Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 07:31:17

Lynyrd Skynyrd: Το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της κυκλοφορίας της ταινίας για το αεροπορικό δυστύχημα.
Το δεύτερο Εφετείο του Μανχάταν απέρριψε την διαταγή εναντίον του "Street Survivors"
Τα εναπομείναντα μελή του συγκροτήματος δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν την κυκλοφορία της ταινίας.
Το δεύτερο Εφετείο του Μανχάταν της Νέας Υόρκης αποφάσισε εναντία στην μόνιμη διαταγή παύσης της ταινίας η όποια περιγράφει τα γεγονότα του αεροπορικού δυστυχήματος του 1977 που σκότωσε τον τότε τραγουδιστή του συγκροτήματος, τον Ronnie Van Zant.

Το Street Survivors, το όποιο πήρε το όνομα του από το ομώνυμο άλμπουμ του συγκροτήματος το 1977, είναικυρίως βασισμένο στις αναμνήσεις του ντράμερ Artimus Pyle, ο οποίος ήταν στο συγκρότημα από το 1975 έως το 1991. Ήταν ένας από τους 20 επιζώντες του δυστυχήματος.
Οι απόγονοι των Van Zant και Gaines μαζί με τον κιθαρίστα Gary Rossington, μήνυσαν τον Pyle και την δισκογραφική Cleopatra για την βιογραφική ταινία τον Ιούνιο του 2017. Ένας δικαστής αποφάσισε δυο μήνες αργότερα πως το προτζεκτ παραβίαζε μια ορκωτή κοινή απόφαση που είχαν πάρει τα μέλη του συγκροτήματος το 1988 να μην εκμεταλλευτούν το δυστύχημα.
Ο Robert Sweet περιφερειακός δικαστής των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισε πως η ταινία θα έβλαπτε ανεπανόρθωτα το όνομα του συγκροτήματος και την περιούσια των μελών.
Ως μέρος της συμφωνίας, επιτράπηκε στον Pyle να πει την δική του ιστορία χωρίς να μπορεί να αναφέρει τα ονόματα των μελών και όσους πέθαναν στο δυστύχημα. Ωστόσο μετά το Εφετείο η δισκογραφική Cleopatra έχει πλέον τα δικαιώματα να διανείμει την ταινία, η οποία κοστισε 1,2 εκατομμυρια.
Το δικαστηριο αποφάσισε πως η διατύπωση του διατάγματος απαγόρευε στον Pyle να φτιάξει μια ταινία για την ιστορία των Lynyrd Skynyrd, αλλά όχι το να μιλήσει για τις δικες του εμπειρίες στο συγκρότημα,συμπεριλαμβανομένης αυτής του δυστυχήματος.
Η απόφαση λέει "το δυστύχημα είναι μέρος της ιστορίας του συγκροτήματος αλλά και μια από τις εμπειρίες του Pyle, ίσως η σημαντικότερη της ζωής του". Οι διατάξεις της απόφασης των μελών που ταυτοχρόνως απαγορεύουνμια ταινία για την ιστορία αλλά επιτρέπουν μια για την εμπειρία του δυστυχήματος δεν έχουν λογική συνέπεια ή τουλάχιστον δεν είναι συγκεκριμένες ώστε να υποστηρίξουν μια απαγόρευση.
Ο Evan Mandel ο δικηγόρος της Cleopatra περιέγραψε την απόφαση ως μια νίκη των δημιουργών ταινιών,
των καλλιτεχνών, των δημοσιογράφων, των θεατών, των αναγνωστών και όλης της αγοράς ιδεών.

 

Πηγή Rollingstone.com

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook