Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 15:07:55

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VESCERA - "BEYOND THE FIGHT" (2017)


Με μια τέτοια μουσική ομάδα, οι οπαδοί του σκληρού Rock θ’ ακούσουν σίγουρα, αλλά και θα ικανοποιήσουν συνάμα τις προσδοκίες τους για το πιστό Heavy Metal. Το “Beyond The Fight” περιλαμβάνει εννέα τραγούδια που είναι ένα μετά το άλλο αριστουργήματα του Progressive Metal. Γοητευτικά κιθαριστικά riffs, στίχοι που θα μπορείτε να τους τραγουδήσετε, αληθινό Heavy Metal πάθος που αποπνέει μέσα από κάθε νότα, συνολικά το album θα φέρει στους οπαδούς των 40 και κάτι, σίγουρα κάτι πίσω από την νιότη τους, αλλά και στους νέους ακροατές που μπορούν να εκτιμήσουν τη Metal μουσική των Vescera.
Αλλά ποιος είναι ο κύριος Michael Vescera; Εγώ που ως παιδί μεγάλωσα στη ένδοξη δεκαετία του ’80, από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα ήταν και οι Obsession, αλλά και οι Loudness και ο Yngwie Malmsteen, όπου εκεί τραγουδούσε ο Vescera.
Τώρα ο ταλαντούχος αυτός τραγουδιστής έριξε μια Heavy Metal βόμβα και είναι έτοιμος να εξαπολύσει μια επίθεση από τα θρυλικά 80’s, στις ανυποψίαστες μάζες με το “Beyond The Fight”. Αυτό το album είναι η νέα μου εμμονή, αφού προσφέρει αρκετή από την παλιά διασκέδαση του 80’s Heavy Metal, με αρκετό denim & leather.
Όλος ο δίσκος έχει μια γρήγορη επίθεση, που θυμίζει το υλικό από παλιά κλασικά albums, οι κιθάρες είναι φλεγόμενες, τα τύμπανα έχουν πολλά κιλά και ο Vescera φωνάζει δυνατά και σε πάει μακριά σ’ ένα κολλημένο, αλλά καλό 80’s ήχο.
Υπάρχουν πολλά πισσάρικα τραγούδια όπως τα… “In The Night”, “Dynamite”, “Stand And Fight” και “Looking For Trouble”, όλα λειτουργούν μ’ έναν διασκεδαστικό over-the-top τρόπο. Αν και δεν αντιστέκονται στην επιθυμία της μπαλάντας, το “Troubled Man” είναι όσο το δυνατόν πλησιέστερο σε μια power ballad, μ’ ένα επιπλέον συναίσθημα.
Ο Mike Vescera είναι το κύριο αξιοθέατο αυτού του δίσκου, μπορεί ακόμα να χτυπήσει αυτές τις υψηλές νότες και το αποδεικνύει συχνά και μάλιστα πολύ καλά, μερικές φορές μου θυμίζει τον Tony Moore (Riot), είναι αρκετά δροσερός. Δεν χάνει καθόλου σε δυναμική, ή σε δραματική παρουσίαση και το θρηνητικό του ύφος μπορεί να σε πάρει λίγο μαζί του μερικές φορές.
Αν και είμαι εντελώς άγνωστος με το προσωπικό συγκρότημα του Michael, σίγουρα διαθέτει μερικούς ταλαντούχους μουσικούς, ο Mike Petrone είναι ένας πολύ εξειδικευμένος κιθαρίστας και υπάρχουν πολλά solo για ν’ ακούσω εδώ. Το μπάσο του Frank Leone είναι επίσης αξιοθαύμαστο και συχνά-πυκνά ακούγεται μπροστά, τέλος, πίσω από το drum kit κάθετε ο γνωστός Fabio Alessandrini των Annihilator.
Αυτό το album ήταν για μένα ένα απροσδόκητα καλό, αλλά ευπρόσδεκτο μικρό διαμάντι του Heavy Metal, ενώ έχει πολλά μουσικά θέματα να μου συστήσει. Δεν πρόκειται φυσικά να ορίσει εξ αρχής το Metal, αλλά από την άλλη είναι ένα συνεπές, απολαυστικό, old school 80’s Heavy Metal, που μας έδωσε ένας από τους αγαπημένους τραγουδιστές. Είναι το καλύτερο που έχει κυκλοφορήσει ο Vescera εδώ και πολύ καιρό, είναι ένα καλό δισκογραφικό έργο για όσους αγαπούν αυτό το ιδιαίτερο στυλ του Heavy Metal, δηλαδή ένα δυναμικό ταξίδι ευχαρίστησης.
Αυτό μπορεί να είναι το ντεμπούτο album για το group του Vescera, αλλά αυτοί οι τέσσερις εκπληκτικοί μουσικοί δεν είναι αρχάριοι και αυτό το αποδεικνύουν, ας πούμε τα ισχυρά φωνητικά που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κάθε τραγουδιού. Το γεγονός είναι ότι η μουσική που ορίζει το “Beyond The Fight”, είναι στη μελωδία που είναι ισχυρή, σταθερή, καθαρή και απλά πιασάρικη. Από το πρώτο κιόλας τραγούδι το “Blackout In Paradise”, θέτει το σκληρό σκηνικό για τους πραγματικούς ακροατές του Heavy Metal για τα επόμενα 40 λεπτά, τα “Vendetta” και “Studio 95” δείχνουν πόσο καλά και παραδοσιακά είναι.
Πάντως, το κερασάκι στην τούρτα είναι οι δύο διασκευές από Loudness και Yngwie Malmsteen, που υπάρχουν μόνον στην έκδοση του βινυλίου, αμ πως...
 

BEYOND THE FIGHT: “Blackout In Paradise”, “In The Night”, “Stand And Fight”, “Dynamite”, “Looking For Trouble”, “Vendetta”, “Troubled Man”, “Never Letting Go”, “Suite 95”, “Soldier Of Fortune”, “Seventh Sing/ Crash And Burn”.
VESCERA: Michael Vescera – Vocals, Mike Petrone – Guitar, Frank Leone – Bass and Fabio Alessandrini – Drums.
 
 
Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Heavy Metal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.