Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 21:43:14

BLUES ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Joe Bonamassa - "Dust Bowl" new album (2011)

Image
O κιθαρίστας του σκληρού μπλουζ Joe Bonamassa θα κυκλοφορήσει το 12ο πλήρες άλμπουμ του με τίτλο "Dust Bowl". Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στην Αγγλία στις 21 Μαρτίου ενώ στις ΗΠΑ στις 22. Το γεγονός θα συνμπέσει με την ομώνυμη περιοδεία του καλλιτέχνη στις ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία." Νομίζω πως το συγκεκριμένο άλμπουμ είναι το καλύτερο από όλα όσα έχω κάνει μέχρι τώρα. Βρίσκω πολύ μεγαλύτερη έμπνευση στις αφηγήσεις ιστοριών τώρα στα 30α μου, κάτι πολύ περισσότερο από ένα πολύ εμφανές "my baby left me".
Μου αρέσουν τα άλμπουμ που έχουν τις σωστές προθέσεις και με οργανικό ήχο με αρκετή αγριάδα χωρίς στρογγυλέματα όπως δηλαδή μία μεγάλη μπάντα που παίζει ζωντανά μέσα σε ένα δωμάτιο".
Το 'Dust Bowl' είναι η έκτη στη σειρά συνεργασία με τον παραγωγό Kevin "The Caveman" Shirley (Led Zeppelin, Black Crowes, Black Country
Communion) και περιλαμβάνει επίσης συνεργασίες με τους θρύλους του Nashville Vince Gill και John Hiatt, γυναικεία φωνητικά Beth Hart, και Joe's BlackCountry Communion μέλος της μπάντας, Glenn Hughes .
Ο Gill δανείζει τον χαρακτηριστικό κιθαριστικό του ήχο στους John Hiatt/John Porter που έγραψαν το Tenessee plates" στο οποίο και ο Hiatt παίζει ντουέτο με τον Bonamassa.
Ο Gill παίζει επίσης στο "Sweet Rowena,"ένα τραγούδι που συνέθεσε με το συχνό του συνδημιουργό και φίλο Pete Wasner. Οι Arlan Scheirbaum, Beth,Hart και Blondie Chaplin παίζουν στο "No Love On The Street," των Michael Kamen/Tim Curry και ο Glenn Hughes τραγουδάει στο κλασσικό κομμάτι που έγραψε κάποτε ο Paul  Rodgers των Free, το "Heartbreaker."

To tracklist:
1) Slow Train
2) Dust Bowl
3) Tennessee Plates (feat John Hiatt)
4) The Meaning of The Blues
5) Black Lung Heartache
6) You Better Watch Yourself
7) The Matador Of Bayonne
8) Heartbreaker (feat Glenn Hughes)
9) No Love On The Street
10) The Whale That Swallowed Jonas
11) Sweet Rowena (feat Vince Gill)
12) Prisoner
Μερικά άλλα νέα σχετικά με τον Bonamassa, εμφανίζονται στη σελίδα του θρύλου της κιθάρας του Leslie West των Mountain, στην οποία και αποκαλύπτεται πως ο Bonamassa ήταν στο στούντιο μαζί του βοηθώντας στην ετοιμασία μερικών τραγουδιών σχετικά με το νέο άλμπουμ των Mountain.