Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 04:49:25

ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνέντευξη με τους "ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ"

ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥxoreyby

 

Άλλη μια ευχάριστη έκπληξη από την Θεσσαλονίκη. Έμπειροι μουσικοί-φίλοι δημιουργούν τους Χορευτές Του Βυθού και πριν 2 χρόνια κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο. Ένας εναλλακτικός δίσκος θα έλεγα που περιέχει 16(!!) κομμάτια. Η σκηνή σίγουρα χρειάζεται τέτοια άτομα και group οι οποίοι να την στηρίζουν με την πρώτη ευκαιρία όπως μπορούν. Το group πήρε την πρωτοβουλία και χαρίζει 20 cd στους αναγνώστες του SouthernRock.gr, αρκεί να στείλετε με mail τα στοιχεία σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και το cd θα σταλθεί στους 20 πρώτους. Μία κίνηση η οποία δεν συνηθίζετε στις μέρες μας... Μπράβο στα παιδιά και ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Μιχαήλ με τον οποίο είχαμε την κουβεντούλα.



Σύντομο Βιογραφικό

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2001 στη Θεσσαλονίκη. Τα μέλη του group έχουν υπάρξει μέλη διάφορων συγκροτημάτων (Τρύπες, Ροές, Ένα Μπουκέτο Κόκκαλα, The End). Το 2002 συμμετέχουν στη συλλογή της Undergroynd Tapes "Σκουπιδιαριό Ονείρων". To 2006 κυκλοφορεί ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο "Χορευτές Του Βυθού", ενώ συμμετέχουν και στο αγγλικό περιοδικό Future Music με το κομμάτι "Λέξεις Σφαίρες". Το 2007 συμμετέχουν στη συλλογή της Undergroynd Tapes "Σκουπιδιαριό Ονείρων" με το κομμάτι "Κόσμος".



Τα μέλη του συγκροτήματος :

Μιχαήλ Αχλατζής - Φωνή, πλήκτρα, sampling,programming
Κώστας Φλωροσκούφης - τύμπανα
Νίκος Μποζίνης - κιθάρες
Άκης Καλαφάτης - πλήκτρα
Χρήστος Βογιατζής - μπάσσο
Σοφία Νικολαϊδου - Φωνή


Eπίσημοι δικτυακοί τόποι :

http://www.xoreftes.gr

http://www.myspace.com/xoreftes


Δισκογραφία : Χορευτές Του Βυθού (2006 Keri Records)


SouthernRock : Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στους Χορευτές Του Βυθού και στους Ένα Μπουκέτο Κόκκαλα? Τι άλλαξε πέρα από κάποιες αλλαγές στα μέλη?

Μιχαήλ Αχλατζής (Χορευτές Του Βυθού): Οι αλλαγές είναι πιο πολύ στον ήχο μας που νομίζουμε ότι έγινε πιο φρέσκος και πιο ηλεκτρονικός και ότι οι ιδέες είναι πιο φρέσκες διότι το προηγούμενο cd το δουλεύαμε 3 χρόνια, λόγω αλλαγής μελών αλλά και άλλων προβλημάτων

SR : Σε λίγο καιρό πρόκειται να κυκλοφορήσει ο καινούργιος σας δίσκος. Λίγα λόγια γι'αυτόν?... Τι διαφορετικό πρόκειται να ακούσουμε σε σχέση με τον πρώτο σας ομώνυμο?

ΜΑ : Το νέο μας cd θα κυκλοφορήσει στο τέλος του χρόνου και θα είναι πρώτα από όλα καλύτερος σε θέμα παραγωγής. Τα κομμάτια μας θα έχουν περισσότερα φωνητικά μετά από την προσθήκη της νέας μας τραγουδίστριας και πιο χορευτικός αλλά και και με περισσότερες κιθάρες και πιο groove ήχους. Υπάρχει μία ιδέα να κυκλοφορήσουμε ένα mini cd αλλά και δωρεάν download από το net και το cd να βγει στα μέσα του 2009. Αυτό θα το δούμε μέσα στον Οκτώβριο.

SR : Με ποιο συγκρότημα πιστεύεις πως θα ταιριάζατε μουσικά πάνω σε μία σκηνή? Είτε ελληνικό, είτε ξένο.

ΜΑ : Στην Ελλάδα δεν έχεις την πολυτέλεια να διαλέγεις group γιατί τα live που γίνονται είναι μετρημένα. Τώρα, από ξένα group θα ήθελα να παίξω με τους Unkle, τον Tricky, τους Super Fury Animals και άλλους που αν τους γράψω θα χρειάζεται καινούργιο πληκτρολόγιο το pc μου. Από ελληνικά δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Πάντως σαν group δεν έχουμε πρόβλημα να παίξουμε με οποιονδήποτε.

SR : Τι διαφορές βρίσκεται στην μουσική της ελληνικής σκηνής της προηγούμενης δεκαετίας με την σημερινή?

ΜΑ : Κοίταξε, κάθε δεκαετία έχει διαφορές όχι μόνο στην μουσική αλλά και στο image και στους στίχους. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι πια δεν είναι μεγάλες οι διαφορές με τα συγκροτήματα του εξωτερικού : Αγγλία, Αμερική.

SR : Έχουμε δει συμμετοχές σας σε συλλογές όπως της Underground Tapes. Στηρίζετε τέτοιες προσπάθειες που γίνονται? Υπάρχουν ακόμη άτομα που αγαπάνε και προσπαθούν για την σκηνή?

ΜΑ : Ναι, υπάρχουν απλώς έχουν αλλάξει τα χρόνια. Χρειάζεται πιο προσεγμένες δουλειές (εξώφυλα, promotion κτλ). Εμείς σαν group είμαστε υπέρ της μη εμποροποίησης της μουσικής. Σε κάθε μας live δίνουμε δωρεάν αρκετές κόπιες από τα cd μας και θα είμαστε πάντα θετικοί σε οποιαδήποτε αφιλοκερδής προσπάθεια.

SR : Θα ήθελες να πεις κάτι για το SouthernRock και την προσπάθειά του που ξεκινάει τόσο με την ελληνική σκηνή όσο και την ξένη?

ΜΑ : Ό,τι γίνεται για την ανάδειξη της εναλλακτικής σκηνής είναι θετικό. Ένα μπράβο και καλή υπομονή για την συνέχεια με πολύ επιτυχία.

SR : Που μπορεί να βρει κάποιος το cd σας?

ΜΑ : Το πρώτο μας cd κυκλοφορεί από την Κeri Records και διανέμεται από την Music Post. Υπάρχει στα κεντρικά δισκοπωλεία αλλά μπορούν να το παραγγείλουν από το site του group www.xoreftes.gr μέσω paypall ή στέλνοντας μας mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Στο www.myspace.com/xoreftes μπορούν να ακούσουν δείγματα της δουλειάς μας.

SR : Τέλος, θα ήθελα να μου πεις 3 γεγονότα τα οποία θεωρείς σημαντικά στην πορεία του group.

ΜΑ : Ο θάνατος του μπασίστα μας Γρηγόρη Χαριτίδη, το δικό μας studio για πρόβες αλλά και ηχογράφησης και η κυκλοφορία τoυ πρώτου μας cd που το παιδεύαμε 3 χρόνια.

SR : Σε ευχαριστώ πολύ Μιχαήλ...

ΜΑ : Να'σαι καλά Κώστα, ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα...

Η συνέντευξη δόθηκε στον Κ. Τσιανάκα

MONITOR

monitor

 

Οι Monitor αποτελούνται από την Αλίκη Αβδελοπούλου και τον Βασίλη Νάκη ενώ στα live πλαισιώνονται από άλλους μουσικούς. Εύχομαι στην Αλίκη να μεγαλώσει το αγοράκι της υγιέστατο και ευτυχισμένο. Όπως φαίνεται περιμένουν με ανυπομονησία να εμφανιστούν ξανά σε live και ελπίζω αυτό να μην αργήσει να πραγματοποιηθεί. Τους ευχαριστώ πολύ για την κουβεντούλα, ελπίζω να τα ξαναπούμε...

Σύντομο βιογραφικό

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1997 στην Αθήνα.

Κυκλοφόρησαν 2 single το 1999 : "Κάπου Αλλού Ξημερώνει" και "Που Με Πας". Το 2000 κυκλοφορούν τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο "Ένα" ενώ 2 χρόνια αργότερα κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος με τίτλο "Τέλος Πάντων". Το 2007 κυκλοφορεί ο δίσκος "Το Τραγούδι Του Υδρογόνου". Δισκογραφία : Κάπου Αλλού Ξημερώνει (cd-single 1999) Που Με Πας (cd-single 1999) Ένα (2000) Τέλος Πάντων (2002) Το Τραγούδι Του Υδρογόνου (2007)

Eπίσημος δικτυακός τόπος http://www.myspace.com/monitormuzic

SouthernRock.gr : Οι στίχοι σας είναι αγγλικοί και ελληνικοί. Χρησιμοποιείτε το ν ελληνικό στίχο επειδή σας εκφράζει ή απλά για να κρατάτε επαφή με το κοινό και των 2 ειδών?

Μονιτορ : Όχι κάθε άλλο παρά γι’ αυτό έγινε. Δεν ήταν αποτέλεσμα σκέψης,απλά προέκυψε. Κάποια στιγμή ο Βασίλης ένοιωσε την ανάγκη να γράψει στίχους και διαπίστωσε ότι αυτό που του έρχεται αυθόρμητα είναι ο αγγλικός στίχος. Πέρα από αυτό κάθε τραγούδι έχει διαφορετικό χαρακτήρα και ύφος. Κάποια λειτουργούν καλύτερα με ελληνικό στίχο κάποια άλλα με αγγλικό.

SR : Ποιες διαφορές παρατηρείτε στον μουσικό χώρο από τότε που ξεκινήσατε μέχρι σήμερα? Όσον αφορά τις μουσικές σκηνές, τον κόσμο κτλ...

ΜΝ : Καταρχήν ,είναι λίγο υπερβολικό να μιλάμε για μουσικές σκηνες στην Ελλάδα. ʼς πούμε ότι απλά υπάρχουν πολλά group – περισσότερα από κάθε άλλη φορά νομίζουμε - που κάνουν καλά την δουλειά τους. Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος σήμερα είναι πολύ πιο δεκτικός και ανοιχτός. Ίσως αυτό να οφείλεται και στο ότι τα group έχουν βελτιωθεί σε σχέση με το παρελθόν. Υπάρχει μια – μικρή αλλά πολύ ενεργή - μερίδα κοινού που δεν μένει σ΄αυτό που τους σερβίρεται από τα media. Ψάχνει ,αναζητάει το διαφορετικό και είναι αυτοί οι οποίοι στηρίζουν αυτή τη «σκηνή».

SR : Τι σας έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση σε live σας?

ΜΝ : Τα live είναι κάτι που μας είχε λείψει ,εξαιτίας της εγκυμοσύνης της Αλίκης. Είναι κάτι που πραγματικά ευχαριστιόμαστε. Έχουμε φτιάξει μια 7μελή πολύ καλή live μπάντα και αν όλα πάνε καλά θα είμαστε από Σεπτέμβρη στο δρόμο.

SR : Το 2002 κυκλοφορεί ο δίσκος "Τέλος Πάντων". Υπάρχει διαφορά στο να γράφεις μουσική για μια θεατρική παράσταση από έναν προσωπικό δίσκο?

ΜΝ : Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Όταν κάνεις μουσική για θέατρο καλείσαι πάνω από όλα να εξυπηρετήσεις το όραμα του σκηνοθέτη και να συμπληρώσεις, να εντίνεις, να υπογραμμίσεις ,αυτά που συμβαίνουν πάνω στη σκηνή. Παρακολουθείς πρόβες,μιλάς με τους συντελεστές,προσπαθείς να βρεις ένα κοινό κώδικα και όραμα. Είναι πολύ δημιουργική διαδικασία που θα την επαναλαμβάναμε ευχαρίστως.

SR : Το τραγούδι σας anθρωποι Μόνοι ακούστηκε στην ελληνική σειρά Singles. σας χαροποίησε αυτό το γεγονός?

ΜΝ : Φυσικά! Πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς? Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη όταν μας το πρότειναν και νομίζουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποίσαν το τραγούδι μας ήταν άψογος. Όταν κάνεις μουσική ,θέλεις να ακούσουν τη δουλειά σου όσο το δυνατόν περισσότεροι. Όποιος πει το αντίθετο ,απλά δεν είναι ειλικρινής.

SR : Υπάρχει κάποιο τραγούδι σας που να είναι το αγαπημένο σας?

ΜΝ : Θα έλεγα πως όχι. Κάθε φορά είναι και κάποιο διαφορετικό,ανάλογα με την διάθεση μας. Η αλήθεια είναι το «Τραγούδι Του Υδρογόνου» είναι ένα cd για το οποίο είμαστε περήφανοι απο την πρώτη νότα μέχρι την τελευταία. Πιστεύουμε ότι είναι ένας καθαρά «μουσικός» και ειλικρινής δίσκος και μ΄αυτή την έννοια δεν μπορούμε να απομωνόσουμε κάτι.

SR : Θα ήθελα να μου πείτε 3 γεγονότα τα οποία θεωρείτε σημαντικά στην πορεία του group.

ΜΝ : Το πρώτο είναι το προφανές. Η δημιουργία του group το φθινόπωρο του 1999. Το δεύτερο είναι η έλευση της Αλίκης στους monitor λίγο μετά την κυκλοφορία του πρώτου album «ΕΝΑ». Το τρίτο και τελευταίο είναι όλα αυτά που πρόκειται να έρθουν. Το να θυμάσαι την αφετηρία σου σε κρατάει γειωμένο, σε κάνει να έχεις τα αίσθηση ότι προέρχεσαι από κάπου και διανύεις μια μουσική πορεία. Το να ελπίζεις και να προσμένεις όλα αυτά που πρόκειται να συμβούν είναι το καύσιμο που σε βοηθάει να αντέχεις τις δυσκολίες και να παλεύεις για όλα αυτά που πιστεύεις

 

Η συνέντευξη δόθηκε στον Κ. Τσιανάκα