Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 09:26:59

ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ;

Το Heavy Metal έγινε πλέον και πανεπιστημιακό μάθημα!


 
Σύμφωνα με το Amarillo.com στο A&M University του δυτικού Τέξας υπάρχει πλέον μάθημα με τίτλο ‘Εισαγωγή στη λογοτεχνία:Το Heavy Metal ως λογοτεχνικό είδος’.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο γλωσσολόγος Martin Jacobsen χρησιμοποίησε τους στίχους του "Out Of The Silent Planet" των Iron Maiden ως άσκηση σε ένα μάθημα για να διδάξει σύνταξη προτάσεων,με το τραγούδι να παίζει ταυτόχρονα.Οι φοιτητές ξετρελάθηκαν.Η άσκηση είχε τέτοια απήχηση ώστε να δημιουργηθεί το παραπάνω μάθημα.Ο καθηγητής Jacobsen εξηγεί:
-Πολλοί metal στιχουργοί έχουν εμπνευστεί από τους μεγαλύτερους συγγραφείς.Υπάρχουν παντού επιρροές και αναφορές.Το metal είναι δεμένο με τη λογοτεχνική παράδοση.Μπορούμε να συμπεράνουμε λοιπόν ότι εκτός από μουσική,είναι και μορφή λογοτεχνίας.Επίσης το θεματικό υπόβαθρο του metal οδηγεί τη σκέψη στα ίδια μονοπάτια με την ανάγνωση λογοτεχνίας.
Ένας από του φοιτητές του,ο 22χρονος φοιτητής Eric Bauer υποστηρίζει ότι το metal έχει πολύ ευρύτερη θεματολογία απ’ότι νομίζει ο κόσμος.
-Στους στίχους του heavy metal μπορείς να γράψεις για οτιδήποτε,κοινωνικά θέματα,προσωπικές εμπειρίες,δράκους και μάγους.Για όποιο θέμα σε απασχολεί,πιθανότατα υπάρχει ήδη ένα metal τραγούδι επ’αυτού.

Για να έρθουμε και στα δικά μας:φανταστείτε την αντίδραση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου αν ένα τέτοιο μάθημα αρχίσει να διδάσκεται στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ.
 


Πηγή:Αnti music
Επιμέλεια:Γ.Αμυγδαλάς