Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 19:37:54

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Αλχιμηστές - "Όλα γυρίζουν" (review)

Image

Κυκλοφόρησε η δεύτερη δισκογραφική δουλειά από τους Αλχιμηστές με τίτλο "Όλα γυρίζουν". Το συγκρότημα πιστό στην ιδεολογία του πάντρεψε ροκ, έντεχνα, λαϊκά και παραδοσιακά ακούσματα, προσθέτοντας στα drums, το μπάσο και την ηλεκτρική κιθάρα, μπουζούκι και βιόλα.Το cd περιλαμβάνει μία μοντέρνα έκδοση του παραδοσιακού τραγουδιού "Δεν σε θέλω πιά" με ελαφριά παραλλαγή στους στίχους και διαφορετική ενορχήστρωση που του δίνει μια ροκ άποψη. Όπως επίσης και άλλα τέσσερα κομμάτια με παρόμοιο ήχο, με τίτλους  "Όνειρο μιας τρίτης", "Ότι χρωστούσες", "Ζωή αυταπάτη" και "Δάκρυ γλυκό".

Το πιό ριψοκύνδινο μπλέξιμο του δίσκου είναι η ένωση της έντεχνης-ροκ μουσικής σκηνής  με έναν μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή τον Βασίλη Καρρά.Όπως ήταν αναμενόμενο η συνεργασία έχει κανει αισθητή την παρουσία της κερδίζοντας το κοινό,κατά κύριο λόγο με θετικά σχόλια. Ο δίσκος  συμπληρώνεται με το ομότιτλο " Όλα γυρίζουν" και το "Έτσι απλά" σε μουσική και στίχους του Σταμάτη Μεσημέρη.Δύο αρκετά δυνατά ροκ κομμάτια,όπως επίσης και μια συγκινιτική μπαλάντα με τίτλο "Βήματα".

 "Έτσι απλά" σε μια  "ζωή αυταπάτη"  "όλα γυρίζουν" και πρέπει να δώσεις "ότι χρωστούσες" με ένα  "δάκρυ γλυκό" και "λόγια φιλικά" στο ¨όνειρο μιας τρίτης" και να φωνάξεις "είμαι εδώ" όμως θα ΄σαι "μακριά από μας" ενώ τα βήματα σου λένε "δεν σε θέλω πιά". Καλή ακρόαση.

 

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ/tracks:

1. Δε σε θέλω πια [παραδοσιακό. Διασκευή: Αλχημιστές]

2. Ο,τι χρωστούσες

3. Ολα γυρίζουν

4. Είμαι εδώ

5. Μακριά από μας [Στίχοι: Σταμάτης Μεσημέρης]

6. Δάκρυ γλυκό

7. Ονειρό μιας Τρίτης [Στίχοι: Ελένη Τζιαμουράνη]

8. Λόγια φιλικά [Μουσική: Βασίλης Γαβριηλίδης Συμμετέχει ο Βασίλης Καρράς]

9. Ετσι απλά [Μουσική στίχοι: Σταμάτης Μεσημέρης]

10.  Ζωή αυταπάτη [Στίχοι: Ντέπυ Χατζηκαμπάνη]

11.  Βήματα

 

ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ:

Βασίλης Παγώνης

 

ΣΤΙΧΟΙ/ ΜΟΥΣΙΚΗ:

Αλχημιστές

 

ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ:

Βασίλης Γαβριηλίδης

 

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ:

Βασίλης Παγώνης (φωνή, κιθάρα), Βάιος Χριστοδούλου (πλήκτρα προγραμματισμός), Βασίλης Δημούδης (μπουζούκι), Χρήστος Δαλιάνηςβιολί, βιόλα), Γιώργος Βίνιος (μπάσο)

 

Δισκοκριτική : Ντίνα Λούκα