Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 19:36:36

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

"Παίξε" σαν τον Jimmy Hendrix

Hendrix live at the Royal Albert Hall, February 18, 1969.Υλικό που μπορεί διαδικτυακά να «κατέβει» με περιεχόμενο από τραγούδια του Jimmy Hendrix και των Raconteurs θα εμφανιστεί το Νοέμβριο στο Guitar Hero World Tour σύμφωνα με τον εκδότη ηλεκτρονικών παιχνιδιών του Activision.


Τρία κλασσικά τραγούδια του Hendrix ,  τα "If 6 Was 9," "Little Wing" και "Fire," θα είναι διαθέσιμα στις 13 Νοεμβρίου ενώ οι Raconteurs  θα κάνουν το ντεμπούντο τους στο Guitar Hero με τα τραγούδια τους "Salute Your Solution," "Hold Up" και "Consoler of the Lonely," όλα από το τελευταίο τους άλμπουμ Consolers of the Lonely. Ο Hendrix επίσης θα εμφανίζεται στο παιχνίδι σαν χαρακτήρας του παιχνιδιού.
Και τα δύο μέρη θα είναι διαθέσιμα από τους Xbox Live Marketplace και τα
PlayStation store για $5.49 το καθένα ενώ το κάθε ξεχωριστό κομμάτι θα στοιχίζει $1.99. 

Ο κιθαρίστας των Aerosmith, Brad Whitford που τώρα περιοδεύει για το αφιέρωμα στον Jimmy Hendrix μαζί με άλλους Blues και Rock καλλιτέχνες, μίλησε για τη δυσκολία να τελειοποιήσει κανείς το κιθαριστικό παίξιμο του Hendrix. "Λοιπόν, πρώτα απ' όλα δεν μπορείς ποτέ να παίξεις σαν τον Jimmi έτσι το μόνο που μας απομένει να κάνουμε είναι να παίξουμε να είμαστε εξαιρετικά αξιόπιστοι στις υπάρχουσες ηχογραφήσεις αλλά εδώ υπάρχει πολύ περιθώριο αυτοσχεδιασμού. Ξέρεις, έχεις τη μουσική καταγραφή αλλά υπάρχει πολύ περιθώριο αυτοσχεδιασμού και το γεγονός ότι μπορείς να προσθέσεις το δικό σου στυλ σε αυτό που είναι κάτι υπέροχο. Αυτό είναι και το καλό με την όλη υπόθεση τιμώντας πάντα τη μουσική του και τα τραγούδια του.»

Το Guitar Hero World Tour είναι τώρα διαθέσιμο και σε Xbox, PlayStation3 και Wii. Είναι η πρώτη και η πολύ επιτυχημένη Guitar Hero αλυσίδα που προσφέρει τη δυνατότητα να παίξει κανείς και με άλλα μουσικά όργανα εκτός της κιθάρας.

Σχετικά με τα άλλα νέα της Guitar Hero, μία Βρεττανική σελίδα που ονομάζεται Gamespot έχει διαδώσει αλλά όχι επιβεβαιώσει τη φήμη ότι οι Metallica θα προστεθούν στο Guitar Hero το 2009. H σελίδα έχει αναρτήσει  μια εκδοχή της επίσημης διαφήμισης του παιχνιδιού σαν ένα μη ξεκλειδωμένο Πασχαλινό Αυγό στις εκδόσεις του Xbox και PlayStation για το World Tour. Το 27 δευτερολέπτων δέλεαρ προσφέρει ένα μικρό κλιπ από το τραγούδι των Metallica  "Master of Puppets", το λογότυπο του παιχνιδιού και ένα μήνυμα στους θεατές με τίτλο « απελευθέρωσε το μεταλλικό θεό σου».