Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024, 05:08:55

BLUES ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Joe Bonamassa - 'BLACK ROCK'

Image
Το 'Black Rock'  είναι το 10ο σε σείρα άλμπουμ του μέγαλου ''πιτσιρικά'' της blues, όπου αξίζει να σημειώσουμε, ηχογραφήθηκε στη χώρα μας.

Παρατηρούμε έντονα το ελληνικό στοιχείο στο 'Bird On A Wire', ένα έξαιρετο κομμάτι του δίσκου, όπου χρησιμοποιεί ένα είδος κλαρίνου στη σύνθεση του.
Είναι ασυζητητί μεγάλος fan τών θρυλικών Led Zeppelin καθώς τον δίσκο ανοίγει το δυνατό 'Steal Your Heart Away', διακρίνοντας τον Jimmy Paige - τρόπο παιξίματός του. Όπως επίσης και το 'Blue And Evil', ένα mid-tempo κλασσικό ρόκ κομμάτι το οποίο, προσωπικά ακούγοντάς το, με ταξίδεψε σε μία Kashmir ατμόσφαιρα.

Είναι συναρπαστικό το πως υιοθετεί διαφορετικούς τρόπους παιξίματος κατά τη διάρκεια του άλμπουμ, καθώς κομμάτια όπως το 'Three Times A Fool', το 'When The Fire Hits The Sea' τέλος και το 'Look Over Yonders Wall' μου θύμισαν κάτι από Clapton.

Highlight του δίσκου είναι αναμφισβήτητα η συμμετοχή του βασιλιά της blues B.B King στο 'Night Life', ο άνθρωπος που αναγνώρισε το ταλέντο του Joe όταν ήταν μόλις 12. Τραγουδάν μαζί, παίζουν μαζί, είναι ένα κλασσίκο blues, μία μίξι δυναμικού τρόπου παιξίματος του J.B καθώς και της γλυκιάς soul κιθάρας του B.B King που το απογειώνουν στα ύψη!

Ο δίσκος είναι ένα παράδειγμα σύνθεσης, είναι ευκολοάκουστος, η προσέγγιση σε κάθε τραγούδι είναι διαφορετική, είναι rock, είναι blues και fan του είδους σίγουρα θα μέινει ικανοποιημένος!~~


κείμενο:Παναγιώτης Κανέλλος