Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024, 14:12:57

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΝΕΚΥΙΑ «Η εκδίκηση της σιωπής"

Ένα ελληνόφωνο 6μελές συγκρότημα Οι ΝΕΚΥΙΑ και η πρώτη τους δισκογραφική απόπειρα «Η εκδίκηση της σιωπής» είναι στα χέρια μας. Η γνωριμία μας ξεκίνησε μέσω του φίλου Κ.Τσιανάκα  όταν τους είχε πάρει συνέντευξη για το Southernrock.gr. Πρίν ξεκινήσω την «κριτική» μου για το cd να πω ένα ειλικρινές ευχαριστώ στον τραγουδιστή και στιχουργό του γκρούπ τον Παναγιώτη Λυμπέρη, μιας που αυτός είναι η αιτία αλλά και η αφορμή να γράψω αυτή την δισκοκριτική. Επίσης θέλω να τονίσω ότι οι δισκοκριτικές είναι υποκειμενικές και ας προέρχονται και από εξασκημένα αυτιά. Με μακρά θητεία στον χώρο.

Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα να κάνω δισκοκριτική επειδή  δεν μου αρέσει να πληγώνω ίσως κάποιους καλλιτέχνες αλλά και να δημιουργώ εντυπώσεις, παρόλαυατά οι περισσότεροι καλλιτέχνες ζητάνε την γνώμη μας και αυτό μας κολακεύει.

Από την στιγμή που πείρα το cd μου κίνησε την περιέργεια το εξώφυλλο. Ενας μικρός κόσμος διαφορετικός κουλτουριάρικος ξεπήδησε από το μπροστινό εξώφυλλο του cd. Δεν σε συνηθίζουν εύκολα σε τέτοιες εικόνες τα ελληνικά συγκροτήματα.

Ενα αντρικό πρόσωπο με πολλά χρώματα  και  κάθετα γραμμένο μια λέξη  μάλλον γράφει "Nsignf".Το εν λόγω album περιέχει 11 τραγούδια  με ελληνικό στίχο, ειλικρινή, ερωτικό, κοινωνικό και ουσιαστικό στα περισσότερα τραγούδια.Υπάρχει βεβαια και μελοποίηση του ποιητή C.Baudelaire σε δύο τραγούδια. Και το «Ψεύτικος ήλιος» του Μ. Ξεριζώτη. Η μουσική έχει στοιχεία από punk ύφος με ψυχεδελικές αναφορές που μαζί με την  funk  διάθεση, ολοκληρώνει το ποικίλο μουσικό σκηνικό. Μου άρεσαν τα πλήκτρα αλλά όχι  στο «Χωρίς εσένα» δεν κόλλαγαν στο συγκεκριμένο σημείο και με τον τρόπο που μπήκαν. Οι κιθάρες ανταγωνιστικές, και τα φωνητικά βρίσκονται σε καλό δρόμο  που με «δούλεμα» θα φτάσουν σε ψηλά επίπεδα..

Το κομμάτι «Γύρνα ξανά» θα  γίνει  μάλλον επιτυχία. Η παραγωγή όπως λέω συνήθως σε ικανοποιητικά επίπεδα αλλά με περιθώρια βελτίωσης σε bass, & drums.

Γενικά το cd των  Nekyia  "Η Εκδίκηση της Σιωπής", πρέπει να υπάρχει στην δισκοθήκη σας  κυρίως εάν σας αρέσει το ελληνόφωνο rock.

Κυκλοφορεί από την Warner Music Greece

Mέλη των ΝΕΚΥΙΑ είναι :

Παναγιώτης Λυμπέρης - Φωνή

Γιώργος Ματάκιας - Κιθάρες

Νίκος Χρήστου - Κιθάρες

Ντίνος Λαυρεντάκης - Μπάσο

Γιώργος Λιγνός - Πλήκτρα/Programming/Πιάνο

Κώστας Φωκάς - Τύμπανα

http://www.myspace.com/thenekyiaband