Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024, 01:50:00

BLUES ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

BLUES CARGO - "DELAYED DELIVERY"

Image
BLUES CARGO-DELAYED DELIVERY
Όταν το πιο έγκυρο περιοδικό για το blues το BLUES REVUE μιλά με τα καλύτερα λόγια γι' αυτό το Ελληνικό συγκρότημα θρύλος βάζοντας "Άριστα" στη συνθετική ικανότητα, τη σκηνική παρουσία και τους έξυπνους στίχους του Δημήτρη Ιωάννου (μπασίστας και τραγουδιστής των Blues Cargo) και την ευέλικτη Chicago style κιθαριστική δυνότητα του Στέλιου Ζαφειρίου, ο καθένας που επιχειρεί να γράψει γι' αυτή τη δουλειά του συγκροτήματος, οφείλει τουλάχιστον να είναι προσεκτικός.
Πράγματι, πρόκειται για ένα πολύ μεστό, Chicago Blues CD ικανό να σηκώσει από την καρέκλα του τον απανταχού λάτρη αυτής της μοναδικής μουσικής του blues που κατάφερε να μπολιάσει αλλά και να μπολιαστεί από διαφορετικά μουσικά είδη στην πορεία του χρόνου.
Στο εν λόγω CD, ο εραστής του blues θα νιώσει σίγουρα δικαιωμένος γιατί όταν θα πατήσει το play θα αισθανθεί πως ανοίγει ένα παλιό μπουκάλι κρασί γεμάτο απρόσμενες λαχταριστές ευωδιές να σκορπίζονται στον αέρα. Ο Δημήτρης Ιωάννου διαθέτει μια καταπληκτική φωνή που θυμίζει έντονα τον Albert King. Αυτό όμως δεν είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι πως γνωρίζει πως να την διαχειριστεί, πως να τη φυτεύει εμβόλιμα μέσα στα καθαρά riffs και τα κρυστάλινα σόλα της ξεσικώστρας κιθάρας του Στέλιου Ζαφειρίου.
Το DELAYED DELIVERY είναι το καλύτερο δώρο που κάποιος θα μπορούσε να κάνει σε ένα φίλο του που αγαπά την ποιοτική μουσική και ειδικότερα τα Chicago Blues. Ακούγωντας αυτό το CD, νιώθει κανείς εξαιρετικά υπερήφανος που η Ελλάδα εξακολουθεί να γεννά ανθρώπους που πραγματικά καλλιτεχνούν, που κάνουν αυτό που κάνουν με περίσιο μεράκι και με αδιάληπτη κατάθεση ψυχής. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σχήματα όπως οι Blues Cargo εξακολουθούν να υπάρχουν προσφέροντάς μας αντίδοτα ενάντια στην παρακμή, τη φτήνια και τη φαιδρότητα των καιρών.
Όσο για τους ελάχιστους (ευτυχώς) δισκοκριτικούς του φορτωμένου παχέως εντέρου που είτε από Αλζχάϊμερ είτε από ασχετοσύνη έγραψαν αρνητικά σχόλια γι' αυτή την εξαιρετική δουλειά των Blues Cargo, θα τους πρότεινα να ξανακούσουν με προσοχή το DELAYED DELIVERY (αν και πιστεύω πως δεν μπήκαν καν στον κόπο να το ακούσουν) αφού όμως πρώτα ξεφορτώσουν το έντερό τους. Αυτό μπορεί  βέβαια να πάρει λίγο χρόνο................

Track list:
1. STRAIGHT TEQUILA
2. DON’T WANT TO BE CRAZY
3. EVERYDAY HAVE THE BLUES
4. 95%
5. AIN’T THAT I DON’T LOVE YOU
6. BOOGIE 69
7. I GOT THE BLUES
8. HANDY MAN
9. GO AWAY
10. EMPTINESS
11. GARBAGE BIN
12. TWO WHEEL MAMA
13. SIX HUNDRED MILES
14. I DON’T CARE

www.bluescargo.gr
www.myspace.com/bluescargo

Δημήτρης Επικούρης