Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 19:14:42

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

Δείτε τον David Gilmour να ερμηνεύει δυο τραγούδια του Syd Barrett

 

Watch Pink Floyd's David Gilmour Sing Two Syd Barrett Solo Songs ...

O David Gilmour πάντα δούλευε σκληρά για να τιμήσει τη μνημη του προκατόχου τού στους Pink Floyd, του Syd Barrett. Πρόσφατα, του απέδωσε φόρο τιμής όταν είπε δυο κομμάτια του σε ενα βίντεο ζωντανης ροής με την οικογενεια του.
Ο Gilmour χρησιμοποιεί τραγούδια απο το άλμπουμ 'The Piper at the Gates of Dawn' του 1967 στις περιοδείες του με τους Pink Floyd αλλά και στις ατομικές του,εμφανίσες παρόλο που δεν έπαιξε σε αυτό το δίσκο. Το 1970 ήταν ο παραγωγός σε δυο σόλο άλμπουμ του Barrett, στο 'The Madcap Laughs' και στο 'Barrett'.


Κατά τη διαρκεια του live βίιντεο χρησιμοποίησε τα τραγούδια του για άλλη μιά φορά, ερμηνεύοντας το "Octopus' και το "Dominoes".
To Octopus ξεκινά περίπου στο 17.35 του παρακάτω video. Ο Gilmour παιζει κιθάρα και τραγουδαει τους φανταστικούς στίχους του Barrett με την ιδιαίτερη και δυνατή του φωνή. Είναι μιά πιό απλή προσέγγιση του τραγουδιού χωρίς τα ντραμς και τις αρμονίες του αρχικού τραγουδιού.
Ο Gilmour τραγουδαει τοDominoes, το οποίο χρησιμοποιεί δυνατή ακουστικη κιθαρα, περιπου στο 32.50.
Η εκδοχη του Barrett περιλαμβανει εκκλησιαστικό όργανο (το επαιξε ο Rick Wright των Pink Floyd και ο συμπαραγωγός στο άλμπουμ του Barrett) και ντραμς (απο τον Gilmour) μαζι με πιο ψυχεδελικές πινελιές, όπως ήχους σε αντιστροφή.

Δείτε το video στο παρακάτω link

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=yO4iHTcJipw&feature=emb_logo