Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 07:33:28

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

Ακυκλοφόρητο κομμάτι των Beatles

“Carnival of Light” ονομάζεται ένα παλιό κομμάτι όπου σε δηλώσεις του ο Paul McCartney  στο ραδιόφωνο του BBC είπε οτι εχει τις master ηχογραφήσεις και πως “ήρθε η ώρα να βγουν  κυκλοφορήσουν”. Ακόμη είπε πως το “Carnival of Light” θα αποδείξει πως οι Beatles ήταν πολύ περισσότερο avant-garde από όσο πίστευε ο κόσμος. Το τραγούδι αυτό είναι ένας αυτοσχεδιασμός 14 λεπτών που είχε ηχογραφήσει την ίδια περίοδο που ηχογραφούσε και το “Penny Lane”.

H εταιρία Macca επιβεβαιώνει πως το τραγούδι «Carnival of Light» υπάρχει.

Ο Paul McCartney έχει επιβεβαιώσει πως το τραγούδι «Carnival of Light» του μυθικού συγκροτήματος των Beatles υπάρχει και πρότεινε ότι μπορεί σύντομα να κυκλοφορήσει. Τ ο πειραματικό τραγούδι των 14άρων λεπτών ηχογραφήθηκε το 1967 για ένα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής αλλά ποτέ δεν κυκλοφόρησε.

Eπίσης μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC ο επικεφαλής του θρυλικού συγκροτήματος είπε:« Μου αρέσει γιατί είναι οι Beatles ελεύθεροι, να ξεφεύγουν από την πίστα. Είπα  είχα πει πως το μόνο που χρειαζόταν να κάνουν ήταν να περιπλανιόνται να χτυπούν, να φωνάζουν, να παίζουν χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει λογική. Να χτυπήσουν τα ντραμς , καμία νότα στο πιάνο και μερικές νότες αριστερά, δεξιά και απλά να πλανιόνται. Έτσι, αυτό ακριβώς κάναμε και στο τέλος βάλαμε και λίγο Echo. Eίναι ένα πολύ ελεύθερο κομμάτι.