Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 19:53:06

SOUTHERN ROCK ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

O Bobby Ingram των Molly Hatchet μιλάει με τον Δημήτρη Καζαντζή

Λίγη ώρα μετά από μια πραγματικά συγκινητική εμφάνιση των Molly Hatchet στο Pwllheli της Ουαλίας στα πλαίσια του Hard Rock Hell VI festival, ο Bobby Ingram μιλάει με τον Δημήτρη Καζαντζή για πολλά, περισσότερα απ' ότι αρχικά φαινόταν. Αμέσως παρακάτω, θα καταλάβετε πόσο καλός συνομιλητής είναι ο σπουδαίος αυτός κιθαρίστας και συνθέτης.

Rockpages.gr: Οι Molly Hatchet έχουν κάποια από τα ωραιότερα και πιο εμπνευσμένα εξώφυλλα στους δίσκους τους, πες μου σε παρακαλώ κάποια πράγματα για το background αυτών των εξωφύλλων...

Bobby Ingram: Επισκεπτόμαστε το Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και αρκετό καιρό και είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε τον Paul Raymond Gregory, ο οποίος μένει στην Αγγλία, στο Λονδίνο. Αυτός είναι ο επίσημος δημιουργός των εξώφυλλων των Molly Hatchet ... είναι μοναδικός. Έχει μια εκπληκτική ιστοσελίδα ... έχει κάνει φανταστικά πράγματα για τους Molly Hatchet, τον Dio, και για διάφορα Lord of the Rings. Ο Paul είναι μαζί μας περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο artist που έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν. Η συνεργασία μας είναι πολύ εύκολη και ομαλή. Μιλάμε στο τηλέφωνο μερικές φορές, του εξηγώ μερικά πράγματα για το album, το concept του, και μετά από λίγο καιρό μας παρουσιάζει τον καμβά, την εικονογράφηση. Σχεδιάζει το τι αισθάνεται για το concept, αν προτιμάτε, αποδίδει καλλιτεχνικά ότι του είχα εξηγήσει στο τηλέφωνο. Είναι καταπληκτικός!

Rockpages.gr: Θεωρείς κάποιο από τα κομμάτια των Molly Hatchet το αγαπημένο σου;

Bobby Ingram: Ω Θεέ μου! Είναι σαν να με ρωτάς ποιο από τα παιδιά μου αγαπώ πιο πολύ! (γέλια). Λοιπόν, υπάρχει σίγουρα ένα τραγούδι που σημαίνει πολλά για μένα και ονομάζεται "Rainbow Bridge". Είναι για τη σύζυγό μου, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από 10 χρόνια. Το "Devil's Canyon" επίσης σημαίνει πολλά για μένα ... Κατά κάποιο τρόπο ξεκίνησε τη δεύτερη γενιά των Molly Hatchet. Είχε μια απίστευτη υποδοχή από τον μουσικό τύπο σε όλον τον κόσμο. Υπάρχουν και τόσα άλλα τραγούδια στη όλη διαδρομή μας που το καθένα έχει και τη δική του σημασία ... Το "Dreams I'll Never See" είναι σίγουρα άλλο ένα κομμάτι των Molly Hatchet που μου αρέσει. Και φυσικά όλα τα κλασικά κομμάτια, όπως τα "Beating The Odds", "Fall of the Peacemaker" και πολλά άλλα.

Rockpages.gr: Ξέρεις κάποιο κομμάτι των Molly Hatchet που να έχει διασκευαστεί από άλλη μπάντα και να σου άρεσε πραγματικά;

Bobby Ingram: Νομίζω ότι οι Drive By Trackers διασκεύασαν ένα από τα κομμάτια μας ... πρέπει να είναι κι άλλοι, αλλά δεν τους θυμάμαι αυτή τη στιγμή.

Rockpages.gr: Μπορείς να μου πεις τι ανταπόκριση είχαν τα album των Molly Hatchet της τελευταίας δεκαετίας; Νομίζω ότι είσαστε η μοναδική τόσο ενεργή μπάντα απ' όλες του southern rock...

Bobby Ingram: Όταν επιστρέψαμε στην ηχογράφηση μερικών άλμπουμ των Molly Hatchet στα μέσα της δεκαετίας του 90, είχαμε ... λοιπόν, είχαμε συνεργαστεί σχεδόν με όλους μέχρι εκείνη το σημείο ... CBS, Capitol Records ... ξέρεις, κάπου άρχισε να χαλάει. Επηρεαζόμασταν σε πολύ μεγάλο βαθμό από το management που μας έλεγε τι να παίξουμε, τι είδους κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσουμε. Αυτό κατά κάποιον τρόπο έσκισε την μπάντα, μουσικά εννοώ. Όταν επιστρέψαμε πάλι στην ηχογράφηση, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι ποτέ δεν θα επιτρέψω να συμβεί αυτό ξανά. Γράφουμε τα τραγούδια μας, το δικό μας υλικό και δεν φέρνουμε εξωτερικούς συνεργάτες. Εμμένουμε στο όραμα, το όραμα των Molly Hatchet. Αυτές οι μέρες έχουν τελειώσει. Μετά το "Devil's Canyon" πρέπει να πω ότι αυτό είναι το πραγματικό πνεύμα των Molly Hatchet. Αυτό είναι το τί και το ποιοί είμαστε. Παίζουμε την μουσική του κόσμου για των κόσμο! Ακούμε τον κόσμο ... όταν συναντάμε τους θαυμαστές μας, που είναι πραγματικά φίλοι μας, ακούμε τη γνώμη τους. Δίνουμε προσοχή στο τι πιστεύουν για τα άλμπουμ μας. Σημαίνει επίσης πολλά για μας να βλέπουμε τους μεγαλύτερους σε ηλικία οπαδούς μας, να έρχονται στις συναυλίες μας με τα παιδιά τους ή ακόμα και τα εγγόνια τους ... υπάρχει μια νέα γενιά οπαδών των Molly Hatchet εκεί έξω (γέλια)! Αλλά η αλήθεια είναι ότι γράφουμε για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων ... γράφουμε για τα προβλήματα της καθημερινότητας, τις καλές στιγμές της καθημερινότητας. Ακούμε ιστορίες για παιδιά που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν ή στο Ιράκ ... προσπαθούμε να βάλουμε αυτά τα πράγματα στα τραγούδια μας ... να τα κάνουμε δικά τους. Αυτό είναι το πνεύμα των Molly Hatchet. Είμαστε μια μπάντα με οικογενειακό προσανατολισμό ... ακούμε τους οπαδούς μας και αυτό είναι κάτι που δεν θα αλλάξει ποτέ. Γι 'αυτό υπάρχουμε εδώ και τόσο καιρό. Αυτό είναι το θεμέλιο της μπάντας. Έχουμε ευλογηθεί με μία τέχνη, να μπορούμε να μεταφράσουμε τις εμπειρίες μας σε τραγούδια. Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που συνδεόμαστε με τον κόσμο.

Rockpages.gr: Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου για τις διαφορές μεταξύ του αμερικανικού και του ευρωπαϊκού κοινού. Μήπως το ευρωπαϊκό κοινό δεν είναι τόσο κοντά σε αυτό το μουσικό συναίσθημα;

Bobby Ingram: Ξέρεις ... συνήθιζα να το σκέπτομαι αυτό. Το rock n' roll του Νότου ξεκίνησε στην Αμερική και μερικοί μπορεί να πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα αυστηρά αμερικάνικο είδος επιχείρησης. Η αλήθεια είναι ότι δεν εφεύραμε ούτε καν τον όρο "southern rock". Δεν αρχίσαμε να σκεφτόμαστε: "ας παίξουμε southern rock ". Στην αρχή υπήρχαν οι Skynyrd, οι Allman Brothers, οι Molly Hatchet ... όλοι γνωρίζαμε ο ένας τον άλλον. Μοιραζόμασταν τις ίδιες σκηνές? μετατρέψαμε μερικά τρίλεπτα τραγούδια σε σαραντάλεπτα έπη (γέλια). Δεν ξέραμε τι κάναμε ... απλά τζαμάραμε. Ευτυχώς για εμάς, περάσαμε την μουσική μας στον κόσμο, κατευθείαν από το Jacksonville της Florida.

Rockpages.gr: Έρχομαι από πολύ μακριά, από την Ελλάδα. Έχεις ακούσει κάτι για το Ελληνικό κοινό;

Bobby Ingram: Είχαμε μερικές προτάσεις για να έρθουμε στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε έρθουμε στη χώρα σας. Θέλουμε να έρθουμε στην Ελλάδα. Εσείς, οι άνθρωποι των media, είστε ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των Molly Hatchet και των οπαδών. Θα πρέπει να πείτε στους οπαδούς ότι είμαστε εδώ για αυτούς ... μέσα από το ραδιόφωνο, μέσα από τα περιοδικά ... είστε ο σύνδεσμος. Είμαστε όλοι μαζί σ' αυτό ... μπάντα, τύπος, οπαδοί. Έτσι, το αφήνω σε εσάς να μας 'περάσετε' στο ελληνικό κοινό.

Rockpages.gr: Θα προτιμούσες να παίζεις σ' ένα μικρό club, σ' ένα καζίνο, σε στάδιο ή σε κάποιο μεγάλο festival;

Bobby Ingram: Για να είμαι ειλικρινής, είναι όλα το ίδιο για μένα. Ναι, θα μου άρεσε μια συναυλία μπροστά από ένα μεγάλο πλήθος, αλλά είναι πραγματικά το ίδιο ακόμα και όταν παίζεις μπροστά σε λίγους πιστούς οπαδούς των Molly Hatchet. Είναι το ίδιο για μας όταν παίζουμε μπροστά σε 50 άτομα ή 5000 άτομα ... δεν έχει σημασία. Παίζουμε εξίσου σκληρά και δεν λέμε ότι είναι ένας μικρός χώρος, ας μην δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Οι Molly Hatchet πάντα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για τους οπαδούς τους!

Rockpages.gr: Ποιά είναι τα πλάνα σας για το άμεσο μέλλον;

Bobby Ingram: Έχουμε πολλά σχέδια ... μπαίνουμε στο στούντιο μέσα στους προσεχείς μήνες για να ηχογραφήσουμε ένα νέο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το 2014. Ετοιμάζουμε να κυκλοφορήσουμε ένα DVD που θα περιλαμβάνει πολύ ακυκλοφόρητο υλικό του παρελθόντος. Έχουμε πολλά στην ουρά! Έχουμε επίσης τις κρουαζιέρες που κάνουμε με πολλά άλλα συγκροτήματα ... είναι κάτι αρκετά φίνο και προτείνω στον καθένα να έρθει σε μια κρουαζιέρα για να μας δει να παίζουμε. Είναι σίγουρα μια εμπειρία ζωής που γίνεται μόνο μια φορά.

Rockpages.gr: Πριν κλείσουμε, θα ήθελα να μου πεις λίγα λόγια για τον Duane Roland και τον Joe Brown που έφυγαν από κοντά μας πριν λίγα χρόνια...

Bobby Ingram: Είχα μια μπάντα που λεγόταν Rum Creek στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα ... αυτό ήταν το 1975. Έψαχνα για τραγουδιστή. Ένας άντρας εμφανίζεται στις πρόβες ... κοντά μαλλιά, βαμβακερή γραβάτα, ο τύπος του άντρα που νομίζεις ότι εργάζεται σε κάποια εταιρεία ... Τέλος πάντων, ο τύπος έρχεται και μου λέει: Bobby, μου αρέσει η μπάντα και μπορώ πραγματικά να τραγουδήσω. Έκανε οντισιόν για τη μπάντα και τότε, αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ, τον ρώτησα αν ξέρει πώς να είναι ένας καλός frontman. Και απάντησε: Τι είναι frontman? (γέλια). Αυτός ήταν ο Danny Joe Brown ο οποίος κατέληξε να είναι ένας από τους 5 καλύτερους frontmen του rock n 'roll! Ο Danny ήταν καταπληκτικός και είμαι υπερήφανος να λέω ότι ήμουν αυτός που έδωσε στον Danny το μικρόφωνο για να τραγουδήσει, πολύ πριν τους Moll Hatchet. Είδα και το πρώτο και το τελευταίο του show. Ήμασταν σε όλη μας την ζωή οι καλύτεροι φίλοι. Τον γνώρισα όταν ήμουν 17 και τώρα είμαι 55. Είχε διαβήτη και μία καρδιακή πάθηση ... λυπηρό. Έδωσε πολλά στο rock n roll του Νότου. Πραγματικά, έβαλε την σφραγίδα του σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα λείψει σε όλους μας ... όλοι μας τον αγαπάμε!

Πηγή rockpages.gr