Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 16:41:23

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

PINK CREAM 69 - "HEADSTRONG" (2017)

 
Την περίοδο 1989-1994 όταν οι Pink Cream 69 είχαν για τραγουδιστή τον Andi Deris, ήταν ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα, ή πιθανότατα το πιο παραδοσιακό μελωδικό Hard Rock Γερμανικό group που απολάμβανα τότε περισσότερο από κάθε άλλο.
Το “Headstrong” είναι ένα δυνατό album για αυτό που είναι… ένα παραδοσιακό Hard Rock με heavy κιθάρες, πιασάρικα ρεφραίν αλλά και καλές μπαλάντες. Δεν προσφέρει 100% κάτι νέο, δεν πρόκειται να αλλάξει το στάτους της σκληρής Rock μουσικής ή να φέρει νέους οπαδούς-ακροατές στον χώρο, αλλά αν κάποιος θέλει κάτι σε αυτό το είδος του μελωδικού Γερμανικό Hard Rock ύφους, μπορεί να εμπιστευτεί σίγουρα τους Pink Cream 69.
Το “Headstrong” που είναι το 12ο studio album τους, σηματοδοτεί μάλιστα και την 30ή επέτειο των Γερμανών, σκληρό Rock που ήταν ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουν αυτή την μοναδική επέτειο μ’ ένα ακόμη κόσμημα στην ήδη θεαματική δισκογραφία τους.
Το album περιέχει σκληρά ποιοτικά τραγούδια, με ισχυρά κιθαριστικά riff και πολύ όμορφα φωνητικά. Αναζωογόνησαν τα τραγούδια του ρεπερτορίου τους με ωραίες μελωδίες, μειώνοντας όμως τα πλήκτρα και διατηρώντας στην μουσική τους μ’ ένα ηχητικό στρώμα, που είναι πιστό στον κλασικό ήχο τους, αυτό το νέο album τους είναι μια υψηλής ενέργειας ποιοτική εγγραφή που μας εξαργυρώνει μ’ ένα ισχυρό-δυνατό Hard Rock.
Το Γερμανικό μελωδικό Metal χωρίς τους Pink Cream 69, είναι κάτι που είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς. Ο David Readman έδωσε στους Pink Cream 69 με τη φωνή του, μια βαρύτερη πινελιά που το μουσικό σύνολο εξακολουθεί να ωφελείται στο έπακρον μέχρι και σήμερα.
Με τα δέκα νέα τραγούδια το “Headstrong”, μας προσφέρει ένα στερεό Hard Rock/ Metal vibe. Ομολογώ ότι από τις πρώτες κιόλας ακροάσεις το νέο αυτό δισκογραφικό έργο των Γερμανών, με κέρδισε, μάλιστα δείχνουν να επιβεβαιώνονται στο ότι παίζουν κρυστάλλινα, μελωδικά αλλά και δυνατά όπως πάντα. Ιδανικός ήχος και ιδανική παραγωγή, η φωνή του Readman θα έλεγα ότι έχει χάσει λίγο από το εύρος της, αλλά τίποτα όμως από την χροιά και το χρώμα της δεν έχει χαθεί, παρά την πάροδο των χρόνων. Ο Chris Schmidt στα τύμπανα αντικαθιστά πολύ καλά τον «δικό μας» Κώστα Ζαφειρίου, ενώ το κιθαριστικό δίδυμο των Koffler και Reitenauer μας προσφέρει ιδανικά πολύ όμορφες ιδέες και αρκετά καλό παίξιμο.
Οι στιγμές του “Headstrong” είναι αξίες όπως τα… “We Bow To No One”, “Walls Come Down”, “No More Fear”, “Path Of Destiny”, όσο και οι μπαλάντες “Man Of Sorrows”, “Vagrant Of The Night”, “The Other Man”, μας δίνουν ένα δίσκο άνω του μετρίου. Μπορώ επίσης να σας προτείνω να ακούσετε το “Bloodsucker”.
Τέλος, το νέο album των Pink Cream 69, δεν έχει μόνο μουσική ποιότητα, αλλά και καλή ποσότητα τραγουδιών. Εγώ, απήλαυσα ένα τέλειο κλασικό Hard Rock album, που περιέχει κάποια killer κιθαριστικά riff, εξαιρετικά δυνατά φωνητικά, τέλεια αρμονία, δεν υπάρχει τίποτα να μην σας αρέσει σε τούτο το δισκογραφικό μουσικό πόνημα, είναι εντυπωσιακό.
 
 
HEADSTRONG: “We Bow To None”, “Walls Come Down”, “Unite And Divide”, “No More Fear”, “Man Of Sorrow”, “Path Of Destiny”, “Vagrant Of The Night”, “Bloodsucker”, “Whistleblower”, “The Other Man”.
PINK CREAM 69: David Readman – Vocals, Alfred Koffler – Guitar, Uwe Reitenauer – Guitar, Dennis Ward – Bass and Chris Schmidt – Drums.
 
 
Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Heavy Metal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.