Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 23:12:38

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

U.N.S.I.N - "0154"

Image

Ένα ακόμη νέο συγκρότημα από την Αθήνα φιλοξενούμε στην δισκοκριτική μας, το όνομά τους U.N.S.I.N. Με πρωτοβουλία του Σπύρου Παφίλη (κιθάρα) και της Χριστίνας Νικολαΐδου (φωνητικά), ενώθηκαν κάτω από τα “δεσμά” της μουσικής τους νωρίς το 2009, παρέα με τον Γιώργο Τσαλή στο μπάσο και τον Θεοδόση Τσατσαρώνη στα τύμπανα. Πέρασε από τότε πάνω από ένας χρόνος, και σε αντίθεση με την πλειονότητα των συγκροτημάτων του ελληνικού χώρου που για να ετοιμάσουν ένα single περνάει διετία, ίσως και παραπάνω, έχουμε στα χέρια μας το δικό τους πρώτο EP.

Τι σημαίνει όμως το όνομά τους; U.N.S.I.N, όπως θα λέγαμε σε άπταιστα Ελληνικά, σημαίνει United Nation Substance Identification Number, και όπως φαίνεται είναι ένα αρκτικόλεξο. Πηγαίνοντας λίγο πιο βαθιά, αυτό το αρκτικόλεξο αντιπροσωπεύει ένα σύστημα τετραψήφιας κωδικοποίησης με σκοπό την αναγνώριση επικίνδυνων ουσιών, εύφλεκτων και τοξικών υγρών, στα πλαίσια των διεθνών μεταφορών. Η ονομασία λοιπόν αφορά μια προσπάθεια του συγκροτήματος να μεταφέρει σε μια γενικότερη κλίμακα την αιχμηρότητα και σκληρότητα της μουσικής του. Επιτυχημένα θα λέγαμε. Δεν είναι όμως το μόνο συμβολικό κομμάτι της δουλειάς τους.

Το album ονομάστηκε “0154”, τετραψήφιος κωδικός του συστήματος που αναφέραμε, ο οποίος “δείχνει” στο Πικρικό Οξύ ή αλλιώς TNP, ισχυρό εκρηκτικό. Αποτελείται από τέσσερα κομμάτια τα ονόματα των οποίων: “Acid”, “The Snow”, “Unseen” και “Up”. Τέσσερα εντελώς διαφορετικά κομμάτια σε ό,τι αφορά το ύφος και το παίξιμο, με το δικό τους άρωμα και στίγμα. Πολύ καλό στοιχείο αυτό, μιας και δεν κουράζουν τον ακροατή. Προσεγμένες παραγωγές, χωρίς πολλά εφέ, με ξεκάθαρους τους ήχους όλων των οργάνων, γεγονός που θεωρώ μεγάλο συν σε όλες τις δουλειές. Το “Acid” αποτελεί το highlight του EP, και δέχτηκε μεγάλη αποδοχή από το κοινό, όχι μόνο στην Ελλάδα, και πλέον έχει και το επίσημο video clip του, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Οι U.N.S.I.N είναι οι:
  • Χριστίνα Νικολαΐδου: Φωνητικά
  • Σπύρος Παφίλης: Κιθάρες
  • Γιώργος Τσαλής: Μπάσο
  • Θεοδόσης Τσατσαρώνης: τύμπανα

Πλήρης δισκοκριτική εδώ