Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 23:25:39

BLUES ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Keb’ Mo’ - “The Reflection” (review)

Image
Μετά από μια πενταετή απουσία από τη δισκογραφία, ο βετεράνος των blues Keb’ Mo’ επιστρέφει με το album  “The Reflection”.
Η νέα αυτή δισκογραφική δουλειά, η οποία κυκλοφόρησε στις 2 Αυγούστου του 2011, προκάλεσε έκπληξη στους fans του Μο’ αφού κινείται σε διαφορετικά μουσικά μονοπάτια από αυτά των delta blues. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών ακροατών, δεν ανήκει καν στο είδος της blues, κάτι που οφείλεται στην βαθιά επιρροή που άσκησαν στον Keb η jazz, η r&b και η soul μουσική, καθώς και στη συνεργασία του με καλλιτέχνες όπως οι Victor L. Wooten, India.Arie, Vince Gill, Marcus Miller, Dave Koz, και David T Walker.
O Keb’ Mo’ θέλοντας να «δικαιολογήσει» αυτή του τη μεταστροφή λέει: “Όταν γράφω έναν δίσκο, απλά προσπαθώ να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου γι’ αυτό που κάνω εκείνη την στιγμή,”

Τα κομμάτια του δίσκου που ξεχωρίζουν είναι το “the whole enchilada” στο οποίο συμμετέχουν οι Victor Wooten στο μπάσο και David T. Walker στην κιθάρα, και το “Just Lookin’”, ένα κομμάτι με έντονο funk χαρακτήρα στο οποίο συμμετέχει ένας από τους κορυφαίους ανά τον κόσμο μπασίστες, Marcus Miller. Επίσης, στον δίσκο εμπεριέχεται ένα ντουέτο με τον αστέρα της country Vince Gill, αλλά και μια διασκευή του «One of These Nights» των Eagles. 
1. The Whole Enchilada  4:25        
2. Inside Outside     3:36        
3. All The Way     3:50        
4. The Reflection (I See Myself In You)     6:47        
5. Crush On You     3:33        
6. One Of These Nights     3:49        
7. My Baby's Tellin' Lies     3:40        
8. My Shadow                     4:51    
9. We Don't Need It     4:38        
10. Just Lookin'                     3:56        
11. Walk Through Fire     4:13        
12. Something Within                 5:12
 
 
Κειμενο:Eri Kourbali,Sakis Dovolis