Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 19:21:36

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

MR. BIG - "DEFYING GRAVITY" (2017)

 
Νέο δισκογραφικό έργο του μυθικού συγκροτήματος των Mr. Big, αλλά χωρίς πολύ-πολύ μεγάλες μουσικές εκπλήξεις, όλα είναι στη συνήθη γραμμή του Αμερικάνικου Hard Rock ήχου, καταγράφουν όμως και πάλι ένα διασκεδαστικό album.
Καθώς οι Mr. Big προσεγγίζουν την 30ή επέτειο από τότε που δημιουργήθηκαν αρχικά το 1988, αποδεικνύουν γιατί επέζησαν για τόσο πολύ καιρό, δημιουργώντας απλά κάποια πολύ λαμπρά και απαραίτητα για όλους Hard Rock albums. Η επιστροφή τους έγινε μ’ ένα κάπως υψηλών οκτανίων σκληρό Rock δίσκο, με τα κλασικά τέσσερα πρωταρχικά μέλη, τους Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan και Pat Torpey, οι Mr. Big στέκονται δυνατά και πάλι μαζί.
Το “Defying Gravity” είναι το ένατο studio album του group και διαθέτει έντεκα καινούργια τραγούδια, όλα με στον τυπικό σκληρό ήχο του συγκροτήματος, το μεγαλείο του Gilbert στην κιθάρα παραμένει το ίδιο, ο μεγάλος εκπληκτικός δάσκαλος Sheehan στο μπάσο, ο δυνατός Torpey στα τύμπανα (με την πολύτιμη βοήθεια του Matt Starr, λόγω της νόσου Parkinson του Pat) και του αθάνατου νεανία Martin στα μοναδικά φωνητικά.
Το συγκρότημα έχει να επιδείξει αν μη τι άλλο μια κάποια αξιοζήλευτη ωριμότητα, λειτουργεί τέλεια, με πολύ καλό φανταστικό ήχο, που δεν θα μπορούσε για να είναι διαφορετικά με την παραγωγή του Kevin Elson. Κατά τη γνώμη μου, μακράν η καλύτερη δισκογραφική τους δουλειά μετά το 2011, ένα καλό album όπως είπα και στην αρχή, χωρίς καμιά έπαρση ή κάποια αλαζονεία, σε κατευθύνει σ’ έναν σωστό μελωδικό δρόμο κι έτσι να σε κατακτήσει. Οι καρδιές όλων εκείνων των οπαδών που ακούει το κλασικό 80’s USA Hard Rock, θα το χαρεί και θα διασκεδάσει αφάνταστα, τακτοποιημένο, δροσερό και έξυπνο σκληρό Rock, τόσο χαρακτηριστικό αυτού του μυθικού Καλιφορνέζικου μουσικού συνόλου.
Μας παραδίδουν ένα album από πιασάρικα τραγούδια με εξαιρετική ποιότητα, γράφουν ισχυρές μελωδίες που είναι εύκολο να τις τραγουδήσουν όλοι μαζί τους, δίνοντας έτσι μια τεράστια ελκυστικότητα στις συνθέσεις. Γι 'αυτό το λόγο, το “Defying Gravity” πρέπει να είναι μια κρίσιμη επιτυχία για τo group, όσοι αναζητούν ένα δισκογραφικό έργο, που θα τους κάνει να αισθάνονται θετικοί και ενθουσιασμένοι από τη ζωή, τότε το “Defying Gravity” είναι μια καλή επιλογή.
Το κουαρτέτο έθεσε εδώ κάποια πρότυπα τραγούδια, ρύθμισε καλά τον ήχο του με την πάροδο του χρόνου οδηγώντας αυτή τη κυκλοφορία, που καταγράφηκε μέσα σε μόλις έξι ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι καταγράφηκε παίζοντας όλοι μαζί μέσα στο studio, αυτό του δίνει ένα πολύ ζεστό και οργανικό vibe.
Το “Defying Gravity” μπορεί να μην γυρίσει τον κόσμο ανάποδα, αλλά θα σε  ανεβάσει στο bar με στο Hard Rock και το Melodic Rock του.
Οι σπουδαίοι μουσικοί δουλεύουν άψογα όλα τα τραγούδια, η μουσική τους ικανότητα συναντά ένα μοναδικά εξαιρετικό δέσιμο και το πάθος τους συναντά το ομαδικό πνεύμα, αυτό είναι το “Defying Gravity”.
Το υπέρ επιτυχημένο super-group, έχει κάνει μια επιστροφή στις ημέρες και τον ήχο που παρουσίασαν στις αρχές τις καριέρας τους και καταφέρνει να σε εντυπωσιάσει με το πρώτο κιόλας άκουσμα. Οι ερμηνείες του Martin ακούγονται σχεδόν αναλλοίωτες από το χρόνο, άλλοτε πιο σκληρά και άλλοτε πιο μελωδικά, ενώ τέλος, οι δύο βιρτουόζοι Gilbert και Sheehan συνδυάζονται άψογα.
Εμπορικός Hard Rock ήχος, με υπέροχα τραγούδια όπως τα… “Mean To Me”, “Everybody Needs A Little Trouble”, “Be Kind”, “1992” και “Open Your Eyes”.
Το “Defying Gravity” χωρίς είναι κάτι πολύ-πολύ παραπάνω από ένα καλό album, καθ’ όλα αυτά όμως είναι ένα ευχάριστο άκουσμα, το album περιέχει ένα σύνολο τραγουδιών που δικαιολογεί αν μη τι άλλο τον super-group, χαρακτηρισμό των Mr. Big.
 
 
DEFYING GRAVITY: “Open Your Eyes”, “Defying Gravity”, “Everybody Needs A Little Trouble”, “Damn I’m In Love Again”, “Mean To Me”, “Nothing Bad (’Bout Feeling Good)”, “Forever & Back”, “She’s All Coming Back To Me Now”, “1992”, “Nothing At All”, “Be Kind”
MR. BIG: Eric Martin – Vocals, Paul Gilbert – Guitar, Billy Sheehan – Bass and Pat Torpey – Drums.
 
 
Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Heavy Metal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.