Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 16:22:35

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

ALICE COOPER - "PARANORMAL" (2017)

 
Ο Alice Cooper ξανά μαζί μας, ο καινούργιος δίσκος συνιστάται ιδιαίτερα για τους οπαδούς της παλιάς σχολής του Alice, είναι τόσο καλό όσο θα περιμέναμε κάτι ανάλογο από τον Βασιλιά του Horror-Shock Show. Επίσης είναι πολύ αξιόλογο το ότι επέστρεψε κάπως πίσω στις 70’s ρίζες του. Η αλήθεια είναι ότι άκουσα αυτόν το δίσκο πολλές φορές και συνιστάται ιδιαίτερα για τους παλιούς οπαδούς του Alice και όχι σε κάποιους που τον έμαθαν από το “Poison” και μετά φερ’ ειπείν.
Το “Paranormal” είναι μια καλή, πραγματικά καλή και κλασσική ηχητική Alice Cooper εμπειρία, κυρίως πίσω από τη δεκαετία του ’70. Αυτό το album μας δίνει την ευκαιρία να δούμε τον Cooper να επικεντρώνεται στη μουσική, χωρίς να βασίζεται σε μια concept-ιστορία για να υποστηρίξει όλη την υπόθεση-ιστορία του δίσκου.
Πάντως κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ, όπως ας πούμε πχ ότι ο ουρανός είναι μπλε, δύο και δύο κάνουν τέσσερα, ο ήλιος βγαίνει πάντα από την ανατολή, έτσι και ο Alice Cooper θα κάνει ένα album με τρομακτικούς στίχους εφ’ όσον μπορεί ακόμη. Ο Cooper σαφώς δεν έχει καμία επιθυμία να αποσυρθεί και παρόλο που είναι 69 χρόνων, ακούγεται ακόμα απολαυστικός και δεν είχε χάσει τη φωνή του ή το χάρισμα του. Το “Paranormal” κυκλοφόρησε πολύ σύντομα μετά τη συνάντηση του Cooper με τα επιζόντα μέλη του αρχικού-original group του, μετά από μερικές εκπληκτικές ζωντανές εμφανίσεις μαζί τους. Ενώ, ο μπασίστας Dennis Dunaway και ο drummer Neal Smith εμφανίζονται σε μερικά τραγούδια του νέου δίσκου τα δύο τραγούδια που έγραψαν μαζί του, το “Genuine American Girl” και το “You And All Your Friends” εμφανίζονται μόνο ως bonus (όχι στο βινύλιο πάντως).
Ενώ, το album διαθέτει τους Dunaway/ Smith και τον παραγωγό Bob Ezrin, το “Paranormal” μοιάζει κάπως και με τις δουλειές του Cooper από τα 90’s, ο Ezrin έδωσε σε αυτό το υλικό μια πιο πρόσφατη λάμψη. Ευτυχώς που το “Paranormal” είναι μια ζωντανή και διασκεδαστική ακρόαση πιο πολύ από ότι ήταν το “Trash” ή τον “Hey Stoopid”, ας πούμε. Το συγκρότημα παραδίδει με αξιοθαύμαστη βαρύτητα και ακρίβεια την μουσική του, ενώ οι φιλοξενούμενοι είναι μεταξύ άλλων οι Billy Gibbons (ZZ Top), Roger Glover (Deep Purple), ποιος να είχε υποθέσει κάποτε ότι αυτοί οι δύο τύποι θα ήταν μαζί ποτέ σε ένα album, πόσο μάλλον μαζί με τον Alice Cooper;
Μερικά από τα τραγούδια έχουν υψηλή οργή όπως τα… “Paranoiac Personality”, “Dead Flies”, “The Sound Of A”, “Dynamite Road”, “Private Public Breakdown”, “Paranormal” και “Fallen In Love”. Όσοι ελπίζουν σε μια ολοκληρωτική, πραγματική έκρηξη της παλιάς αληθινής δόξας με τον τρόπο του “School's Out” ή του “Killer”, ίσως να είναι και λίγο απογοητευμένοι, αλλά και πάλι ο Cooper δεν μπορεί να ξανά κάνει πάλι κάτι σαν το “Welcome To My Nightmare”.
Ο δίσκος βινυλίου περιλαμβάνει επίσης και ένα bonus CD με 6 ζωντανές εκτελέσεις σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Cooper όπως τα… “No More Mr. Nice Guy”, “Billion Dollar Babies” και “School’s Out”, που καταγράφηκε στο Columbus του Ohio (USA) το 2016.
 
 
PARANORMAL: “Paranormal”, “Dead Flies”, “Fireball”, “Paranoiac Personality”, “Fallen In Love”, “Dynamite Road”, “Private Public Breakdown”, “Holy Water”, “Rats”, “The Sound Of A”.
 
 
Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Heavy Metal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.