδια και είναι πραγματικά δύσκολο να βρεις το ένα ή το άλλο για να το καταδείξεις ως τις καλύτερες στιγμές τους. Δεν υπάρχουν κάποιες καλύτερες στιγμές για το “Louder, Harder, Faster”, όλα ακούγονται ομοιόμορφα, σας προτείνω πραγματικά να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην ελκυστική ενέργεια των μελωδιών αυτών, που υπάρχουν σε τούτο το δισκογραφικό έργο.
Αλήθεια είναι πως το “Louder, Harder, Faster” πραγματικά το περίμενα ίσως λιγότερο καλό, απ’ όσο πραγματικά είναι. Ξέρω σίγουρα, ότι θα ενοχλήσω μερικούς από τους παραδοσιακούς οπαδούς του group, που απλά δεν μπορούν να δεχτούν τους Warrant με κανένα άλλο τραγουδιστή εκτός του Jani Lane. Πιστέψτε με όμως, πως ο Robert Mason είναι σε θέση (φωνητικά), να υπεράσπιση αυτή τη νέα ενσάρκωση του μουσικού συνόλου από το Los Angeles. Δυστυχώς, ο Jani Lane δεν είναι πλέον μαζί μας και ούτε μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό, το μουσικό έργο του θα ζήσει για πάντα μέσα στην ψυχή μας και στις καρδιές μας. Από την πλευρά μου να πω, πως ο Lane ήταν ένας από τους πιο παραγωγικούς Hard Rock τραγουδιστές της εποχής των 80’s.
Προσωπικά τώρα, πιστεύω ότι ο νέος τραγουδιστής ήταν η καλύτερη επιλογή, για να αντικατασταθεί ο Lane στους Warrant, θεωρώ πως είναι μια πολύ καλή συνέχεια του μεγαλείου τους. Μπορώ να πω ειλικρινά, ότι υπάρχουν πολύ λίγοι τραγουδιστές σε αυτόν τον πλανήτη που μπορούν να είναι με τους Warrant, ο Mason είναι φυσικά ένας από αυτούς. Το προηγούμενο δισκογραφικό του έργο ας πούμε με τους Lynch Mob είναι φανταστικό.
Έν έτει 2017 λοιπόν και οι Warrant κυκλοφόρησαν καινούργιο album, το Hard Rock party είναι εδώ, λίγο λιγότερο λίγο περισσότερο έχουν ολόκληρο τον παλιό τους ήχο, είναι ακόμη αρκετά καλοί, απλά ίσως λίγο διαφορετικοί. Ο Jeff Pilson έχει κάνει την παραγωγή και φαίνεται ότι αυτό ήταν που έκανε να επιστρέψει το συγκρότημα σ’ έναν κλασικό Warrant ήχο. Ακούγεται πιο κοντά στο κλασικό 80’s Hard Rock ήχο, τότε που τα συγκροτήματα είχαν αγριάδα και τσαμπουκά, συνολικά αυτό το δισκογραφικό πόνημα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Στην πραγματικότητα, ξεπέρασε ακόμη και κάποια από τα νεώτερα  συγκροτήματα του 21ου αιώνα, το οποίο δεν είναι εύκολο. Καθήκον λοιπόν, έχουν όλα τα νέα σχήματα, να παραδειγματιστούν από αυτά τα παλιά 80’s groups εάν θέλουν να πάνε μπροστά την καλή Hard Rock μουσική.
Συμπέρασμα... Εάν είστε πρόθυμοι για ένα σκληρό Rock που θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι η φωτιά από τα μακρινά αλλά ένδοξα 80’s δεν έχει σβήσει, όπως ήταν κάποτε, ή ότι η σύγχρονη μουσική δεν σας δίνει τα ερεθίσματα, ε, τότε χρειάζεστε κάτι πιο έντονο κάτι τύπου Warrant.
Φαίνεται πως τελικά ότι το 2017 διαμορφώνεται σ’ ένα σπουδαίο έτος για το κλασικό Hard Rock, αφού έχουμε δει ουκ ολίγες αξιόλογες κυκλοφορίες από τους «παλιούς» 80's ήρωες… τύπου Night Ranger, Pink Cream 69, L.A. Guns, Mr. Big, για να αναφέρουμε μερικά ονόματα μόνον.
 
 
LOUDER, HARDER, FASTER: “Louder, Harder, Faster”, “Devil Dancer”, “Perfect”, “Only Broken Heart”, “U In My Life”, “Music Man”, “Faded”, “New Rebellion”, “Big Sandy”, “Choose Your Fate”, “Let It Go”, “I Think I’ll Sit Here And Drink”.
WARRANT: Robert Mason – Vocals, Erik Turner – Guitar, Joey Allen – Guitar, Jerry Dixon – Bass and Steven Sweet – Drums.
 
Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Heavy Metal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.