Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 03:36:37

1968-2018
Aphrodite's child 50 χρόνια μετά δια χειρός Λουκά Σιδερά

Στις 4 Νοέμβρη θα έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενήσουμε τον Lucas Sideras ντράμερ και συνιδρυτή του ιστορικού γκρουπ που ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα και άφησε το στίγμα του στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα με μόλις 3 studio albums.
Αιτία της εκδήλωσης αυτής είναι η έκδοση του βιβλίου που καταγράφει την διαδρομή του γκρουπ με εξαιρετικό τρόπο από τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο.
Σας περιμένουμε με χαρά γιατί πάνω απ'όλα πρέπει να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Υ.Γ
Η έκδοση έχει γίνει από τον ίδιο τον συγγραφέα και όσοι επιθυμούν να το αποκτήσουν μπορούν να έχουν την υπογραφή του.
Τιμή βιβλίου 15 ευρώ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό !!
Δυνατότητα αποστολής εκτός Αθηνών με αντικαταβολή +5 ευρώ έξοδα αποστολής τηλ-2103242411

ΛΟΥΚΑΣ ΣΙΔΕΡΑΣ
Ντραμς - Τραγούδι
Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 5-12-1944. Άρχισε να παίζει ντραμς στα 13 του. Έπαιξε επαγγελματικά στα 15 και αργότερα γνωρίστηκε με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και Ντέμη Ρούσο. Έτσι δημιουργήθηκε το γκρουπ ‘‘Aphrodite’s child’’ .
-To 1967 υπογράφουν συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία Mercury-Records στη Γαλλία και κυκλοφορούν δίσκους: Το ‘‘End of the world’’ που περιέχει το ‘‘Rain and Tears’’, το ΄΄It’s live o’ clock΄΄ και το ΄΄666΄΄. Οι πωλήσεις τους έφτασαν τα 20 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο
-Το 1972 ο Λουκάς κυκλοφορεί τον πρώτο προσωπικό δίσκο ΄΄One day΄΄, και το 1974 τον ΄΄Pax Sprey΄΄. Παράλληλα κάνει την παραγωγή στο δίσκο του Ricardo Coccante ΄΄ALBA΄΄, που γίνεται Νο 1 στην Ιταλία το 1975.
- Το 1997 δημιουργεί το γκρουπ ΄΄ΥΨΙΛΟΝ΄΄ με τον Λάκη Βλαβιανό και Δημήτρη Κατακουζινό και κυκλοφορούν τον δίσκο ΄΄Morning Sunrise΄΄
- Από το 1979 έως το 1987 γίνεται ο παραγωγός της τραγουδίστριας Σίγμα Φαίη, για τρεις δίσκους: ΄΄ Dead Line΄΄, ΄΄ You are the drug in my life΄΄, και ΄΄Allien Child΄΄
- Το 1987 μαζί με την Σίγμα Φαίη και τον Γιάννη Δρόλαπα φτιάχνουν το γκρουπ ΄΄Ντηζελ΄΄. Μετρούν δέκα χρόνια συναυλιών και την κυκλοφορία του ομώνυμου δίσκου. Παράλληλα ο Λουκάς γράφει μουσική για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση
- Το 2005 δημιουργεί το συγκρότημα LOS-TRES με τον Σίμο Κοκαβέση με συναυλίες και δουλεία στο στούντιο. Ο πρώτος προσωπικός δίσκος είναι στα σκαριά.
- Το 2008 κυκλοφορεί τον προσωπικό του δίσκο ΄΄ Stay with me΄΄, όπου έχει κάνει την σύνθεση, την ενορχήστρωση και την παραγωγή του.Συνεχίζει να είναι ακόμα ενεργός με το σχήμα Lucas Sideras Trio.

LUCAS SIDERAS born 5 Dec 1944 Athens
Aphrodite's Child story BOOK PRESENTATION
He started playing drums at the age of 13. By the time he was 15 years old, he started playing drums with several bands in Athens. Later on he met Vangelis and Demis Roussos and they formed Aphrodite's Child. In 1967 they signed with Mercury Records in France and they released three albums: End of the world (which includes the song "Rain and Tears"), It's Five O'Clock and 666, the latter of which sold 20 million copies worldwide.

After Aphrodite's Child split up in 1972, Lucas began to compose his own music and released his first solo album, One Day with Polydor-France, selling 28,000 copies. In 1974 Lucas released another solo album, Pax Spray, that sold 45,000 copies.

Producer
Sideras was also active as a producer. In 1975 he produced the album Alba for Riccardo Cocciante which hit #1 in Italy’s charts. He also did a lot of producing for Sigma Fay, starting in 1979 with the album Love's Fool and selling 75,000 copies, and then in 1981 with the album Dead Line, which sold 52,000 copies. In 1984 he produced the single "You're the Drug in My Life" for Sigma Fay and sold 34,000 copies.

Other projects
In 1977 Sideras formed the group Ypsilon with Lakis Vlavianos and Dimitris Katakouzinos. They released the album Metro Music Man, which sold 75,000 copies. In 1984 he produced Sigma Fay's single Alien Child, which sold 60,000 copies.

In 1987 he formed the blues-rock band Diesel (not to be confused with the Dutch band of the same name) with Sigma Fay and Yanis Drolapas. The band was together for ten years and appeared regularly as a live act and in jamming sessions, but their sole release was the 1995 album Diesel. While with the band, Sideras also composed music for several documentaries and advertisements in his studio.

In 2005 he formed the blues-rock band Los-Tres with Simos Kokavesis and Bary Zeally, and they have appeared live numerous times. In 2008 Sideras released a solo album Stay With Me, which he composed, arranged and produced in his studio. The album was strongly influenced by world music.He is still active with his band LUCAS SIDERAS TRIO

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today