Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 04:13:27

 

Magic de Spell – Γιάννη…

Οι Magic de Spell επανέρχονται, πατώντας πάνω στη γνωστή παροιμία «Τι ‘χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα» για να μας παρουσιάσουν με αυτό το single κομμάτι τους την δική τους ιστορία για τον Γιάννη και την Μαρία.

Ένα ζευγάρι μέσα στην οικονομική απόγνωση της εποχής μας, και ενώ έχουν περάσει τα χρόνια της νεότητας και βαδίζοντας πλέον στη μέση ηλικία, αναρωτιούνται τι κάνουν και είναι πάντα στην από κάτω. Τονίζουν το θέμα της μετανάστευσης, επιλέγοντας ως χώρα τη Γερμανία (γιατί άραγε;). Επίσης επισημαίνουν το οικονομικό - ταξικό χάσμα που υπάρχει σε τέτοιες περιόδους με άλλους να ζουν κοσμοπολίτικά ενώ άλλοι δεν βρίσκουν δουλειά.

Μουσικά το κομμάτι ακολουθεί τα χαρακτηριστικά που έχουν καθιερώσει τη μπάντα στη μετά-αγγλόφωνη εποχή τους, με καθαρό δυναμικό, ογκώδες ήχο. Ερμηνευτικά χρησιμοποιούν ένα καυστικό – χιουμοριστικό θα έλεγα τρόπο.

Το κομμάτι συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερο video clip που πρωταγωνιστούν δύο πλαστικές κούκλες του sex. Επίσης υπάρχει συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών του χώρου: Οδυσσέας Γαλανάκης (Απροσάρμοστοι), Γρηγόρης Κλιούμης (Υπόγεια Ρεύματα), Δημήτρης Μητσοτάκης (Ενδελέχεια), Μίμης Καλαντζής (Τσοπάνα Rave), η Θέκλα Τσελεπή, ο φωτογράφος Ηλίας Μωραϊτης και ο Δημήτρης Πουλικάκος ο οποίος είναι και αυτός που κάνει και τον επίλογο του κομματιού.

Ένα πολύ ωραίο επίκαιρο κομμάτι που πιστεύω θα είναι και ο προπομπός μιας νέας δουλειάς που θα ασχολείται με τα δρώμενα της εποχής.

Καλή ακρόαση!

Magic de Spell:
Θοδωρής Βλαχάκης, drums
Γιώργος Αρχοντάκης, bass
Δημήτρης Μποτής, keyboards
Βαγγέλης Θεοδωράκης, guitars
Γιώργος Λαγγουρέτος, vocals

Video clip Link: https://www.youtube.com/watch?v=M8EkzsnbOcw
Facebook Page : https://www.facebook.com/MagicDeSpell

Αντώνης Δριβελόπουλος

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook