Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 10:27:15

Επερχόμενες Συναυλίες

<<  Μάιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Skysent LU live στο Lazy στις 30/09 (REVIEW)

nwntas xristos

Παρασκευή βραδάκι με ιδανική θερμοκασία χθες στον απόηχο του Σεπτέμβρη, ξεκίνησα για τα βόρεια προάστια και το γνωστό και μη εξαιρεταίο bar Lazy.Σκοπός να ακούσω για άλλη μια φορά τα παλληκάρια των Skysent LU. Η μουσικη αυτή παρέα που ειναι γνωστή στο χώρο του hard rock kai metal για το πολύ καλό επίπεδο των εμφανισεών της .

Παρασκευή βραδάκι με ιδανική θερμοκασία χθες στον απόηχο του Σεπτέμβρη, ξεκίνησα για τα βόρεια προάστια και το γνωστό και μη εξαιρεταίο bar Lazy.Σκοπός να ακούσω για άλλη μια φορά τα παλληκάρια των Skysent LU. Η μουσικη αυτή παρέα που ειναι γνωστή στο χώρο του hard rock kai metal για το πολύ καλό επίπεδο των εμφανισεών της .

 

kwstas_nwntas



Ετυχε και πριν αρκετούς μήνες να την ακούσω και σε άλλο στέκι της Αθήνας οπου περάσαμε εξαιρετικά καλά.
Ας πάμε ομως στο χθεσινοβραδινό live, Εφτασα περίπου στις 11:20 στο Lazy και η ατμόσφαιρα ηταν πολύ ζεστή με
μουσικές γνωστές και αγαπημένες αφού στο Video Wall ηταν οι αγαπημένοι Deep Purple. Αφου ξεκινήααμε τις
ανάλογες χειραψίες πρώτα με τον Σπύρο (ιδιοκτήτη) αλλά και  με γνωστους και φίλους ,εφτασε και η ωρα που τα παιδια ξεκίνησαν να βγαίνουν στην σκηνή ηταν περίπου 11:50. Ο κόσμος χειροκροτώντας εδωσε την δική του συμμετοχή άμεσα. Ο frontman Νώντας και τα άλλα παιδια εκαναν αισθητή την παρουσία τους μπαίνωντας με κέφι και "ζήλο" στην σκηνή.Αμέσως το κοινό κατάλαβε οτι θα περάσει καλά, Το πρώτο τραγούδι που ακούμε είναι το δικό τους  'Punishment" που θα είναι ενα απο αυτά που θα περιέχονται στο ντεμπούτο τους άλμπουμ. Εαν καταλάβω απο την αντίδραση του κόσμου μάλλον θα γίνει επιτυχία. Σειρά είχε το γνωστο "You really got me" (των εξαιρετικων Kinks) που τα παιδια ειλικρινά το απογείωσαν με το στυλάτο παιξιμό τους και τα σπουδαία φωνητικά.

xristos_b_
 

Η ενέργεια εαν και ηταν ακόμη νωρίς βρισκόταν αναμεσά μας, και κυριως μπροστά στην σκηνή, μια παρέα πέντε παιδιών με μεράκι και αγάπη για αυτο που κάνουν, μας παίζουν το ιστορικό Purple haze, του ανεπανάληπτου Jimmy Hendrix.Ο κόσμος το επιδοκιμάζει με ιδιαίτερη αγάπη αφου και εδω οι Skysent δίνουν το δικό τους στίγμα.
Οι μπύρες διαδέχονται η μια την άλλη και το κέφι μεγαλώνει ενω στην σκηνή τα παιδία μπαίνουν στο "Bob’s
adventures" και ο Νώντας επιστρατεύει το χίουμορ του δείχνωντας το Βοb τον σφουγγαράκι που ηταν πάνω στα
τύμπανα. Ο κόσμος ανταποκρίνεται και χειροκροτά  για αλλη μια φορά την αξιόλογη σύνθεση των παιδιών. Το ίδιο συμβαίνει και στο επόμενο τραγούδι που είναι το "Loneliness of my heart" ιδιαίτερα καλό κομμάτι με την "εξυπνη συνθεσή του" να ξεσηκώνει τον κόσμο.

 

stefanos_xristos_b

Μια απο τις κορυφαίες στιγμές πλησιάζει οταν ο Νωντας λέει απο το μικρόφωνο οτι θα παίξουν Lynyrd Skynyrd. Εκει βεβαια καταλαβαίνετε τι έγινε, οχι ομως μόνο απο μερος μου, αλλα και απο το υπόλοιπο κοινό . Η ωρα περνάει και τα παιδιά κανουν ενα μικρο διαλλειματάκι για να συνεχήσουν σε πολύ λίγο.Αγκαλιές και χειροκρότηματα ειναι αυτά που πρωταγωνιστούν για τα επόμενα λεπτά . Το γκρούπ ανεβαίνει πάλι στην σκηνή ακόμα πιο δυνατά και ερμηνεύει πολλα και σπουδαία κομματια οπως το "Word up" 'Everything about you" το "Man in the box" και αρκετές ακόμη διασκευές αλλά και με ενδιάμεσα δικά τους κομμάτια οπως και το πολυ καλο "Follow me".

nwntas xristos

Παρέλαση μεγάλων ονομάτων σε όλο το live, και παιγμένα με πολύ ωραίο στυλ βάζωντας την δικιά τους πινελία στον τρόπο παρουσίασης.Mpoρω να πω οτι ηταν μια εξαιρετική εμφάνιση για ολα τα παιδια αφου ολοι τραγουδούσαν και έμπαιναν στο τραγουδι με κινηση και πείσμα και μια πολύ καλή "χημεία".

 

kwstas

 

Σκηνική παρουσία που λίγες ελληνικές μπάντες έχουν, απο την μια ο Νώντας να αποδίδει τα μέγιστα στα φωνητικά, απο την άλλη ο Καραπέτσας  να προκαλει σεισμό με την όρεξη που έπαιζε κιθάρα, η ηρεμη δύναμη του μπασίστα Στέφανου, η πεντακάθαρη και στιβαρη παρουσια του Αλέξανδρου στα drums, αλλά και η δεξιοτεχνία του Σπυρόπουλου στην άλλη κιθάρα  ηταν το μουσικό μείγμα μιας μπάντας που εχει  μέλλον στο Ελληνικό μουσικό στερέωμα . Η βραδιά έκλεισε με το ζόρι αφού κανενας δεν ηθελε να τελειώσει το live.

 

Τα παιδιά επέλεξαν να μας καληνυχτήσουν  στις  2:30 με το "Seek and Destroy" απο τους Metallica .

Ακολουθεί αναλυτικό Playlist

1.    Punishment (Skysent LU)
2.    You really got me (The Kinks cover)
3.    Purple haze (Jimmy Hendrix cover)
4.    Bob’s adventures (Skysent LU)
5.    Loneliness of my heart (Skysent LU)
6.    Better by you, better than me (Judas Priest cover)
7.    On the hunt (Lynyrd Skynyrd cover)
8.    Eighteen (Alice Cooper cover)
9.    Fairytales (Skysent LU)
10.    Few moments (Skysent LU)
11.    Word up (Gun cover)
12.    Everything about you (Ugly Kid Joe cover)                                
13.    Two seconds late (Skysent LU)
14.    Black (Pearl Jam cover)
15.    Man in the box (Alice in Chains cover)
16.    Last man’s cry (Skysent LU)
17.    Sold my soul (Black Label Society cover)
18.    Into the night (Skysent LU)
19.    Stone the crow (Down cover)
20.    Turn the page (Metallica cover)
21.    Have a nice day (Bon Jovi cover)
22.    Follow me (Skysent LU)
23.    Children of the grave (Black Sabbath cover)
24.    Handful of rain (Savatage cover)
25.    Touch me (Samantha Fox cover)

Encore
Living after midnight (Judas Priest cover)

Seek and Destroy (Metallica cover)

Κείμενο Σάββας Συνοδινος