Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 00:10:24

BLUES ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Walter Trout - "Common Ground" review

Image

Walter Trout-Common Ground 2010

Μια Stratocaster του 1973 με πολλά σημάδια ταλαιπωρίας πάνω της, ένα τραγούδι αφιερωμένο σ' αυτήν, το "Song For My Guitar", πολύ όμορφοι στίχοι δώδεκα ξεχωριστών τραγουδιών και πολλές φωτογραφίες που η κάθε μία έχει να πει τη δική της ιστορία. Όλα αυτά μαζί, αποτελούν το καινούργιο CD, το Common Ground του μεγάλου καλλιτέχνη του blues-rock, Walter Trout.

O Walter αναμφίβολα είναι ένας καλλιτέχνης με πλούσιο ταλέντο σαν κιθαρίστας, στιχουργός, τραγουδιστής και γενικά σαν τραγουδοποιός. Όσοι δεν γνωρίζουν  πως ο καλλιτέχνης είναι και πολύ καλός στη φυσαρμόνικα και το μαντολίνο, έχουν πλέον τη δυνατότητα να το διαπιστώσουν στο συγκεκριμένο CD .

Ο Walter με τη βοήθεια των φίλων και μελών της μπάντας του, τους Kenny Aronoff στα Drums, James "Hutch" Hutchinson στο μπάσο και Jon Cleary στα Keyboards φλερτάρει σχεδόν με όλα τα είδη της μουσικής του Αμερικάνικου Νότου. Ακουστικά κομμάτια, γλυκές μπαλάντες με τη μελωδικότητα της  Stratocaster του, Ροκ κομμάτια που θα θυμίζουν τους Skynyrd,και δυνατά μπλουζ με την κιθάρα του να παίρνει φωτιά, δείχνουν μια νέα πορεία στην καριέρα του καλλιτέχνη που φαίνεται πως έχει αποφασίσει να διευρύνει τη γκάμα των τραγουδιών του φλερτάροντας με μεγαλύτερη μουσική ποικιλία ήχων.

Το CD ξεκινά με το "May Be A Fool" όπου ο   βαθειά θρησκευόμενος Walter κάνει την αυτοκριτική του απέναντι στο Θεό λέγοντας : "Lord I may be a fool but I sure do it well." Το ομώνυμο κομμάτι το "Common Ground", ο Walter και πάλι ξεδιπλώνει τη βαθειά θρησκευτική του πίστη, προσπαθώντας να μεταλαμπαδεύσει  την ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο : "If there's a place where the truth can still be found, Lord, lead us to the Common Ground."

Όμορφοι στίχοι και πολύ γλυκοί ήχοι που ξεπηδούν από την αγαπημένη του Stratocaster, «my old girl» όπως την αποκαλεί. Στο "Wrapped Up In The Blues" μας δίνει ένα δυνατό lowdown Blues με δυνατά κιθαριστικά σόλα και double-tracked φωνητικά. Όλα τα κομμάτια είναι ξεχωριστά και αποτελούν ένα πολύ καλό δείγμα των δυνατοτήτων του καλλιτέχνη. Με αυτό το  CD,  ο Walter αξίζει να βραβευτεί με το Blues Music Award όχι μόνο για τη μουσικότητά του  αλλά και για τους γεμάτους ευαισθησία στίχους του.

Παραγωγή John Porter

Track List

1. Maybe A Fool 4:46
2. Open Book 4:43
3. Her Other Man 6.33
4. Common Ground 6:20
5. Danger Zone 4:11
6. Hudson Had Help 3:17
7. Loaded Gun 5:46
8. Song For My Guitar 5:13
9. Eyes Of A Child 5:11
10. No Regrets 6:21
11. Wrapped Up In The Blues 4:47
12. Excess Baggage 5:54

 

κείμενο : Δημήτρης Επικούρης