Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 16:31:05

BLUES ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Kenny Wayne Shepherd - “Live In Chicago” (review)

Image
Line up:
Kenny Wayne Shepherd: guitars, vocals
Various guests - players

Track list:
01-Somehow, Somewhere, Someway
02-King's Highway
03-True Lies
04-Deja Voodoo
05-Sell My Monkey
06-Dance For Me Girl
07-Baby, Don't Say That No More
08-Eye To Eye
09-How Many More Years
10-Sick And Tired
11-Tina Marie
12-Sitting On Top Of The World
13-Feed Me
14-Rocking Daddy
15-Blue On Black
16-I'm A King Bee


O Kenny Wayne Shepherd είναι η απόδειξη ότι τα blues δεν καταλαβαίνουν από τάσεις και μόδες. Ποιος είναι ο Shepherd ?
Μπορεί να τον αποκαλέσεις αυθεντικό ταλέντο ή το μέλλον αυτής της μουσικής.
Στα 13 του παίζει μαζί με τον Bryan Lee live στη Νέα Ορλεάνη και σε ηλικία 16 ετών (ναι ,16) υπογράφει και κυκλοφορεί το πρώτο του album στο οποίο ,σε αντίθεση με άλλους συνομήλικούς του, δεν είναι  new rock ή nu metal ή ότι άλλο προστάζουν οι μόδες στις ΗΠΑ ,αλλά  εκφράζει το πάθος του για μια μουσική πολύ –πολύ πιο παλιά από αυτόν. Κυκλοφορεί ακόμα δύο studio album και μετά κάνει αυτό που χρειάζεται ένας μουσικός για να χτίσει χαρακτήρα και να εδραιωθεί στο χώρο της μουσικής ,δλδ περιοδεύει ασταμάτητα και για πέντε συνεχή χρόνια παίζει live όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Έτσι του δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσει τόπους και ανθρώπους που έγραψαν ιστορία στα blues ,κάποιοι μαζί με τα ινδάλματά του : Muddy Waters (θεωρεί το “Hard Again” ορόσημο) ,Johnny Winter ,B.B. King , Robert Johnson,Howlin Wolf,Stevie Ray Vaughan κ.α.
To “Live In Chicago” είναι το αποτέλεσμα του τρίωρου live show που πραγματοποιήθηκε στην ομώνυμη πόλη κατά την περιοδεία προώθησης του “10 Days Out (Blues from the Backroads)” με την συμμετοχή ζωντανών θρύλων των blues όπως ο Humbert Slumin από τη μπάντα του Muddy Waters, τους Chris Layton και Tommy Shannon από τους Double Trouble, τους μύθους της Louisiana Buddy Flett και Bryan Lee.
Μουσικά το cd είναι ένας δυναμίτης ,αφού η ενέργεια που βγάζει ο Shepherd ξεσηκώνει ακόμα και τους καλεσμένους του ,με πολλά solo και ακόμη περισσότερες «φράσεις» ,όπως στο Eye to Eye που κάνει διάλογο η κιθάρα με τη φυσαρμόνικα. Ο ήχος είναι δυνατός και κρυστάλλινος ,όπου νιώθεις την ατμόσφαιρα εκείνης της βραδιάς ζωντανή. 
Το “Live in Chicago” ήταν η αφορμή που έμαθα αυτόν τον ελπιδοφόρο bluesman και προτείνω να το κάνετε και εσείς .Ίσως ο «μικρός» γράφει(?) ιστορία .


“I know but one freedom and that is the freedom of the mind”

Λαμπρόπουλος Γιώργος