Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 21:53:08

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Tο νέο άλμπουμ των Serpent Lord (GR)

Έχοντας ταρακουνήσει τα νερά με το demo που κυκλοφόρησαν το 2017 αλλά και με το video clip τους για το κομμάτι “The Lesser Key”, οι Θεσσαλονικείς occult heavy metallers Serpent Lord (GR), μόλις κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο “Towards The Damned”, μέσω της νέας δισκογραφικής εταιρείας με έδρα την Θεσσαλονίκη, Alcyone Music Records. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε επίσημα στις 14 Σεπτεμβρίου 2018.
Πρόκειται για ένα σκοτεινό heavy metal άλμπουμ, με λίγα progressive και thrash στοιχεία και αρκετές extreme metal επιρροές. Οι στίχοι αναφέρονται στην μαγεία, στον μυστικισμό, σε αποκρυφιστικές τελετές, στον παγανισμό, με τα θέματα να εμπνέονται πολλές φορές από στοιχεία της παλαιάς και καινής διαθήκης.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το ατμοσφαιρικό κομμάτι “Evvuio Oitovo Iman”, το οποίο είναι γραμμένο στην φρυγική γλώσσα, μια γλώσσα που πλέον είναι εξαφανισμένη.
Η μπάντα θα παρουσιάσει μέρος από το υλικό της στο επερχόμενο live στις 16 Σεπτεμβρίου, ανοίγοντας στους θρυλικούς Αμερικάνους heavy metallers Omen.
Οι ηχογραφήσεις του άλμπουμ έγιναν την περίοδο 2017-2018 στα Infected Studios, με τον Γιώργο Στουρνάρα (Mass Infection), να αναλαμβάνει την ηχογράφηση, την μίξη και το master του άλμπουμ. Το εξώφυλλο είναι ένας πίνακας του John Martin με τίτλο “Sodom And Gomorrah” (1852), επεξεργασμένο από τον Γιάννη Αντωνίου.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook