Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 16:57:45

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

NIGHT DEMON - "DARKNESS REMAINS" (2017)


Θα ήταν εύκολο να γράψω ότι οι Night Demon ανήκουν στο κίνημα του New Wave Of Traditional Heavy Metal και να τελειώναμε εδώ, αυτή την κριτική…
Το σκληρό μουσικό τρίο από την Πόλη των Αγγέλων, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί (όπως και στο πρώτο τους album), τον ίδιο ήχο όπου οι Saxon συναντούν τους WASP και όχι μόνο. Η σύνθεση τραγουδιών αλλά και το ίδιο το συγκρότημα αισθάνεται πιο σίγουρο από ποτέ, ότι ανήκει μουσικά κάπου εκεί στα ένδοξα 80’s.
Πάντως, ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα που πρέπει οπωσδήποτε, να διαθέτει ένα Heavy Metal σχήμα το οποίο όμως παίζει παραδοσιακό σκληρό old-school 80’s Μetal, πρέπει να είναι πρωτίστως η ικανότητα σύνθεσης ευκολομνημόνευτων, αλλά κυρίως ευθύβολων τραγουδιών. Από αυτά τα τραγούδια δηλαδή, που σου καρφώνονται με τη μια στο μυαλό, που αμέσως τα σιγοτραγουδάς, αυτά που γουστάρεις και κάνεις με τη μια air guitar. Αυτό το διαθέτουν (θα έλεγα) οι Αμερικάνοι Night Demon, τούτος ο δεύτερος δίσκος τους συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το προ διετίας ντεμπούτο τους “Curse Of The Damned”. Οι διαφορές σε ότι αφορά τη σκληρή μουσική κατεύθυνση είναι ασήμαντες σε σχέση με το πρώτο LP τους, εξακολουθούν να παίζουν τη μουσική που γουστάρουν ν’ ακούν και οι ίδιοι, δηλαδή καλοπαιγμένο ένδοξο και θρυλικό 80’s Heavy Metal.
Οι κύριες πήγες έμπνευσης του group είναι (όπως είναι φυσικό άλλωστε) το NWOBHM, ιδίως όμως οι Diamond Head, Iron Maiden, Demon, αλλά και οι Riot, οι KISS, οι Twisted Sister, αλλά και οι Thin Lizzy.
Εδώ, ο Νυχτερινός Δαίμονας προτιμά να βγαίνει από το σύγχρονο σκληρό (αμφίβολο) μουσικό τοπίο και να φλερτάρει πολύ έντονα με τα παλιά σκληρά και σίγουρα 80’s. Τα περισσότερα από τα τραγούδια είναι πιασάρικα και ταιριάζουν με τη διασκεδαστική ταχύτητα του σχήματος, με πολλές κυμαινόμενες δυναμικές και ρυθμικές αλλαγές.
Φυσικά, οι όποιοι πειραματισμοί δεν τους λείπουν, τολμούν κάπως να παρεμβαίνουν, το οποίο δίνει στους Night Demon τον δικό τους χαρακτήρα, η ενέργεια που ασκείται από το group, κάνει κάθε ένα από αυτά τα τραγούδια να είναι ακόμη πιο δύσκολο να βγουν εύκολα από το κεφάλι σου.
Στο trio υπάρχει η αίσθηση ότι είναι αρκετά σφιχτοδεμένοι και είναι, αλλά και η δομή των τραγουδιών είναι πιο κοντά σε αυτά τα κλασικά 80’s Heavy Metal anthems. Η κιθάρα και το μπάσο χτίζουν ένα καλό υπόβαθρο, ενώ, τα τύμπανα συγχρονίζονται τέλεια για να σχηματίσουν έναν μοναδικό θόρυβο, τέλος τα φωνητικά παραδίδουν με σιγουριά την κάθε γραμμή, μ’ ένα απεριόριστο μελωδικό στυλ.
Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, θα έλεγα ότι οι οπαδοί του παραδοσιακού 80’s Heavy Metal, να είναι έτοιμοι να έρθουν αντιμέτωποι με αυτό το καλοδουλεμένο σχήμα.
Προφανώς όμως , το Heavy Metal που ακούμε από τους Night Demon δεν είναι πρωτοποριακό κι ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ, είναι όμως παραδοσιακά ανανεωτικό, αυθεντικό, φρέσκο και διασκεδαστικό, αλλά και ευχάριστο και αυτό έχει μεγαλύτερη αξία, πιστέψτε με.
Τα highlights τραγούδια του δίσκου είναι τα εξής… “Welcome To Τhe Night”, “Stranger In The Room”, “Maiden Hell”, “Dawn Rider”, “Black Widow” και το ομώνυμο “Darkness Remains”.
 
 
DARKNESS REMAINS: “Welcome To The Night”, “Hallowed Ground, “Maiden Hell”, “Stranger In The Room”, “Life On The Run”, “Dawn Rider”, “Black Widow”, “On Your Own”, “Flight Of The Manticore”, “Darkness Remains”.
NIGHT DEMON: Jarvis Leatherby – Vocals/ Bass, Armand John Anthony – Guitar and Dusty Squires – Drums.
 
 
Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Heavy Metal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.