Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 22:51:52

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

ACCEPT "THE RISE OF CHAOS" (2017)

 
 
Παρά το παλιό καλό κύκλο εργασιών, οι Accept συνεχίζουν να μας τροφοδοτούν με δυναμικούς δίσκους, όπως είναι το σφιχτό “The Rise Of Chaos”, όπου έχει μια αρκετή κατοχυρωμένη επιθετικότητα. Με τον κιθαρίστα Wolf Hoffmann και τον μπασίστα Peter Baltes να διοικούν τους Accept, ενώ ο τραγουδιστής Mark Tornillo με τον σιδερένιο λαιμό του συνεχίζει να αποδεικνύει την αξία του και να βρίσκεται όχι τυχαία πίσω από το μικρόφωνο, σε αυτή την Heavy Metal μηχανή. Επίσης, με τους καινούργιους πιονέρους Uwe Lulis (κιθάρα) και Christopher Williams (τύμπανα), που αντικαθιστούν τους Herman Frank και Stefan Schwarzmann αντίστοιχα.
Αυτό λοιπόν, είναι το τέταρτο album του Tornillo με τους Accept, που όμως δεν ακολουθούν κάποια πρότυπη καινούργια ιδέα, αλλά λειτουργούν όπως και στα προηγούμενα album τους, το ίδιο δυναμικά και επιθετικά.
Δεν υπάρχει καμιά ειδοποιός ή βασική διαφορά μεταξύ του σημερινού ήχου ή του ήχου από το 2010 και μετά ας πούμε, έχουν κάπως παγιδευτεί (θα λέγαμε) σε μια Heavy Metal μουσική διαδρομή. Παρά την αντικατάσταση των Herman Frank και Stefan Schwarzmann, το δέκατο studio album των Accept είναι ένα εγγυημένο αντίγραφο του κάθε album που κυκλοφόρησαν οι Τεύτονες του τρόμου, αρχής γεννωμένης από το 2010 με το “Blood Of The Nations”.
Ευτυχώς όμως, είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να μην σας αρέσει κάτι σας αυτό το album, έτσι λαμβάνετε περισσότερα από το σχήμα που είναι τόσο ενθουσιώδες και επιθετικό. Όπως αναμενόταν δηλαδή, το “The Rise Of Chaos” προσφέρει περισσότερη από την κλασσική Accept Metal ταχύτητα με τον ίδιο συνδυασμό των κλασικών ενεργητικών ρυθμών, διπλές κιθάρες και βαρύ μπάσο, καθώς και βραχνά ιδιαίτερα φωνητικά. Αν μη τι άλλο, σε αντίθεση με την κάπως πιο μελωδική γεύση που μας άφησε το “Blind Rage” το 2014, εδώ, δίνεται κάπως μεγαλύτερη έμφαση στα ταχύτατα και πιο γρήγορα τραγούδια. Οι δομές των συνθέσεων είναι πιο βασικές και οι στίχοι είναι πιο ανοιχτοί για «ψάξιμο» από ότι ήταν ήδη στο παρελθόν, υπάρχουν αρκετά καλά τραγούδια εδώ.
Οι κλασσικοί μεταλλικοί ύμνοι των Accept, υπάρχουν και εδώ, αλλά όσοι οπαδοί  ακολουθούν πιστά όλα αυτά τα χρόνια τους Accept, δεν νομίζω πως χρειάζονται την δική μου ταπεινή γνώμη. Από τότε που απέκτησε στις τάξεις του το group τον Mark Tornillo, προσπαθεί να βρει κάτι από την παλιά του αίγλη που είχε πίσω στα ένδοξα και θρυλικά 80’s, περισσότερο όμως (θα ελεγα), για να δικαιώσουν τους εαυτούς τους. Αλλά, ενώ παρά τις υπέρ προσπάθειες που κάνουν, σε εμένα (δυστυχώς) δεν μπορεί να συμβεί αυτό 100%, εγώ θέλω τους Accept με Udo, έτσι τους έμαθα, έτσι τους έζησα στα μακρινά 80’s, τι να κάνουμε τώρα. Καλοί και άξιοι και αρκετά επιθετικοί είναι τώρα, αλλά… είπαμε… οι πρώτες αγάπες δεν ξεχνιούνται με τίποτα.
Πάντως, τα καλύτερα του album, είναι τα εξής τραγουδια… “Die By the Sword”, “Koolaid”, “No Regrets”, “Analog Man”, “Worlds Colliding” και “Race To Extinction”. Έχουν επιστρέψει με Speed-άτο γρήγορο ήχο.
 
ACCEPT: Mark Tornillo – Vocals, Wolf Hoffmann – Guitar, Uwe Lulis – Guitar, Peter Baltes – Bass and Christopher Williams – Drums.
THE RISE OF CHAOS: “Die By The Sword”, “Hole In The Head”, “The Rise Of Chaos”, “Koolaid”, “No Regrets”, “Analog Man”, “What's Done Is Done”, “Worlds Colliding”, “Carry The Weight”, “Race To Extinction”.
 
Κριτική: Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Hard Rock/ Heavy Metal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει…