Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 16:27:22

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

KEE OF HEARTS - "KEE OF HEARTS" (2017)

 
Οι Kee Of Hearts είναι ένα ενδιαφέρον δημιουργικό μουσικό project, από τους Tommy Heart και Kee Marcello υπό την καθοδήγηση του Alessandro Del Vecchio. Είναι και οι δύο μουσικοί πολύ ταλαντούχοι και αρκετά έμπειροι στον χώρο του AOR, Melodic Metal, οπότε ας το ακούσουν όλοι οι φίλοι του συγκεκριμένου μουσικού είδους.
Οι Kee Of Hearts είναι λοιπόν, ένα νέο μουσικο συγκρότημα που χτίστηκε γύρω από τους δύο πραγματικά μελωδικούς Hard Rocker super-star, τον Tommy Heart τραγουδιστή των Fair Warning και τον Kee Marcello, πρώην κιθαρίστα των Europe. Με δύο session μουσικούς συμπληρώνουν τα κενά του ντουέτου, από τον Ken Sandin (Alien) στο μπάσο και τον Ιταλό drummer, Marco Di Salvia (Pino Scotto), ενώ τα παιδιά βοηθά και ο Alessandro Del Vecchio στα πλήκτρα.
Ευτυχώς, δεν απογοητεύτηκα και πάρα πολύ με τούτο το ντεμπούτο τους, το άκουσα με μεγάλη προσδοκία, ο ήχο τους πραγματικά δεν μου φέρνουν κανένα αξιολύπητο αποτελέσματα. Αυτό που ξεχώρισα αμέσως, ήταν ότι φωνή η Tommy είναι αξιοπρόσεκτη και δυναμική ενώ, η κιθάρα του Kee είναι στα ύψη με τα strong solo σε κάθε τραγούδι. κομμάτι. Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτή η μουσική λειτουργεί πολύ όμορφα σε μένα, πάντως δεν είναι η χειρότερη έκδοση του μελωδικού Hard Rock που άκουσα τα τελευταία χρόνια, την ίδια στιγμή οι Kee Οf Hearts είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα φετινά δείγματα για τον ειδικό χώρο του AOR.
Δεν βρίσκονται και πολύ μακριά από τους ηγέτες του είδους, έχουν πραγματικά πιασάρικα τραγούδια, σε όλη τη διαδρομή του album έχουμε μια μεστή απελευθέρωση καλού και εμπορικού AOR. Όλα τα τραγούδια τους στο “Kee Of Hearts”, επικεντρώνονται γύρω από κυρίως μελωδικά Hard Rock τραγούδια, που θυμίζουν κατά πολύ τα αντίστοιχα των ένδοξων 80’s. Καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από στυλ από Hard Rock σε AOR μέχρι Melodic Metal, με μεγάλη προσοχή στη σύνθεση και την μουσική, παίζουν με υπερηφάνεια, όλοι οι μουσικοί εδώ ξέρουν να παραδίδουν μαθήματα ευγενούς μελωδικού Hard Rock. Μουσικά θα έλεγα ότι λειτουργούν σε μια περιοχή που οριοθετείται από το Σκανδιναβικό AOR και συναντά το Γερμανικό μελωδικό σκληρό Rock, αλλά με επιρροές από τους κλασικούς γίγαντες του AOR από τις ΗΠΑ, όπως οι Night Ranger, Styx, Journey.
Συνολικά οι Kee Οf Hearts, ήταν άλλη μια μελωδική Hard Rock απελευθέρωση που οδήγησε σε ένα συναρπαστικό AOR album. Εάν είστε από τους οπαδούς που αρέσκονται σ’ ένα καλό μελωδικό Hard Rock τύπου AOR, τότε οι Kee Οf Hearts δεν θα σας απογοητεύσουν καθόλου.
Το παιχνίδι της κιθάρας από τον Marcello είναι τόσο καλό όσο ποτέ άλλοτε, αλλά και η φωνή του Heart, είναι σαν να γεννήθηκε με μια φωνή για να τραγουδά μονάχα μελωδικό Rock. Το album έχει έντονα έναν μελωδικό ήχο που είναι σχεδόν εξουσιαστικός, έχει μια κλασική ατμόσφαιρα που μας φέρνει πίσω στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Σε πολλά από τα τραγούδια παίρνουμε μεγάλες δόσεις καλού παλιού AOR Αμερικάνικου όμως χρώματος, αλλά υπάρχουν όμως και πολλές βόρειο Ευρωπαϊκές μελωδικές επιρροές σκληρού Hard Rock.
Δεν υπάρχει τίποτα σκοτεινό ή επικίνδυνο εδώ, το album είναι πολύ φιλικό προς το ραδιόφωνο και έχει αρκετά πιασάρικο μελωδικό ήχο, με μεγάλα πράγματα από την κιθάρα. Είναι μια ωραία και σπουδαία AOR/ Hard Rock μουσική.
Από αυτό το album τα τραγούδια που ξεχώρισα αμέσως ήταν τα… “The Storm”, “Crimson Dawn”, “Bridge Τo Heaven”, “Edge Οf Paradise”, “Learn Τo Love Again”, “Invincible”, αλλά και τα “A New Dimension”, “Stranded”.
 
 
KEE OF HEARTS: “The Storm”, “A New Dimension”, “Crimson Dawn”, “Bridge To Heaven”, “Stranded”, “Mama Don’t Cry”, “Invincible”, “S.O.S.”, “Edge Of Paradise”, “Twist Of Fate”, “Learn To Love Again”.
KEE OF HEARTS: Tommy Heart – Vocals, Kee Marcello – Guitar, Ken Sandin – Bass and Marco Di Salvia – Drums.
 
 
Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Heavy Metal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.