Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 10:14:03

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

Η πρώτη επισκόπηση του άλμπουμ Chinese Democracy των Guns and Roses

Chinese Democracy coverO τελευταίος δίσκος του συγκροτήματος έγινε αντικείμενο παρουσίασης του συγγραφέα του περιοδικού RollingStone David Fricke o οποίος και ευθαρσώς το χαρακτηρίζει ως εξής :

« Είναι ο πρώτος δίσκος των Guns and Roses με νέα, ορίτζιναλ τραγούδια από την εποχή της πρώτης κυβέρνησης του Μπους. Είναι ένας υπέροχος, τολμηρός συγκλονιστικός και ασυμβίβαστος δίσκος χαρντ ροκ. Με άλλα λόγια ακούγεται σαν τους Guns and Roses που ξέρετε . Υπάρχουν στιγμές που θυμίζει προηγούμενα άλμπουμ τους (Appetite for Destruction, Use your illusion I-II, αλλά εδώ υπάρχει ένα άλμπουμ που ενσωματώνει όλα αυτά μαζί με πολύ δυνατές κιθάρες, ορχηστρικές παρεμβάσεις, χιπ-χοπ, ηλεκτρονικές χορωδίες με μέταλ αποχρώσεις και η φωνή του Axl Rose που έχει τον ήχο σκουριασμένης σειρήνας. Ο Fricke προσθέτει πως αν ο Rose είχε την ιδέα να αμφιβάλλει  ή να μετανιώσει γ' αυτό το άλμπουμ που του έχει κοστίσει το άλμπουμ (13 χρόνια), χρήματα (χρησιμοποιήθηκαν 14 στούντιο)-συμπεριλαμβανομένων και των μελών που έφυγαν-δεν θα άφηνε χώρο για οποιαδήποτε αμφιβολία  ή αμφισβήτηση αυτής της δουλειάς  στα 14 τραγούδια του άλμπουμ.

Οι σημειώσεις στο άλμπουμ λένε πως χρησιμοποιήθηκαν 5 κιθαρίστες προσθέτοντας πως ότι έκανε ο Slash και ο IzzyStradlin με 2 κιθάρες τώρα χρειάζονται πολλοί περισσότεροι κιθαρίστες για να το κάνουν.