Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 18:39:21

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

SWEET & LYNCH - "UNIFIED" (2017)

 
Το μουσικό project των Sweet & Lynch αποτελείται από τους Michael Sweet (Stryper) και George Lynch (Dokken), γεφυρώνοντας έτσι δύο από τα πιο αξιοσημείωτα μουσικά ταλέντα από την ένδοξη-θρυλική Metal δεκαετία του ’80.
Καθώς ο frontman του χριστιανικού σχήματος των Stryper, Sweet είναι γνωστός για τα ασύγκριτα υπέρ-φορτωμένα φωνητικά του, καθιστώντας τον έτσι έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους τραγουδιστές του χώρου. Ενώ, ο Lynch είναι ένας από τους πιο αξιόλογους κιθαρίστες της δεκαετίας το ’80, σφράγισε το όνομα του και το ήχο του με τους Dokken, ενώ αργότερα δημιούργησε το δικό του σχήμα τους Lynch Mob.
Δύο αξιοσέβαστα λοιπόν, ονόματα του Hard Rock κόσμου έκαναν αυτό το group, όπου την συνέχεια προστέθηκαν ο μπασίστας James Lomenzo (Megadeth, White Lion, Black Label Society) και ο drummer Brian Tichy (Dead Daisies, Whitesnake). Κυκλοφορούν το 2015 το ντεμπούτο τους το “Only To Rise” και δύο χρόνια αργότερα το “Unified”. Το φετινό album του 2017 ήταν ξεκάθαρα  ένας καλός Hard Rock δίσκος, λόγο της φανταστικής φωνής του Sweet, αλλά και τις εκπληκτικής κιθάρας του Lynch, όπου μαζί με το ισχυρό ρυθμικό θεμέλιο των Lomenzo και Tichy, έφεραν κάτι το ξεχωριστό.
Οι πολυάσχολοι Sweet και Lynch, στο “Unified” μας προσφέρουν δυνατά τραγούδια που αποτελούνται από πιασάρικα ρεφρέν και φωτεινά αριστουργηματικά φωνητικά. Με αυτό το πνεύμα, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι ένα καλύτερο, τα φωνητικά του Sweet απλώνουν με τον πιο ένδοξο τρόπο πάνω στην έντονη Hard Rock μουσική, δίνοντας έτσι στον ακροατή τη σιγουριά για το πού κατευθύνεται αυτή η ηχητική σκληρή Rock περιπέτεια.
Απλά, οι Sweet και Lynch είναι ένας αναμφισβήτητος δυνατός συνδυασμός δύο έμπειρων μουσικών, όλοι οι φίλοι του Αμερικάνικου 80’s Hard Rock πρέπει να τους ελέγξουν. Παρόλο που μόνο ο Sweet και ο Lynch είναι οι δημιουργοί αυτού του μουσικού συνόλου, κάθε ένας όμως από τους εμπλεκόμενους μουσικούς έχει την δική του ιστορία, αρκεί να κοιτάξετε πίσω στην μακρά ιστορία τους στη σκληρή Rock μουσική.
Δεν νομίζω να υπάρχει αμφιβολία (από κανέναν), για τις μουσικές ικανότητες και την εμπειρία όλων των εμπλεκομένων μουσικών σε αυτό το album, αυτή η ικανότητα είναι λοιπόν, που λειτουργεί ως ένας παράγοντας που διευκολύνει την ακρόαση του δίσκου. Το album όπως είναι λογικό, είναι καλοφτιαγμένο, αλλά αν περιμένετε ν’ ακούσετε κάτι σε στυλ Stryper ή Dokken, μπορεί ν’ απογοητευθείτε λίγο, αν πάλι το ακούσετε με ανοιχτό μυαλό, μπορεί πραγματικά να το αγαπήσετε.
Όσον αφορά τώρα το “Unified”, για να είμαι ειλικρινής μετά την πρώτη ακρόαση, αισθάνθηκα ότι αυτή ήταν μια διαφορετική μουσική απελευθέρωση, σε σχέση με τα δύο μουσικά σχήματα που έκαναν γνωστούς τους Sweet και Lynch. Είναι μερικές φορές δύσκολο, ότι ορισμένοι καλλιτέχνες πρόκειται να αλλάξουν ή να ωθήσουν νέους ήχους, από ακουστικής εμπειρίας αυτό το album είναι σαν μια συνεργασία των Stryper και των Dokken, γιατί πολύ απλά οι συγκεκριμένες συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες.
Τα φωνητικά του Sweet, χτυπούν ακριβώς στο πρόσωπο δίνοντας στα τραγούδια μια προφανή αίσθηση από Stryper, ενώ τα solo σόλο κιθάρας του Lynch, έχουν τον κλασικό του τόνο και παίζει απίστευτα μοτίβα κιθάρας.
Η μουσική του δίσκου είναι εξαιρετική, αλλά οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτή τη μουσική είναι ιδιαιτέρα γνωστές προσωπικότητες του χώρου, οπότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να μην είναι εγγυημένο και χωρίς λάθη.
Συνολικά, αυτό το album, είναι ευχάριστο, όμορφο, χαίρομαι τον χρόνο που έδωσα και που έκατσα για να το ακούσω, στ’ αυτιά μου είναι μια αρκετά αξιόλογη δισκογραφική έκδοση. Όταν το ακούσετε, νομίζω ότι θα εκπλαγείτε ευχάριστα από το συναίσθημα αυτού το δισκογραφικού πονήματος. Εγώ, ήμουν πάντα οπαδός του Sweet και του Lynch, οπότε ο σπόρος της μουσικής τους φυτεύτηκε σταθερά τόσα χρονια που τους ακούω.
Το “Unified” παίρνει το σύνθημα από ένα μείγμα Heavy Metal και μελωδικού Metal, που όλα μαζί ωθούνται μέσα από ένα παραδοσιακό φίλτρο σκληρού Rock για να δημιουργήσει κάτι που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο και αρκετά ευρύ, ώστε να απευθύνεται στους οπαδούς οποιουδήποτε είδους.
Όλα λειτουργούν πολύ καλά, ενώ τα τραγούδια που ξεχωρίζω είναι τα… “Promised Land”, “Walk”, “Find Your Way”, “Bridge Of Broken Lies”, ενώ η μπαλάντα “Tried & True” είναι ένα τέχνασμα.
 
 
UNIFIED: “Promised Land”, “Walk”, “Afterlife”, “Make Your Mark”, “Tried & True”, “Unified”, “Find Your Way”, “Heart Of Fire”, “Bridge Of Broken Lies”, “Better Man”, “Live To Die”.
SWEET & LYNCH: Michael SweetVocals/ Guitar, George Lynch – Guitar, James Lomenzo – Bass and Brian Tichy – Drums.
 
 
Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Heavy Metal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.